کد خبر: 3309572
تاریخ انتشار : ۱۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۱
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس:

تولید کالاهای فرهنگی، همت جهادی می‌خواهد

گروه هنر: نصرالله پژمان‌فر معتقد است که کالاهای فرهنگی ایرانی به لحاظ ساختار و کیفیت مشکلی نداشته و این عرصه نیازمند حمایت نهادهای دولتی، تبلیغ و همچنین همت جهادی تولیدکنندگان است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از مصرف کالاهای فرهنگی با رویکرد ایرانی – اسلامی، نصرالله پژمان‌فر، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی درباره این رویداد اظهار کرد: باید توجه داشت که عمده مسائل و مشکلات کشور ریشه در رویکرد فرهنگی دارد، به همین دلیل برای برطرف کردن مشکلات نیازمند زمان بیشتری هستیم، چراکه کارها و فعالیت‌های فرهنگی در طولانی‌ مدت نتیجه خود را می‌دهد.

وی ادامه داد: نهادینه کردن مسائل فرهنگی باید از کودکی آغاز شود. همانطور که وقتی از کودکی می‌خواهیم که خانه‌ای را نقاشی کند، ‌خانه‌اش سقف شیروانی دارد و این در حالی است که همه خانه‌ها این گونه نیستند و تنها این مدل نقاشی کردن از خانه، بر روی ذهن کودک حک و ماندگار شده است. انجام امور فرهنگی و نهادینه کردن فعالیت‌های فرهنگی نیز این گونه است.

عضو کمیسیون فرهنگی کشور در ادامه به تاثیرپذیری از فرهنگ دیگر کشورها اشاره کرد و یادآور شد: متاسفانه تاثیری که کشور ما از فرهنگ کشورهای دیگر گرفته به اندازه‌ای زیاد است که حتی در انتخاب مصادیق هم دیده می‌شود و این آسیبی جدی است که در طولانی‌مدت به فرهنگ ایرانی- اسلامی زده شده است.

پژمان‌فر با بیان این‌که ذائقه‌ها بسیار تغییر کرده است، عنوان کرد: در کشور ایران زندگی می‌کنیم، اما کاملا تحت تاثیر فرهنگ غربی قرار داریم و برای تحول فرهنگی نیاز به کارهای عمیق فرهنگی داریم و متاسفانه درباره این موضوع رویکردها به جای آنکه بیشتر کیفی باشد، کمی است. به همین دلیل نتوانسته‌ایم در برابر تغییر ذائقه‌ها مقاومت داشته باشیم.

وی ادامه داد: این درحالی است که کالاهای فرهنگی ما از نظر محتوا و شکل هیچ‌گونه نقصی ندارند و تنها مشکل این است که درباره این موضوع، تبلیغات درستی صورت نگرفته است.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه تولیدکنندگان کالاهای داخلی نیاز به حمایت دارند، گفت: حمایت‌های جدی و برگزاری نمایشگاه‌های مختلف برای این تولیدکنندگان باید وجود داشته باشد ضمن اینکه باید به آنها یارانه و سوبسید برای فعالیت فرهنگی داده شود؛ در این صورت است که کالاهای فرهنگی ایرانی در سبد مصرفی خانوارها قرار می‌گیرد و در یک زمان مطلوب سلیقه و ذائقه‌ها به سمت تولید داخلی گرایش پیدا می‌کند.

پژمان‌فر ادامه داد: باید تولیدکنندگان را تشویق کرد و برای آنها برنامه‌ریزی داشته باشیم نه در حرف و شعار بلکه به صورت واقعی و عملیاتی داشته باشیم. در این مورد ظرفیت‌هایی چون آموزش و پرورش و همچنین شوراهای شهر می‌توانند کمک‌کننده و تاثیرگذار باشند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: همچنین این امر نیاز به کار جهادی دارد تا به صورت جدی دنبال شود و قطعا نتایج خوبی را به دنبال خواهد داشت.

اولین جشنواره مصرف کالاهای فرهنگی با الگوی ایرانی – اسلامی شهریورماه سال جاری به همت معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان زیباسازی شهرداری تهران برگزار می‌شود.

captcha