به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) بررسی آسیبهای فضای مجازی و خانواده با حضور روحالله مؤمننسب، مدرس دانشگاه تربیت مدرس از سوی کمیته خانواده و رسانه بیست و سومین نمایشگاه بینالمللی قرآن برگزار شد.
مؤمننسب در ابتدای این نشست به اهمیت راهاندازی شبکه ملی اطلاعات پرداخت و آن را یک از واجبات حال حضار فضای مجازی ایرانی دانست و اظهار کرد: برای این منظور ابتدا باید موقعیت فضای مجازی ایران و سپس پیش زمینههای این شبکه را شناخت و آن را با توجه به ظرفیتهای خود سنجید.
وی افزود: این نیاز در حالی مطرح میشود که هنوز مردم ما نمیدانند این شبکه ملی میتواند چه خدماتی را برای آنها به ارمغان آورد، اگر این مسأله را دانسته و آسیبهای شبکه اینترنت را بدانند قطعا از شبکه ملی اطلاعات استقبال کرده و به دنبال شبکه جهانی اینترنت نخواهند رفت.
ما به دنبال یک شبکه سالم و نظاممند هستیم
مؤمن نسب ادامه داد: یک از مخالفتهایی که با شبکه ملی اطلاعات میشود این است که بسیاری فکر میکنند این شبکه میخواهد حصاری دور ایران کشیده و از نشر اطلاعات به ایران بپرهیزیم در حالیکه ما از اشاعه فرهنگ و اطلاعات اسلامی در فضای مجازی و جهانی شدن شعائر اسلامی استقبال میکنیم.
وی تأکید کرد: ما به دنبال یک شبکه نظاممند و سالم اطلاعات هستیم در حالیکه فضای کنونی اینترنت یک فضای گسیخته و ناسالم است.
زیانهای شبکه جهانی اینترنت
این کارشناس فضای مجازی در ادامه به زیانهای شبکه جهانی اینترنت پرداخت و اظهار کرد: یکی از زیانهایی که در حال حاضر فضای مجازی دارد این است که مخاطبان را سیاستپذیر میکند و یک حالت انفعالی در مخاطب به وجود میآورد، این اینترنت سالم نبوده به این دلیل که بسترهای آن را کشور دیگری فراهم کرده و در واقع مناسب با فرهنگ ما نیست.
کندی سرعت اینترنت ایران ناشی از پهنای باند نیست!
وی ضعف دیگر اینترنت را در ایران کندی سرعت آن دانست و عنوان کرد: دلیل کندی سرعت اینترنت در ایران نه پهنای باند که با واسطه بودن آن است. ما برای بارگزاری یا دانلود یک موضوعی باید چندین واسطه ببینیم در حالی که کنترل آن در دست ما نیست و این موضوع کندی سرعت را به وجود میآورد.
مؤمن زاده آسیب دیگر فضای مجازی را ناسالم بودن آن عنوان کرد و افزود: طبق آماری که مرکز خانواده ایمن (family safe ) ارائه داده است 90 درصد پسربچه های در سراسر جهان از وبسایت های پورنوگرافی استفاده می کنند که این مسأله ایران را هم شامل میشود.، از سوی دیگر 12 درصد وبسایت های فضای مجازی غیر اخلاقی بوده و به انتشار محتوای هرزه نگارانه اقدام میکنند.
راهکارهای خانواده برای مقابه با آسیبهای اینترنت
وی در ادامه به آسیب هایی که برای خانواده از سوی این فضا ناشی میشود اشاره کرد و به راهکارهای مقابله به آن پرداخت و اظهار کرد: در درجه اول خانوادهها باید مشکلات این فضا را احصا کنند، وقتی این مشکلات شناسایی شد آن گاه می توان به مقابله با آن پرداخت.
وی یادآور شد برای این موضوع باید مراقبت جدی از جانب خانوادهها به عمل آید همچنین استفاده از فضای مجازی و تکنولوژی آن باید کنترل شده باشد.