کد خبر: 3308810
تاریخ انتشار : ۰۸ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۱
خطیب جمعه تهران:

بازرسی از مراکز نظامی و امنیتی کشور خلاف قاعده قرآنی نفی سبیل است

گروه سیاسی: حجت‌الاسلام صدیقی با اشاره به درخواست طرف‌های غربی برای دسترسی و یا بازرسی از مراکز نظامی و امنیتی، آن را بر خلاف دستور صریح قرآن کریم عنوان کرد و گفت: یکی از قواعد فقهی ما مسئله «نفی سبیل» است که بر اساس آن دشمن نباید بر ما اقتدار داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین کاظم صدیقی امروز، 8 خردادماه، در خطبه دوم نماز جمعه تهران با اشاره به در پیش بودن سالروز ارتحال بنیانگذار کبیر انقلاب اظهار کرد: امام خمینی(ره) جزو احیاگران دین و عزت اسلامی است و ظرفیتی مانند ظرفیت عرشیان دارد و کاری که کرد، کار شخصیت عادی نبود.
وی افزود: جوامع اسلامی که رمقش را از دست داده بود و زیر پای جهانخواران نفسی ازش درنمی آمد،‌ امام آمد و این جوامع را از زیر لگدها بیرون کشید تا قدرت جدیدی در صحنه جهانی متولد شود و مقدمه ای برای جهانی شدن اسلام و ظهور امام زمان(عج) باشد.
خطیب جمعه تهران تصریح کرد: از این جهت امام(ره) جزو چهره‌های همیشه پیروز در زندگی بوده و چشمه زندگی شد و به جهان اسلام و به جهان بشریت روح بخشید.
وی با اشاره به شاخصه هایی مکتب امام(ره) اظهار کرد: در مکتب امام خمینی(ره) سیاست و معنویت در یکدیگر طنیده شده است؛  کانون اصلی در رفتار امام(ره) معنویت بود؛ یعنی استکبارستیزی، عبودیت، طاغوت‌ستیزی و سازش‌ناپذیری با قدرت‌های بزرگ عین معنویت بود لذا ایشان از دشمن و مرگ نمی ترسیدند؛ چرا که بر اساس تکلیف عمل می کردند و به دنبال قدرت و شهرت و تمکن و رفاه نبودند.
صدیقی با بیان اینکه امام خمینی(ره) شک نمی کردند و مأیوس و متزلزل و خسته نمی شدند، اظهار کرد: برخی این رفتار را از امام(ره) به ارث نبردند و گاه مطالبی را عنوان می کنند که خلاف رفتار امام است؛ ایشان می گویند تا کفر و شرک است جهاد و مبارزه هست و تا جهاد و مبارزه است، ما هستیم؛ موجودیت ما دینی است و موجودیت دینی مبارزه با کفر و استکبار است.
وی بخش دیگری از سخنان خود را به مذاکره هسته ای ایران با گروه 1+5 اختصاص داد و گفت: رهبر معظم انقلاب در این رابطه خطوطی ترسیم کردند که یکی از آن مسائل این بود که مسئله هسته ای یک سرمایه است و آغازی است برای تمدن و شکوفایی اقتصادی ما.
امام جمعه موقت تهران موفقیت در مسئله هسته ای را خودکفایی ایران در این عرصه عنوان کرد و گفت: یادمان نرفته است که وقتی رآکتور ما تمام شد هیچ کشوری به ما سوخت نداد بنابراین چه تضمینی وجود دارد که بعد از توافق به ما سوخت بدهند.
صدیقی افزود: این خودکفایی، قطع نیاز به بیگانگان و از درون جوشیدن است و توجه به اصل این سرمایه ضروری است؛ نکند آنچه سال هاست مردم شعار می دهند و آن را حق مسلم خود می دانند به یک شیر بی یال و دم و بی خاصیت تبدیل شود.
وی با اشاره به درخواست طرف های غربی برای دسترسی و یا بازرسی از مراکز نظامی و امنیتی جمهوری اسلامی گفت: بر این اساس آنها آزاد خواهند بود که در هر زمانی به هر مکانی که ادعا کنند بوی هسته ای می شنوند دسترسی داشته باشند.
صدیقی این مسئله را خلاف دستور صریح قرآن کریم عنوان کرد و گفت: یکی از قواعد فقهی ما مسئله «نفی سبیل» است که بر اساس آن دشمن نباید بر ما اقتدار داشته باشد.
خطیب جمعه تهران همچنین با بیان اینکه آمریکا اهل «دبه» است، اظهار کرد: آنها از پیمان ژنو تا امروز 8 بار مراکز اقتصادی و برخی شخصیت ها را تحریم کرده اند که نشان می دهد اینها پیمان را قبول ندارند؛ آنها یک مسئله را متوجه هستند و آن زور است و عهد و پیمان را نمی شناسند.
وی خاطرنشان کرد: در بیانیه لوزان بر سر تعداد سانتریفیوژها دبه کردند و امروز نیز قرار است فردو به یک مرکز تحقیقاتی تبدیل شود؛ تیم مذاکره کننده ما که فرزندان این ملت هستند، باید بدانند توجه به این نکات اساسی خواست قاطبه ملت ایران است.
امام جمعه موقت تهران در ادامه در توصیه ای به دستگاه دیپلماسی، از مسئولان وزارت امور خارجه کشورمان خواست خطر بزرگ تکفیری ها و داعش را جدی بگیرند و در روابط دیپلماتیک خود، خطر این گروهک خوارج قانون نشناس بی وجدان آدم کش را برای جهانیان تبیین کنند.
وی با بیان اینکه ما چاره ای جز دفاع در برابر گروه های تکفیری نداریم، گفت: در عراق و سوریه با جان و هستی از حرم های شریف و موجودیت خودمان دفاع می کنیم اما راه مقابله با آنها اقدام نظامی نیست؛ چرا که داعش یک جریان فکری است.
خطیب جمعه تهران با تأکید بر اینکه منطقه گورستان داعش خواهد بود، اظهار کرد: وزارت خارجه کشورمان باید در این جهت از ظرفیت کشورهای غیر متعهد استفاده کرده و دستگاه دیپلماسی فعالی ایجاد کنند.
بنابراین گزارش، حجت الاسلام صدیقی در خطبه اول نماز جمعه ضمن توصیه نمازگزاران به رعایت تقوا و پرهیز از گناهان، در مورد فضیلت ماه شعبان اظهار کرد: در این ماه خداوند رحمت خود را توزیع کرده و در دسترس همه قرار داده است؛ ماهی است که باید خودمان را با استغفار و توجه بیشتر به بندگی خودمان در پیشگاه پروردگار با خواندن دعاها و مناجات ها خصوصاً مناجات شعبانیه پاک کنیم.
وی با اشاره به فرازی از دعای شعبانیه گفت: امام علی(ع) در این مناجات از خداوند درخواست می کند که خدایا من را جزو کسانی قرار بده که دائم الذکر باشم و عهدم را با تو نقض نکنم و امر تو را خفیف نشمرم.
امام جمعه موقت تهران در بخش دیگری از سخنان خود به سوره حمد پرداخت و گفت: خداوند محمود مطلق است و منحصراً حامد و محمود اوست.
وی در مورد عبارت «رب العالمین» در آیه اول سوره حمد گفت: در مجمع البیان برای «رب» معانی مختلفی از جمله رئیس، مطاع، مالک، صاحب، مصلح و مربی آمده است و هیچ منافاتی ندارد که در «رب العالمین» همه اینها منظور باشد.
صدیقی با بیان اینکه در «رب العالمین» بیشتر منظور تربیت است، گفت:‌ «رب» از صفات جمالیه خداوند است و از ارکان اسماءالحسنی محسوب می شود.

captcha