به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، حجتالاسلام ناصر رفیعی، عضو هیئت علمی جامعةالمصطفی(ص) العالمیه شامگاه 13 مردادماه در یادواره شهدای زن چهارمحال و بختیاری که در بوستان بانوان شهرکرد برگزار شد، به تشریح چگونگی نقشآفرینی زنان در تاریخ صدر اسلام تاکنون پرداخت و اظهار کرد: زنان در طول تاریخ اسلام به سه شکل نقشآفرین بودند یا مثل آسیه شهید شدند، یا همانند اُمسَلیم جبههها را پشتیبانی میکردند و یا اینکه مثل همسر زهیر همسرانشان را به حضور در جبهههای حق علیه باطل و دفاع از اسلام تحریک میکردند.
وی در تبیین هر چه بهتر این سه اصل به بیان گوشهای از سیره و روش زندگی این سه زن به عنوان الگوهای همیشگی زنان اشاره کرد و گفت: اُم سَلیم همان زن دینمدار و متدینی بود که وقتی یک مرد مشرکی به خواستگاریاش آمد او را از خود طرد نکرد بلکه او را پذیرفت و شرط ازداوج و مهریه خودش را اسلام آوردن آن مرد قرار داد.
رفیعی دینمداری را نخستین شرط برای ازدواج دختر و پسر دانست و گفت: متأسفانه در جامعه کنونی ما بینمازی و حتی اعتقاد نداشتن دختر و پسر به احکام اسلامی در خواستگاریها یک عیب بشمار میرود اما از آن طرف چهره، وضعیت مالی و امور دنیوی بسیار مهم و بزرگ دیده میشود.
وی با تأکید بر اینکه بر اساس روایات و احادیث دینی اخلاقمداری و دینمداری در انتخاب همسر اصل و دیگر امور فرع هستند، افزایش طلاق در کشور را نتیجه بیتوجهی به این دو امر مهم و حیاتی خواند.
این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: متأسفانه آمار ازدواج در کشور به شدت رو به کاهش و از هر چهار ازدواج یکی به طلاق منجر میشود و از آن طرف شبکههای ماهواره نیز روز به روز بر شعلهور کردن این آتش به واسطه تبلیغ و گسترش فرهنگهای غلط همچون ازدواج سفید، ازدواجهای بدون عقد و ازدواج همجنسها با یکدیگر و در نهایت شکستن قبح فعل حرام در کشور میافزایند.
وی با بیان اینکه بپذیریم یا نپذیریم دشمنان در جنگ فرهنگی علیه ما موفق شدند، افزود: دشمنان در عرصههای مختلف همچون نظامی، هستهای و مسئله تحریمها شکست سختی خورد و نظام اسلامی توانست حقانیت، صلابت و اقتدار خود را به جهانیان اثبات کند اما بدون تعارف باید گفت که متأسفانه در عرصه فرهنگی ما نتواستیم در برابر هجمه دشمنان پیروز شویم و این عدم موفقیت را میتوان از وضعیت امروز ازدواج، حجاب و طلاق به عینه درک و مشاهده کرد.
رفیعی در ادامه شهادت در راه خدا را بالاترین درجه در عالم هستی دانست و گفت: آن چنان مقام شهید عالی و عظیم است که وقتی یک قطره خون شهید بر زمین ریخته میشود تمام گناهان او پاک و بهشتی میشود.
وی در ترسیم بهتر جایگاه و اهمیت مقام شهادت افزود: مقام شهید آن چنان بالا است که امیر مومنان علی(ع) در جنگ اُحد اشکریزان به سمت پیامبر اکرم (ص) آمد و گفت: 70 نفر در این جنگ به شهادت رسیدن اما من فقط 70 زخم برداشتم حال چرا من شهید نشدم؟ که رسول خدا(ص) به حضرت علی(ع) این بشارت را داد که نگران نباش شما نیز روزی شهید میشوی.
این کارشناس مسائل دینی گفت: اگر پدران و مادران شهدا بدانند که شهدا در نزد خدای متعال چه جایگاه و عظمتی دارند هیچ گاه به حال و دوری آنها غصه نمیخورند بلکه غبطه میخورند.
وی در ادامه یکی از وظایف مهم و اساسی متولیان امر فرهنگ را ترویج اخلاق شهدا در جامعه دانست و تصریح کرد: بدون تعارف باید گفت که متأسفانه جامعه کنونی از ارزشهای دینی و الهی فاصله گرفته است و ما باید هر چه سریع تر این خلأ بزرگ را با ترویج و بیان اخلاق شهدا در جامعه پُر کنیم.
رفیعی خطاب به جوانان و عموم مردم ایران تأکید کرد: اگر میخواهید شهدا در زندگی و جامعه شما نقش داشته باشند باید نماز اول وقت بخوانید و از قرآن و زنده نگهداشتن ارزشهای دینی همچون حجاب و عفاف غافل نشویم.
وی از نبود برنامهای با محوریت بیان ویژگیهای اخلاقی و رفتاری شهدا در صدا و سیما انتقاد کرد و گفت: جا دارد که جمعه شبها در صدا و سیما برنامه ویژهای به بیان ویژگیها و اخلاق شهدا اختصاص داده شود تا نسل جوان امروز ما بداند شهدای ما همچون شهید بابایی از هشت سالگی روزه میگرفتند و هیچگاه نماز اول وقت آنان ترک نمیشد و وقتی هم به نماز میایستادند گویی اصلاً در این دنیا وجود ندارد.
این استاد حوزه و دانشگاه در پایان به راهها و عوامل محشور شدن و رسیدن انسان به مقام و منزلت شهید اشاره و تصریح کرد: هر کس که محب اهل بیت باشد و خشم و شهوت خود را کنترل کند با شهدا محشور خواهد شد.