به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به کوالالامپور، مراسم اختتامیه پنجاه و هفتمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن مالزی که با حضور نمایندگانی از حدود 80 کشور جهان برگزار شد، امروز، 24 خردادماه با حضور پادشاه و مقامات این کشور و تجلیل از برترینها پایان یافت.
بعد از ورود رسمی پادشاه و نخست وزیر به محل مسابقات و پخش سرود ملی، مراسم اختتامیه این مسابقات رسماً آغاز شد. در ابتدای این مراسم و بعد از خیر مقدم مجریان به میهمانان، مصطفی عثمان، رئیس هیئت داوران به قرائت بیانیه هیئت داوران این دوره از مسابقات پرداخت. این بیانیه به سه زبان مالایی، عربی و انگلیسی قرائت شد.
وی در این بیانیه با اشاره به نقش مسابقات قرآن در گسترش فعالیتهای قرآنی به بیان تأثیرات دیگر این مسابقات پرداخت و پس از آن، اسامی داوران این دوره از رقابتها را بیان کرد.
مصطفی عثمان همچنین افزود: آن چیزی که حکومت مالزی برای این دوره از مسابقات انجام داد برای تقویت مؤلفههای وحدت و برادری بود و تلاش کرد تا بهترین اذکار که قرآن باشد در قلوب مردم وارد کند. تلاش همه ما برای خدمت به قرآن کریم است. امیدواریم از حضور در این مسابقات، بهرهمند شده باشید و این مراسم رحمت خدا، اخوت و خاطرات زیبا را برای شرکتکنندگان رقم زده باشد.
این گزارش حاکی است که قبل از آغاز رسمی مسابقات، اعضای هیئت داوران در سالن مراسم حضور یافتند و دیداری با وزیر فرهنگ مالزی داشتند. تا این دیدار صورت نگیرد، اعضای این هیئت اجازه اعلام نفرات برتر را ندارند. خبرنگار اعزامی ایکنا با صحبت با استاد عبدالفتاح طاروطی قصد داشت تا اسامی نفرات برتر را از این داور قرآنی دریافت کند که ایشان نیز این نکته را متذکر شدند که حتما باید وزیر فرهنگ مالزی تأیید کنند و اسامی از تریبون اعلام میشود.
مراسم اختتامیه با اجرای تواشیح توسط تعدادی از قاریان منتخب از کشورهای مالزی، آمریکا، اندونزی و مراکشی دنبال شد. تکخوان این گروه یک قاری آمریکایی بود. در بخش دیگری از این مراسم دارندگان رتبه اول دو بخش آقایان و بانوان از کشورهای قطر و مالزی بودند که به اجرای برنامه پرداختند. البته به دلایل نامعلومی از قاری اول این دوره از مسابقات، یعنی محسن حاجیحسنی کارگر، دعوت به عمل نیامد!
گفتنی است، این مراسم از ساعت 20:45 دقیقه به وقت محلی در محل مرکز تجارت جهانی «پوترا» در شهر کوالالامپور آغاز شد.
اعلام نتایج/ شکسته شدن سد رسیدن به رتبه اول برای ایران
در ادامه این مراسم، نفرات برتر این مسابقات اعلام شدند که براساس آن و در رشته تلاوت نماینده ایران، محسن حاجیحسنی کارگر موفق به کسب رتبه برتر این مسابقات شد. وی پس از 9 سال که آخرین نماینده ایران توانسته بود در مسابقات مالزی کسب رتبه کند، موفق به کسب رتبه اول شد.
نماینده ایران با وجود چهار داور مصری در هیئت داوران، این مهم را به دست آورد. نکته دیگر اینکه با کسب رتبه نماینده ایران در این مسابقات، نسل سوم قاریان ایرانی از نسل فعلی قاریان مصری پیشی گرفتند. نکته آخر اینکه نماینده ایران با اختلاف زیاد نسبت به نفر دوم توانست مقام اول مسابقات را کسب کند، اختلاف امتیاز نفر اول و دوم هشت امتیاز اعلام شد.
نماینده کشور مالزی رتبه دوم را در بخش قرائت آقایان کسب کرد، نماینده کشور فیلیپین موفق به کسب رتبه سوم شد و نمایندگان کشورهای برونئی دارالسلام و الجزایر نیز رتبههای چهارم و پنجم را کسب کردند. بر همین اساس و در رشته حفظ کل قرآن، عبدالعزیز علی الحمری از قطر رتبه اول، عثمان یوسف جذان از کویت رتبه دوم و یحیی ابوالحسن از کشور تونس رتبه سوم را کسب کرد.
در بخش بانوان رشته حفظ کل نیز به ترتیب نمایندههای کشورهای مالزی، موریتانی و تونس، رتبههای اول تا سوم را کسب کردند.
ضمن تبریک به قاری عزیزمان جناب حسنی
باید عرض کنم این نتیجه نشان داد که بقول آقای حسنی نحوه مسابقات ایران قاری سوز است نه قاری پرور.
جناب حسنی با حس و بدون درنظرگرفتن مبانی داوری در مسابقات ایران تلاوت کرد و دیدیم که بدون استاد راهنمای مسابقه ای در ایران با اقتدار اول شد.
امیدوارم که این روند اشتباه داوری و مسابقات از ایران رخت بربندد ان شاالله
با احترام
ولی دعامون کن حاجی