به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، اولین مسابقه مقارنه قرآنی با حضور قاریان برتر کشور روز گذشته هفتم تیرماه در فرهنگسرای فروس برگزار شد. در این مراسم ابوذر خاکباز، حسین معرفتی و مهدیه خطیبشهیدی به عنوان داور حضور داشتند و انسیه گوهری، فاطمه زرین قلم، معصومه آگاهی و نجمه قهرودی نیز حافظانی بودند که در این مسابقه با هم رقابت میکردند.
در ابتدای این جلسه پس از تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید، احسان کاظم، رئیس فرهنگسرای فردوس در سخنانی اظهار کرد: برای برگزاری این رویداد که اولین بار است که انجام میشود از کامبیز خطیبشهیدی، حافظ و قاری قرآن تشکر میکنم. امیدوارم زحماتی که وی برای اجرای این برنامه کشیدند سبب شود که در سالهای بعد با رونق و شکوه بیشتری این رویداد برگزار شود.
وی ادامه داد: فرهنگسرای فردوس به عنوان یک مکان فرهنگی و هنری رسالت خود میداند که در راستای ترویج فرهنگ قرآنی قدم بردارد؛ البته دیگر زیر مجموعههای سازمان فرهنگی، هنری شهرداری نیز به این مسئله پایبند هستند، اما در فرهنگسرای فردوس تلاش شده نگاه به موضوعات قرآنی ویژهتر باشد. در راستای رسیدن به این خواسته نیز ما از هیچ تلاشی فروگذار نیستم.
استفاده لازم را از قرآن نبردهایم
رئیس فرهنگسرای فردوس ادامه داد: در جامعه اسلامی ایران و در حوزه قرآن کریم، کارهای زیادی انجام شده که قاریان برجسته کشورمان گواه بارز این تلاشها هستند، اما اعتقادم این است که هنوز از تمام ظرفیتهای موجود برای فعالیتهای قرآنی استفاده نشده؛ اتفاقی که اگر روی دهد بسیاری از معضلات پیش روی جامعه از بین خواهد رفت.
کاظم تاکید کرد: این طرح جدا از جدید بودن، جذابیتی با خود به همراه دارد که میتواند تاثیرات بسیار بالایی را به روی جوانان داشته باشد تنها کافی است که آن را به درستی به جوانان معرفی کنیم. این رویداد نیز اولین قدم است و ممکن است ما نقصانهایی داشته باشیم، اما مطمئنا در دورههای بعد با شناسایی این مشکلات شکل برگزاری هم بهتر خواهد شد.
وی در انتهای سخنان خود اعلام کرد: تمام تلاش من این است که در دوره مدیریتم، توجه به فعالیتهای قرآنی، اصلی ویژه و اساسی باشد، اما رسیدن به این خواسته زمانی محقق خواهد شد که دوستان و علاقهمندان قرآنی ما را در اجرای آن یاری رسانند؛ اتفاقی که امیدوارم برای این مسابقه قرآنی روی داده و شاهد برگزاری سالیانه آن باشیم.
پس از سخنان رئیس فرهنگسرای فردوس؛ مسابقهای قرآنی برای تماشاگران حاضر اجرا شد که برندگان آن، جایزهای دریافت کردند. پس از اجرای این برنامه که رویکردی شاد داشت، کامبیز خطیب شهیدی برگزارکننده این مقارنه با بیان اینکه همه چیز ما از قرآن وام گرفته شده، تصریح کرد: قرآن در جای جای زندگی ما جا دارد. این مسئله در تمامی موضوعات از جمله علم نمود پیدا میکند، تنها کافیست که اندکی در آن دقت کنیم.
وی ادامه داد: اما متأسفانه در جامعه امروز میبینیم که در تمامی مراحل زندگی از قرآن بهره لازم برده نمیشود و تنها در عروسی یا عزا قرآن مورد استفاده قرار میگیرد. این بزرگترین اجحاف در حق قرآن است. با این توضیح ما سعی داریم با برنامهای نو به جذابیتهای جدیدی از قرآن اشاره کنیم که تا به امروز از چشم مردم دور مانده است.
خطیب شهیدی به توضیح فوق اضافه کرد: کم کاری در حوزه قرآن، تنها دغدغه فعالان قرآنی نیست، بلکه مقام معظم رهبری هم در سخنان خود بارها به این مسئله اشاره داشتهاند که به فعالیتهای قرآنی بیشتر توجه شود.
در قرآن تدبر کنیم
وی در بخش پایانی سخنان خود تاکید کرد: برای اینکه جامعه انسانی و قرآنی داشته باشیم باید هم قرآن را بخوانیم و هم در آن تدبر کنیم. برای همین اولین مسابقه مقارنه قرآنی قدمی است برای تدبر در قرآن کریم.
پس از سخنان خطیب شهیدی مسابقه ادامه یافت در این بخش قسمتهای جدیدی وجود داشت که تا به حال در مسابقات قرآنی ندیده نشده بود؛ برای مثال قسمتی از یک فیلم پخش میشد و شرکت کننده باید به نام سورهای که فیلم به آن نظر داشت، اشاره میکرد.
در ادامه این مراسم نیز به نفرات اول تا چهارم مسابقه جایزه اهدا شد. در این مسابقه معصومه آگاهی به عنوان نفر برگزیده معرفی شد. در انتها نیز حاضران در مراسم پس از برگزاری نماز جماعت در ضیافت افطاری حضور داشتند.