کد خبر: 3337751
تاریخ انتشار : ۱۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۴
دفاعیه قره‌سید از طرح تشکیل سازمان قرآن کریم؛

تشکیل شورای عالی قرآن هدف نهایی است/ هیچ‌کس نباید تنها خود را متولی قرآن بداند

گروه سیاسی: طراح اصلی طرح تشکیل سازمان قرآن کریم، تمرکز در امور قرآنی و اختصاص بودجه‌هایی در شأن حوزه قرآن و همچنین حمایت ویژه و تأثیرگذار از حفاظ قرآن کریم در همه حوزه‌ها را از جمله اهداف تدوین این طرح عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، طرح تشکیل سازمان قرآن کریم چهارشنبه، ، 7 مردادماه در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی از سوی هیئت‌رئیسه اعلام وصول شد؛ طرحی که قرار است در مجلس به صورت عادی پیگیری شود.

در نگاه اول به نظر می‌رسد این طرح بدون هماهنگی با متولیان امر به ویژه فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس و بدون کار کارشناسی مطرح شده است و باید منتظر انتقادها از آن بود.

میرهادی قره‌سید رومیانی، از اعضای فعال فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی و همچنین عضو هیئت‌رئیسه کمیسیون قضائی ـ حقوقی مجلس ارائه‌کننده این طرح بوده است.

منتخب مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با ایکنا، در رابطه با انگیزه ارائه این طرح گفت: ابتدا باید عرض کنم که باید این فرهنگ را در خودمان ایجاد کنیم که هر کس به قرآن و فرهنگ قرآنی خدمت می‌کند باید از ایشان تشکر و قدردانی کنیم؛ بنابراین جا دارد از همین جا از رئیس فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس و دیگر همکاران، مسئولان و دست‌اندرکاران مجموعه‌هایی که برای قرآن و فعالیت‌های قرآنی قدم برمی‌دارند، تشکر و قدردانی کنم.

قره‌سید افزود: جرقه ارائه طرح تشکیل سازمان قرآن کریم از اینجا بود که افرادی که در حوزه قرآنی فعالیت می‌کردند از خدمات عمومی کشور از جمله استخدام، بیمه، اشتغال، تسهیلات مسکن و دیگر مسائل بهره‌مند نمی‌شدند.
عضو هیئت‌رئیسه کمیسیون قضائی ـ حقوقی مجلس با بیان اینکه در مدیریت قرآنی سازمان‌دهی و سامان‌دهی خاصی را شاهد نیستیم، اظهار کرد: به نظر می‌رسد فعالیت‌های قرآنی باید یک جا متمرکز شود تا بودجه‌ها و هزینه‌هایی که برای اعتلای قرآن کریم در نظر گرفته می‌شود معلوم و مشخص شود که این امر کمبود‌ها و کاستی‌ها را در این حوزه نمایان می‌سازد.
وی ادامه داد: از سوی دیگر می‌توان گزارش عملکردی از حوزه فعالیت‌های قرآنی، چاپ و نشر و حمایت از فعالان قرآنی به صورت سالیانه دریافت کرد.
قره‌سید با اشاره به جهش ویژه فعالیت‌های قرآنی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی اظهار کرد: به واسطه همین امر ورود فرهنگ قرآن در میان خانواده‌ها تأثیر بسزایی گذاشت به همین دلیل نیازمند آن هستیم که مجموعه فعالیت‌های قرآنی را دسته‌بندی کنیم و بتوانیم حفاظ بیشتری را تحویل جامعه بدهیم.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به مباحثی که مطرح شد طرح تشکیل سازمان قرآن کریم را در دو محور اساسی می‌توان جمع‌بندی کرد؛ ابتدا، تمرکز در امور قرآنی و اختصاص بودجه‌هایی در شأن حوزه قرآن و آسیب‌شناسی بودجه‌ای و عملکردی در حوزه‌های قرآنی؛ همچنین، حمایت ویژه و تأثیرگذار از حفاظ قرآن کریم در همه حوزه‌ها که این امر نیازمند تشکیل سازمان قرآن کریم و در آینده تشکیل شورای عالی قرآن به ریاست شخص رئیس‌جمهور و ارائه گزارش سالیانه به مجلس شورای اسلامی است که موجب اعتلای فرهنگ قرآنی و خدمت‌رسانی به فعالان و خادمان قرآنی خواهد بود.
عضو فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس در مورد موازی‌کاری سازمان قرآن کریم با مجموعه‌هایی همچون شورای توسعه فرهنگ قرآنی و معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: آنچه در مجلس شورای اسلامی مطرح شده، در حد یک طرح است و همه نظرات را برای تکمیل آن خواهیم پذیرفت؛ اگر بپذیریم که تشکیل سازمان قرآن کریم یک امر ضروری و مبارکی است، این کار باید انجام شود.
وی با اشاره به بررسی طرح تشکیل سازمان قرآن کریم به صورت عادی در مجلس شورای اسلامی گفت: این طرح در کمیسیون‌های تخصصی و فراکسیون‌ها بررسی خواهد شد تا به جمع‌بندی برسیم؛ برای رسیدن به این جمع‌بندی شتابزده عمل نمی‌کنیم و می‌خواهیم یک کار کارشناسی اساسی انجام شود.
قره‌سید در پاسخ به این سؤال که آیا برای تدوین طرح تشکیل سازمان قرآن کریم با فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس مشورتی شده است یا نه، اظهار کرد: بنده یکی از فعالان فراکسیون هستم و در این رابطه با رئیس فراکسیون مشورت‌هایی داشته‌ام!
منتخب مردم تبریز در مجلس ادامه داد: ما از کسانی که می‌توانند در حوزه قرآن قدمی بردارند و به ما کمک کند، استقبال می‌کنیم.
وی تصریح کرد: هیچ‌کس نباید خود را تنها متولی قرآن بداند؛ همه مردم در کشور خادمان قرآن هستند و این را باید بپذیریم که همه باید در فعالیت‌های قرآنی شرکت داشته باشند.
قره‌سید افزود: اینکه این شخص یا آن شخص در مورد فعالیت‌های قرآنی اظهار نظر می‌کند، امر پسندیده‌ای است؛ اگر ما دعوت به قرآن می‌کنیم و شخص دیگری نیز در این حوزه ورود کرده است، باید خوشحال باشیم اما اگر دعوت به خود می‌کنیم، باید از اظهار نظر دیگران ناراحت شویم.

خخ
|
-
|
۱۳۹۴/۰۵/۱۱ - ۱۵:۱۲
0
0
ینی قراره یه سازمان دیگه به سازمانهای قرآنی اضافه بشه؟؟؟ ینی باز هم برو بیا و بودجه و تشکیلات و شعار ....
پس کی به قرآن برسیم؟؟؟
محمدپور
|
-
|
۱۳۹۴/۰۵/۱۱ - ۱۵:۵۹
0
0
خواهشا افراد متخصص و مطلع درباره امور قرآنی نظر بدهند، هم اکنون هم سازمان دارالقرآن هست هم شورای عالی قرآن هم معاونتی در دل وزارت ارشاد به نام قرآن به همین موراد پرداخته شود بهتر است تا ساختاری دیگر
س
|
-
|
۱۳۹۴/۰۵/۱۲ - ۰۰:۴۴
0
0
سلام.ای کاش این اتفاق درکشور صورت گیرد تا از لجام گسیختگی بی تظمی فرافکنی و...درکشوراسلامی و ولائی کم می شد واز بین می رفت وبساطهای درگیری وجنگ قدرت درحوزه قران ازبین می رفت
پژوهشگر امور قرآنی
|
-
|
۱۳۹۴/۰۵/۱۷ - ۱۲:۲۵
0
0
باید از ایجاد ساختارهای جدید پرهیز کرد. همه نهادهای کشور بالاخص نهادهای آموزشی، فرهنگی و انقلابی لازم است خود را مجری قرآن و توسعه فرهنگ قرآنی در کارکنان و مخاطبان خود در جامعه بدانند. تقویت مدیریت یکپارچه شورای توسعه فرهنگ قرآنی برای هماهنگی تصمیمات کفایت می کند.
captcha