کد خبر: 3313028
تاریخ انتشار : ۲۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۱
معاون پژوهش حوزه:

خروجی پژوهشی حوزه متناسب با ظرفیت آن نیست/ اجرای ۱۵ کلان‌پروژه پژوهشی

گروه حوزه‌‌های علمیه: معاون پژوهش حوزه علمیه از اجرای ۱۵ کلان‌پروژه پژوهشی در حوزه خبر داد و گفت: امروز خروجی‎های پژوهشی حوزه در حد توان و ظرفیت‎‌های حوزه نیست.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) حجت‌الاسلام و المسلمین علی عماد، معاون پژوهش حوزه 20 خرداد در دیدار با آیت‌الله مصباح یزدی با اشاره سند راهبردی پژوهش در حوزه گفت: معاون پژوهش دارای سه ساختار مهم شامل مطالعات پژوهشی، مدیریت امور پژوهشی و دفتر اطلاع‌رسانی و توسعه فرهنگ پژوهش است.
وی افزود: با فعالیت‎های گسترده‎ای که امروز در حوزه انجام می‎شود هنوز این نهاد در حوزه علمیه ما جوان است و باید به حرکت رو به رشد خود ادامه دهد که در این زمینه الزامات قانون کمک بسیاری به این مرحله حساس در عرصه پژوهش حوزه خواهد کرد.
معاون پژوهش حوزه گفت: در عرصه آموزش الزامات حضور و غیاب و سطح علمی و.... وجود دارد که طلاب را ترغیب به حضور در کلاس‎ها می‎کند ولی چنین الزامی در بخش پژوهش و تبلیغ وجود ندارد و طلاب الزام قانونی نسبت به این امر ندارند.
وی اظهار کرد: به همین دلیل است که امروز خروجی‎های پژوهشی حوزه در حد توان و ظرفیت‎‌های حوزه نیست و دلیل آن هم این است که پژوهش‎ها بیشتر با انگیزه شخصی و فردی و بعضا سازمانی انجام می‎شود.

وی تاکید کرد: البته حوزه تلاش کرده است با ایجاد قوانینی خاص در این زمینه کوشا باشد و برای پایه‎های پایین تر اموری را ایجاد کرده است.
عماد با اشاره به اینکه طلاب سطح خارج باید هر سال پژوهش‎های کاربردی در علوم عرضه کنند گفت: البته این مسئله مقدماتی را می‌طلبد که باید در سطوح پایین تر به دنبال آن بود و در حقیقت طلاب باید در سطوح پایین‎تر به مرز دانش برسند.

اجرای 15 کلان پروژه نیازسنجی

معاون پژوهش با اشاره به نیازسنجی جدی حوزه در امر پژوهش عنوان کرد: تا کنون 15 پروژه کلان نیازسنجی در حوزه تعریف شده است که در این زمینه 15 تا 20 هزار پژوهش مورد نیاز رصد شده است.
وی جشنواره علامه حلی را یکی از نمادهای رشد علمی حوزویان دانست و گفت: جشنواره علامه حلی ویژه طلاب زیر 31 سال است که در سال اول 2500 اثر و در هفتمین دوره 11 هزار و 870 اثر از طلاب زیر 31 سال سراسر کشور تولید شد که بیانگر رشد پژوهشگری در حوزه علمیه ماست.
وی تصریح کرد: یکی از مراکز فعال حوزوی در امر توسعه پژوهش فعالیت طلاب مبرز و اساتید در انجمن‎های علمی است که در این رابطه تا کنون 19 انجمن علمی فعال شده است.

وی اظهار کرد: اساتید حوزه در این انجمن‎ها در شاخه‎های تخصصی خود جمع می‏‌شوند و بدون نگاه و چشم داشت مادی فعالیت علمی گسترده‎ای را در این عرصه دنبال می‌کنند که با نشاط تر از محافل بعضا دانشگاهی است.
وی گفت: امروز حوزه رشد زیادی در عرصه دانش‎های گوناگون داشته است و در این زمینه 150 مرکز پژوهشی فعالیت دارد و پروژه‎های سنگینی را نیز دنبال می‏‌کنند.
عماد با اشاره به برگزاری گسترده همایش کتاب سال حوزه و شرکت گسترده طلاب در آن بیان کرد: همیشه کار تحلیلی جالبی روی این آثار انجام می‎شود تا ضعف و قوت پژوهش‏‌های طلاب به خوبی رصد شود.

عماد عنوان کرد: در همین زمینه خانه نشریات علمی حوزه نیز تشکیل شده است که مدیران مسئول علمی در حوزه در این مجمع حضور دارند.

captcha