کد خبر: 3305369
تاریخ انتشار : ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۸
داور کویتی در گفت‌وگو با ایکنا:

تبیین دقیق جزئیات از امتیازات مهم آیین‌نامه داوری مسابقات قرآن ایران است

گروه بین‌الملل: حمید مراد محمد اشکنانی، داور کویتی سی‌ودومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن ایران، تبیین دقیق جزئیات و دقیق‌بودن را از امتیازات مهم آیین‌نامه داوری این مسابقات دانست.


حمید مراد محمد اشکنانی، داور کویتی رشته تجوید سی‌ودومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن ایران، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) با بیان این مطلب گفت: «برای نخستین بار است که به عنوان داور در مسابقات بین‌المللی قرآن ایران شرکت می‌کنم».

این داور کویتی درباره سطح مسابقات و ارزیابی وی از میزان رعایت قواعد و احکام تجوید از سوی متسابقین گفت: «از سطح قاریان حاضر در این مسابقات رضایت کامل ندارم، زیرا برخی قاریان شرکت‌کننده در این رقابت‌ها ضعیف هستند و من تصور می‌کردم که تمامی کشورها، قاریان برجسته‌ای به این مسابقات اعزام کنند».

حمید مراد محمد اشکنانی در ادامه این گفت‌وگو اظهار داشت:  متأسفانه برخی کشورها اهمیت و سطح متسابقین سطح مسابقات بین‌المللی قرآن کریم را درک نمی‌کنند و به اعزام قاریان برجسته و در سطح بالا به مسابقات توجه‌ای ندارند.

وی در ادامه، قاریان ایران، مالزی و اندونزی را از نظر رعایت قواعد و احکام تجوید، وقف و ابتدا و ادای مخارج حروف و سایر مسائل و احکام مربوط به قرائت بسیار در سطح بالا دانست و گفت: به جز این چند کشور، قاریان بسیاری از کشورها در رعایت قواعد و احکام تجوید ضعیف هستند.

این داور کویتی سی‌و‌دومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن ایران در ادامه جمهوری اسلامی ایران را کشوری پیشرو و فعال در عرصه فعالیت‌ها و برنامه‌های قرآنی دانست و گفت: ایران رقابت‌های بین‌المللی قرآن را با اهتمام و سازماندهی بسیار بالایی برگزار می‌کند.

وی در خصوص عدم دعوت مصر از نمایندگان ایران برای حضور در بیست‌ودومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن این کشور که اخیرا برگزار شد، گفت: به نظر می‌رسد، این تصمیم در نتیجه اوضاع سیاسی منطقه و به ویژه بحران یمن اتخاذ شده است و امیدواریم که اوضاع اینگونه باقی نماند و در مسابقات سال آینده شاهد این وضعیت نباشیم.

وی درباره آیین‌نامه داوری مسابقات بین‌المللی قرآن ایران گفت: آیین‌نامه داوری رقابت‌های بین‌المللی قرآن ایران بسیار دقیق است و جزئی‌ترین مسائل مربوط به قرائت و تجوید در این آیین‌نامه گنجانده شده است و برای تمامی رشته‌های تجوید، تلاوت، صوت، لحن، وقف و ابتدا، حسن حفظ و... تمامی جزئیات به طور کامل شرح و تفصیل داده شده است.

این داور کویتی گفت: تنظیم این آیین‌نامه بیانگر این است که با نهایت دقت و با حضور تیمی متخصص و کارشناس تدوین شده است؛ بنابراین، به همین میزان نیز عمل به این آیین‌نامه و اجرایی‌کردن آن کار سختی است و دستیابی به رتبه برجسته و شایسته برای متسابقین را بسیار سخت می‌کند.

اشکنانی در پایان این گفت‌وگو، برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن ایران در بخش بانوان را بلامانع دانست و گفت: البته برخی فقها، پخش قرائت بانوان را جایز نمی‌دانند و این مشکلی است که باید اول حل شود.

captcha