کد خبر: 3351005
تاریخ انتشار : ۰۲ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۶
مولاوردی هشدار داد:

زنانه‌شدن بخش غیررسمی اشتغال در کشور

گروه جامعه: معاون ریاست جمهور در امور زنان و خانواده طی نشستی با اصحاب رسانه در خصوص زنانه‌شدن بخش غیررسمی اشتغال در کشور هشدار داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، شهیندخت مولاوردی، معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده امروز دوشنبه دوم شهریور ماه طی نشستی با اصحاب رسانه ضمن بیان موضوع زنانه‌شدن فقر و اینکه این موضوع بارها توسط وی بیان شده بود اما مورد انتقاد و نفی برخی قرار گرفت، تا اینکه برخی دیگر از مسئولان از جمله رئیس کمیته امداد و رئیس سازمان بهزیستی نیز در خصوص آن سخن گفتند، نسبت به زنانه‌شدن بخش غیررسمی اشتغال در کشور هشدار داد.

وی با تأکید بر اینکه رویکرد ما نسبت به دولت قبل در حوزه زنان و خانواده تغییر کرده است، گفت: با توجه به این هدف به تولید ادبیاتی پرداخته‌ایم که گفتمان مسلط در حوزه زنان و خانواده را به چالش کشیده است.

معاون امور زنان و خانواده ریاست‌ جمهوری در خصوص اقدامات معاونت امور زنان طی دو سال اخیر، بیان کرد: یکی از منتقدان ما به صورت مکرر اظهار می‌کند که سال اول را معاونت امور زنان به دید و بازدید و سال دوم را به برگزاری همایش و نمایش گذرانده است، در حالی که ما در زمینه حضور در همایش‌ها اهدافی را دنبال می‌کردیم؛ به عنوان نمونه در ششمین کنگره اعتیاد با همکاری دانشگاه علوم بهزیستی برای اولین بار در قالب یک پنل به اعتیاد زنان و زنان و اعتیاد پرداخته‌ایم.

سقف‌های نامرئی در حوزه زنان و خانواده مانع فعالیت‌های معاونت زنان

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در زمینه وجود سقف‌های نامرئی برای فعالیت‌های زنان نیز گفت: وجود سقف‌های نامرئی در حوزه زنان و خانواده بسیار مهم و حیاتی هستند و مانع بسیاری از فعالیت‌های ما است و در تلاش هستیم این سقف‌ها و محدودیت‌ها را کاهش دهیم.

وی با بیان اینکه هماهنگی بین دستگاه‌ها و هم افزایی میان فعالیت‌های آنان یک کار اساسی است، گفت: مدیریت ظرفیت‌ها هم از اهمیت زیادی برخوردار است. فعالیت‌های ما به منظور هماهنگی میان دستگاه‌ها همچنان ادامه دارد و در همین جهت نشست‌های منطقه‌ای را برگزار می‌کنیم.

تلاش می‌کنند ثابت کنند تغییری ایجاد نشده است

مولاوردی مهمترین برنامه معاونت امور زنان و خانواده را افزایش سرمایه اجتماعی زنان دانست و اظهار کرد: رویکرد مقابل معاونت امور زنان، در جهت خنثی سازی فعالیت‌های ما در این حوزه تلاش می‌کند. آنان کوشش می‌کنند تا ثابت کنند که با روی کار آمدن دولت یازدهم هیچ تغییری روی نداده است.

وی با تاکید بر ضرورت برقراری ارتباط تنگاتنگ میان قوای سه گانه‌، گفت: تمام تلاش خود را در این زمینه انجام داده‌ایم. از سوی دیگر مجموعه عملکرد معاونت امور زنان و خانواده نشان می‌دهد که ما در جهت سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری تلاش کرده‌ایم که از راه درست این سیاست‌ها اجرا شود.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران در زمینه علت ایجاد تنش در حوزه زنان و خانواده از سوی معاونت امور زنان گفت: اصلا نمی‌پذیرم که ما تنش ایجاد کرده‌ایم. معتقدیم که چالش‌ها و تنش‌هایی که در حوزه زنان و خانواده ایجاد می‌شود نه تنها به فعالیت‌های معاونت امور زنان و خانواده بلکه به مجموعه حوزه زنان لطمه می‌زند و فرصت‌ها را از ما برای برنامه ریزی و نظارت بر اجرای برنامه‌ها می‌گیرد و باید وقت خود را صرف پاسخگویی و تنش زدایی بکنیم.

وی در ادامه از برگزاری نخستین جلسه کمیته تخصصی زنان و خانواده به منظور تدوین برنامه ششم طی امروز خبر داد.

مولاوردی همچنین در زمینه آخرین وضعیت انتصاب زنان در پست‌های بالای مدیریتی گفت: حرکت‌هایی برای انتصاب فرمانداران در کشور آغاز شد اما به نظر می‌رسد متوقف شده است. با این حال تعداد فرمانداران زن رشد خوبی دارد.

وی افزود: چند فرماندار زن چند ماه سرپرست بودند و با پیگیری‌های ما به عنوان فرماندار منصوب شدند. البته انتصاب زنان به عنوان بخشدار و دهیار همچنان ادامه دارد.

وی در زمینه انتخاب زنان به عنوان استاندار و وزیر اظهار کرد: همواره مسئولان مرد در زمینه سپردن مسئولیت‌های کلان به زنان ریسک نمی‌کنند و بحرانی و فوق العاده بودن شرایط را علت انتخاب نکردن آنان مطرح می‌کنند. بیشتر وزیران دولت یازدهم تجربه یک تا سه دوره وزارت را دارند و تا حدودی منطقی به نظر می‌رسد که به زعم خود آزمون و خطا نکنند. البته تلاش‌های ما برای حضور زنان در مناصب بالای مدیریتی همچنان ادامه دارد و در این جهت چندین راهکار ارائه داده‌ایم که یکی از آنها پیشنهاد افزایش سالانه 10 درصد به تعداد مدیران زن در پیش نویس اصلاح قانون نظام اداری کشور است.

مولاوردی اضافه کرد: یکی از مطالبات زنان در سفرهای استانی افزایش تعداد زنان در مناصب بالای مدیریتی است، این در حالی است که تنها مدیران کل امور بانوان استانها در شورای عالی استانها حضور دارند و اگر مسئولان رودربایستی نداشتند همین یک نفر را نیز در شورای عالی به کار نمی‌گرفتند.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده درباره اقدامات معاونت زنان برای افزایش تعداد زنان در مجلس شورای اسلامی گفت: نه معاونت زنان به خود اجازه می‌دهد که از جناح و گروه خاصی حمایت کند نه به مدیران کل بانوان استان‌ها چنین اجازه‌ای را می‌دهیم ولی بهبود شاخص‌ها در دستور کار ماست و تلاش می‌کنیم زنان را نسبت به نام نویسی در انتخابات مجلس شورای اسلامی تشویق کنیم.

وی درباره بیمه زنان خانه دار اظهار کرد: بیمه زنان خانه دار اصلا مربوط به دولت قبل نیست و از ابتدای فعالیت دفتر امور زنان در دستور کار بوده است. بیمه زنان خانه دار شامل همه زنان نمی‌شود و شرایط خاصی دارد.

مولاوردی با اشاره به سند توسعه بعد از 2015 گفت: این سند 17 هدف دارد که ارزشگذاری کار خانگی زنان و تاثیر آن بر اقتصاد خانواده و جامعه و بر درآمد ناخالص ملی یکی از این اهداف است. در حال حاضر امیدواریم در قالب ماده 27 برنامه ششم توسعه به موضوع بیمه زنان خانه داردر قالب بیمه‌های چند لایه بپردازیم؛ چرا که لایه دوم این ماده به زنان خانه دار مربوط می‌شود.

وی درباره تحقق افزایش مرخصی زایمان زنان به 9 ماه گفت: اجرای این قانون مستلزم ارائه مشوق‌هایی به کارفرمایان است و هنوز نتوانسته‌ایم این مشوق‌ها را به تصویب برسانیم.

captcha