به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) آیتالله محمدجواد فاضل لنکرانی بعد از ظهر امروز 11 مرداد در دیدار با مدیران سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: مرکز فقهی فعالیتهای فاخری در زمینههای علمی به ویژه علوم جدید انجام داده است که بسیاری از آنها برای علمای الازهر که به این مرکز آمده بودند اعجابانگیز بود.
وی افزود: حوزه علمیه یک مرکز بسیار بزرگ تولید علم در جهان اسلام است و از این حیث در سراسر جهان اسلام از نظر تولید علمی بسیار جلوتر از دیگر مراکز است و هر ساله نشریات و مقالات متعددی در عرصههای علمی و دانشی منتشر میشود که برای جهان اسلام و جهان بشری نویدهای بسیار روشنی دارد.
تولیدات علمی حوزه، بینالمللی شود
مدیر مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) بیان کرد: متاسفانه یکی از مشکلات ما، این است که این همه تولید علم در دیوارهای محصور در قم باقی میماند و سراسر جهان از آنها بیبهره هستند.
وی گفت: متاسفانه امروز قدر و منزلت و جایگاه حوزه علمیه قم در سراسر جهان و حوزههای علمیه جهان بشر، حتی در اسلام و حتی در تشیع مجهول است و امروزه حتی در حوزه علمیه نجف نیز اطلاعات زیادی در خصوص نوآوریهای حوزه علمیه قم ندارند.
فاضل لنکرانی بیان کرد: وقتی به شمار مبلغان اعزامی به سراسر جهان نگاه میکنیم واقعا جای تحسین دارد ولی چرا هنوز نباید جای این کتب فاخر شیعی در کتابخانه و منازل مردم در غرب و شرق نباشد؟
وی گفت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی که چشم فرهنگی ایران اسلامی در جهان است باید با یک برنامهریزی دقیق و هوشمندانه نسبت به توسعه و نشر این آثار در فضای بینالملل کوشا باشد.
فاضل لنکرانی با اشاره به پژوهشهای صورت گرفته در مرکز فقهی بیان کرد: سازمان فرهنگ و ارتباطات باید سرفصلهای علمی این موسسه و موسسات علمی حوزوی را به سراسر جهان برساند و به سرعت، مباحث علمی حوزه را در دنیا منتشر کند.
پژوهش دینی درباره موضوعات پزشکی
وی گفت: در سالهای اخیر کوششهای بسیاری در عرصه پژوهش در زمینه لقاح مصنوعی و... در این موسسه انجام شده است که نتایج آن میتواند راهگشا و ثمربخش باشد.
وی اظهار کرد: در طول دو سال پژوهشهای کاملا کاربردی در زمینه هستهای در این موسسه انجام شد که محصولات آن بسیار فاخر و نوین در جهان اسلام بود و مورد استقبال عجیب مسئولان وزارت خارجه نیز قرار گرفت و آنها از این مسئله افسوس خوردند که چرا زودتر این مباحث در آژانس و سازمان ملل مطرح نشد.
برگزاری 48 نشست علمی
وی گفت: انتشار هشت جلد کتاب فقه و حقوق کودک، انتشار کتب مرتبط با حقوق بشر و نوع طواف کعبه و برگزاری 48 نشست علمی از جمله فعالیتهای مرکز فقهی برای توسعه علوم اهل بیت(عج) بوده است.
فاضل لنکرانی بیان کرد: متاسفیم که این پژوهشها از قم خارج نمیشود و دنیا بدون اینکه این ذخایر علمی را مشاهده کند در مورد ما قضاوت میکند. البته ما از تمام نظرات آنها آگاهیم و هر روز صدها کتاب در حوزه ما ترجمه میشود ولی نظرات جدید علمای ما در حوزههای علمیه اهل تسنن کمتر مطرح میشود.