کد خبر: 3304125
تاریخ انتشار : ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۹:۰۷
صبوحی:

تدبر در قرآن موجبات هدایت و دوری از ضلالت را فراهم می‌کند

گروه فعالیت‌های قرآنی: حجت الاسلام صبوحی در نشست آشنایی با تدبر در قرآن که در حاشیه برپایی سی‌ودومین مسابقات بین المللی قرآن برگزار شد گفت: توجه به مفاهیم آیات، موجبات هدایت و دوری از ضلالت را فراهم می‌سازد.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، در حاشیه برپایی سی ودومین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران نشست آشنایی با تدبر در قرآن با مربیگری حجت الاسلام علی صبوحی، مسئول مؤسسه تدبر در کلام وحی قم در سالن شهید رضایی‌نژاد(سالن شماره یک) از ساعت 16:30 با حضور مخاطبان و علاقه مندان برگزار شد.
وی با تأکید بر اینکه جسم انسان، خنثی خلق نشده است، بیان کرد: روح و نفس انسان نیز طوری خلق نشده است که نسبت به دروغ و زشتی و پلیدی بی تفاوت باشد. انسان فطرتاً از خیانت، زشتی و بی حیایی بیزار است.
صبوحی با تأکید بر اینکه نفس هر انسانی پیامبر درونی اش است که اگر به آن بها داده نشود و آن را سرکوب کنیم به ضلالت و گمراهی می رویم چنانکه قوم ثمود با پیامبرش برخورد کرد، اظهار کرد: لذا توجه و تدبر کردن در آیات نورانی قرآن موجبات توجه ما را بیش از پیش فراهم می آورد تا به گمراهی و ضلالت نرویم.
این کارشناس مسائل مذهبی اضافه کرد: هنگامی که به سراغ هر سوره می رویم می بینیم که این آیات مخاطب را به صورت دسته بندی شده و قدم به قدم حرکت می دهد و از نقطه ای به نقطه دیگر می رساند.
وی ادامه داد: متدبرانه قرآن را خواندن یعنی توجه به مفاهیم و تفاسیر آن کنیم و نکات آن را در زندگی عملیمان پیدا کنیم. مثلا در سوره انشقاق می خوانیم «إِذَا السَّمَاء انشَقَّتْ؛ آنگاه که آسمان زهم بشکافد» که خداوند در آیات متعدد دیگر هم بر این تأکید کرده است که در هنگام قیامت آسمان دو تکه می شود و مثل طوماری جمع می شود و زمین به عرض الهی متصل می شود و فرشتگان در اطراف آسمان مشاهده می شوند.
صبوحی با اشاره به این آیه «یا أَیُّهَا الْإِنسَانُ إِنَّکَ کَادِحٌ إِلَى رَبِّکَ کَدْحًا فَمُلَاقِیهِ»، اظهار کرد: نه تنها انسان به سوی خداوند در تلاش است و به سمت او حرکت می کند و او را ملاقات می کند بلکه زمین و آسمان نیز گوش به فرمان خداوند هستند.
وی بیان کرد: انسان در اصل حرکت به سوی خداوند ناگزیر و ناچار است چنانکه اختیاری در به دنیا آمدنش و بزرگ شدنش و همچنین رشدش نداشته و ندارد.
این کارشناس مسائل مذهبی با اشاره به اینکه انسان سوار قطاریست که به سمت ملاقات خداوند متعال می رود، تصریح کرد: افراد به دو صورت با خداوند ملاقات می کنند یا اینکه رو به سوی خداوند دارند و لذا ملاقات سرورآمیز با خداوند دارند و گروه دوم افرادی هستند که از ملاقات با خداوند فرار می کنندو لذا هنگامی که از دنیا می روند، توفیق ملاقات خداوند را ندارند و بین آنها و خداوند حجاب است و از رحمت حضرت حق به دور هستند و لذا نامه اعمالشان را از پشت سرشان دریافت می کنند. اینها افرادی هستند که اصلا حاضر نبودند به سمت خداوند حرکت کنند.
صبوحی با تأکید بر اینکه برای اینکه بتوانیم در مسیر هدایت قرار گیریم و از ضلالت دور شویم لازم است تا در آیات قرآن دقت نظر داشته باشیم چنانکه در احادیث و آیات قرآن بر این امر تأکید شده است، بیان کرد: براساس آیات قرآن نیز از ما خواسته شده است تا در این آیات آسمانی توجه داشته باشیم چنانکه در جای جای قرآن آمده است «أَفَلاَ یَتَدَبَّرُونَ الْقُرْآنَ».

همچنین این نشست همراه با کارگاه پرسش و پاسخ و مشاوره قرآنی شرکت کنندگان همراه بوده است.

یادآور می شود، سی ودومین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی از 25 اردیبهشت ماه تا اول خردادماه در سالن اجلاس سران پذیرای علاقه مندان است.

captcha