کد خبر: 3338039
تاریخ انتشار : ۱۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۵
آیت‎الله فاضل لنکرانی عنوان کرد:

تولیدات علمی حوزه بین‎المللی شود/ مجهول بودن جایگاه حوزه قم در جهان

گروه حوزه‎های علمیه: عضو جامعه مدرسین و رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با اشاره به تولیدات فاخر علمی در حوزه قم و غریب بودن حوزه گفت: تولیدات علمی حوزه باید توسط نهادهایی مانند سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بین‎المللی شود.

به گزارش خبرگزاری بین‎المللی قرآن (ایکنا) آیت‎الله محمدجواد فاضل لنکرانی بعد از ظهر امروز 11 مرداد در دیدار با مدیران سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: مرکز فقهی فعالیت‎های فاخری در زمینه‎های علمی به ویژه علوم جدید انجام داده است که بسیاری از آنها برای علمای الازهر که به این مرکز آمده بودند اعجاب‎انگیز بود.

وی افزود: حوزه علمیه یک مرکز بسیار بزرگ تولید علم در جهان اسلام است و از این حیث در سراسر جهان اسلام از نظر تولید علمی بسیار جلوتر از دیگر مراکز است و هر ساله نشریات و مقالات متعددی در عرصه‎های علمی و دانشی منتشر می‎شود که برای جهان اسلام و جهان بشری نویدهای بسیار روشنی دارد.

تولیدات علمی حوزه، بین‎المللی شود

مدیر مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) بیان کرد: متاسفانه یکی از مشکلات ما، این است که این همه تولید علم در دیوارهای محصور در قم باقی می‎ماند و سراسر جهان از آنها بی‌بهره هستند.

وی گفت: متاسفانه امروز قدر و منزلت و جایگاه حوزه علمیه قم در سراسر جهان و حوزه‎های علمیه جهان بشر، حتی در اسلام و حتی در تشیع مجهول است و امروزه حتی در حوزه علمیه نجف نیز اطلاعات زیادی در خصوص نوآوری‎های حوزه علمیه قم ندارند.

فاضل لنکرانی بیان کرد: وقتی به شمار مبلغان اعزامی به سراسر جهان نگاه می‎کنیم واقعا جای تحسین دارد ولی چرا هنوز نباید جای این کتب فاخر شیعی در کتابخانه و منازل مردم در غرب و شرق نباشد؟

وی گفت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی که چشم فرهنگی ایران اسلامی در جهان است باید با یک برنامه‌ریزی دقیق و هوشمندانه نسبت به توسعه و نشر این آثار در فضای بین‎الملل کوشا باشد.

فاضل لنکرانی با اشاره به پژوهش‎های صورت گرفته در مرکز فقهی بیان کرد: سازمان فرهنگ و ارتباطات باید سرفصل‎های علمی این موسسه و موسسات علمی حوزوی را به سراسر جهان برساند و به سرعت، مباحث علمی حوزه را در دنیا منتشر کند.

پژوهش دینی درباره موضوعات پزشکی

وی گفت: در سال‎های اخیر کوشش‎‌های بسیاری در عرصه پژوهش در زمینه لقاح مصنوعی و... در این موسسه انجام شده است که نتایج آن می‎تواند راهگشا و ثمربخش باشد.

وی اظهار کرد: در طول دو سال پژوهش‎های کاملا کاربردی در زمینه هسته‎ای در این موسسه انجام شد که محصولات آن بسیار فاخر و نوین در جهان اسلام بود و مورد استقبال عجیب مسئولان وزارت خارجه نیز قرار گرفت و آنها از این مسئله افسوس خوردند که چرا زودتر این مباحث در آژانس و سازمان ملل مطرح نشد.

برگزاری 48 نشست علمی

وی گفت: انتشار هشت جلد کتاب فقه و حقوق کودک، انتشار کتب مرتبط با حقوق بشر و نوع طواف کعبه و برگزاری 48 نشست علمی از جمله فعالیت‎های مرکز فقهی برای توسعه علوم اهل بیت(عج) بوده است.

فاضل لنکرانی بیان کرد: متاسفیم که این پژوهش‎ها از قم خارج نمی‎شود و دنیا بدون اینکه این ذخایر علمی را مشاهده کند در مورد ما قضاوت می‎کند. البته ما از تمام نظرات آنها آگاهیم و هر روز صدها کتاب در حوزه ما ترجمه می‎شود ولی نظرات جدید علمای ما در حوزه‎های علمیه اهل تسنن کمتر مطرح می‎شود.

captcha