کد خبر: 3351575
تاریخ انتشار : ۰۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۱:۱۸
یک مشاور ارشد خانواده؛

زنان تاریخ‌ساز هستند/ عدم شناخت توانمندی‌های زنان بزرگترین ضربه به جامعه

کانون خبرنگاران نبأ: معصومه خلیلی اظهار کرد: چه باور داشته‌ باشیم و چه باور نداشته باشیم جامعه و خانواده تحت تأثیر آگاهی‌ها و توانمندی‌های بانوان است و این بانوان هستند که با شناخت کامل از خود می‌توانند مدرسه‌ها، دانشگاه‌ها و تاریخ را بسازند.

به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، معصومه خلیلی، کارشناس ارشد مشاوره خانواده در کارگاه «آموزش خانواده موفق» که چهارشنبه 4 شهریورماه در هتل لاله تهران برگزار شد، اظهار کرد: زنان جامعه‌ساز و تاریخ‌ساز هستند.

وی با اشاره به اینکه از منظر اسلام زن مانند گلی است که باید از او مراقبت کرد و با این دید به این موجود لطیفی که از لحاظ جسمی و روحی پر از لطافت است نگاه کرد، گفت: در قدم نخست خانم‌ها خود باید نسبت به خودشان شناخت پیدا کنند، تمام مشکلات از اینجا آغاز می‌شود که خانم‌ها شناخت کافی از خودشان ندارند و این در صورتی است که آقایان خودشان را از طریق کتاب و اینترنت کاملاً شناخته‌اند، ولی خانم‌ها فقط به فرزندپروری پرداخته‌اند. البته این کار بسیار پسندیده‌ایی است ولی، کافی نیست و باعث می‌شود زن نتواند در برابر مشکلات و آسیب‌ها از خود دفاع کند.

خلیلی با اشاره به حدیث«چه بسیار زنانی که فقیه‌تر و بهتر از مردان‌اند» تصریح کرد: جرج زیدان می‌گوید «زن از نظر زلالی حکم آبی را دارد که از شدت لطافت در هر محیطی که قرار گیرد رنگ محیط را به خود می‌گیرد»، لذا زن باید در راه شناخت خود و محیط اطرافش گام‌ بردارد.

این مشاور خانواده بیان کرد: چه باور داشته‌ باشیم و چه باور نداشته باشیم جامعه و خانواده در دست زنان است و بانوانند که اجتماع و‌ خانواده را با انتخاب درست همسر می‌سازند. بانوان می‌‌توانند با انتخاب درست همسر کانون گرمی را برای خود و همسرانشان بسازند و همچنین یک مؤسسه فرهنگی،‌ اخلاقی،‌ اقتصادی،‌ اجتماعی به نام خانواده بسازند که جامعه را هدایت کند.

خلیلی در ادامه درباره ازدواج و اثراتش گفت: ازدواج یک مستحب مؤکد است و برای اینکه جایگاه ازدواج بیشتر روشن شود بهتر است بدانید اگر نام مبارک حضرت رسول (ص) را در هر حالی شنیدید مستحب مؤکد است که صلوات بفرستید حتی اگر در نماز هستید؛ ازدواج نیز به همین اندازه اهمیت دارد و اینکه اگر جوانی ازدواج کرده و سنت اهل بیت(ع) را به جا آورده همگام با آفرینش قدم برداشته است و سعادتمند می‌شود.

وی با اشاره به آیه 21 سوره مبارکه روم «مِنْ آیَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَکُم مِّنْ أَنفُسِکُمْ أَزْوَاجًا لِّتَسْکُنُوا إِلَیْهَا وَجَعَلَ بَیْنَکُم مَّوَدَّةً وَرَحْمَةً» اظهار کرد: دستیابی به امیال غریزی و جلوگیری از گناه و فساد، پاک دامنی، فرزند‌آوری و تولیدمثل و تکامل یافتن؛ به ترتیب از اهداف مهم ازدواج هستند. این هدف‌ها از سطح پایین شروع شده و به بالاترین درجه که تکامل و قرب الهی است می‌رسد؛ با توجه به این آیه شریفه هدف از ازدواج ایجاد محیط امن و کانونی پر از مهر است. کلمه لِّتَسْکُنُوا از سکون و به معنی آرامش است و مرحله بالاتر هدف ازدواج وَجَعَلَ بَیْنَکُم مَّوَدَّةً وَرَحْمَةً است که بین زن و شوهر مودت و رحمت ایجاد شود.

این کارشناس دینی ادامه داد: حکم برقاعده می‌رود و نه بر استثناء، اگر بین زن و شوهر مودت و دوستی باشد تمام تلخی‌ها و کجی‌ها از بین می‌رود. ببینیم هدف خدا از ازدواج چه بوده و ما چه کرده‌یم؟! خداوند می‌خواسته ما کنار هم با مهربانی زندگی کنیم ولی ما خانواده را میدان جنگ کردیم. خداوند در آیه 187 سوره مبارکه بقره می‌فرماید «هُنَّ لِبَاسٌ لَّکُمْ وَأَنتُمْ لِبَاسٌ لَّهُنَّ»، زن و مرد لباس یکدیگرند، یعنی اینکه زن و مرد در کیفیت باید تمام و کمال باشند نه شبیه به یکدیگر، انقدر در منش‌ها و خلق و خوها، خصوصیات، کردارهایشان وجه اشتراک داشته باشند که بگویم اینها هم کف هم هستند.

وی عنوان کرد: زن و مرد باید عیوب یکدیگر را بپوشانند؛ آیا واقعاً ما چنین می‌کنیم! واقعاً عیوب همسرمان را می‌پوشانیم و یا اینکه کافی است گوشی تلفن را برداریم و با دوست صمیمی یا مادر و خواهرمان صحبت کنیم و عیوب همسرمان را که شناسایی کرده‌ایم و به دیگران گوش زد کنیم. زن و شوهر باید یک روح باشند در دو جسم؛ دانشمندی می‌گوید که همسر نجیب گرفتن خیلی سخت است ولی نگهداری آن آسان است، زن و شوهر باید آبروی یکدیگر را حفظ کنند.

خلیلی گفت: زن و مرد از حقوق مساوی برخورد دارند؛ تمام ویژگی‌هایی که خداوند به زن و مرد داده را اگر در کفه ترازو قرار دهیم با هم برابرند، مشابه نیستند ولی مساوی‌اند. یکی از اهداف خداوند از اینکه حقوق زن و مرد را مساوی اما غیر مشابه قرار داده این است که بگوید من خالق با سلیقه‌ام و زیبایی‌هایی خلقت را در عین متفاوت بودنش در کنار هم قرار می‌دهم.به زن عاطفه مادری داد و به مرد قدرت مدیریت.

وی اظهار کرد: زن و شوهر باید کنار یکدیگر باشند، و برای اهداف عالی خانواده گام بردارند، محرم اسرار همسرانشان باشند. از کلمات تحقیرآمیز استفاده نکنند و کلمه دوستت دارم را زیاد بگویند؛ امام جعفر صادق(ع) به مردان توصیه می‌کند که به زنانتان زیاد بگویید دوستت دارم زیرا کلمه‌ایی است که از قلب زن بیرون نمی‌رود.

این مشاور خانواده گفت: اعضای خانواده سعی کنند با هم رفتار نیکو داشته باشند، چون عمر کوتاه است ونیکویی با خانواده عمر را طولانی می‌کند؛ امام صادق(ع) می‌فرمایند «هرکسی که با خانواده‌اش نیکو رفتار کند عمرش طولانی می‌شود».

خلیلی در ادامه با اشاره به راهکارهایی برای زندگی شاد گفت: از شجره خانوادگی هم نکات مثبت را برای هم بگویم، به مردان اعتماد داشته باشیم زیرا زن با اعتمادی که به مرد دارد می‌تواند آن را قهرمان کند، استقبال و بدرقه همسران بسیار مناسب و نیکوست، برای هم جشن بگیرید، تولد، سالگرد عقد و ازدواج.

وی افزود: جایگاه بزرگ‌ترها در خانواده‌ها را حفظ کنید، با آن‌ها مشورت کنید، یکی از صفاتی که خداوند به خودش در دعای جوشن کبیر لقب داده یاراحم شیخ کبیر است. پیامبر(ص) می فرمایند: «جایگاه بزرگ‌ترها در خانواده مانند جایگاه من است بر امتم».

خلیلی در پایان با توصیه به خانواده‌ها گفت: با نگاه مهرانگیز به همسرانتان نگاه کنید، غذای مورد علاقه آنان را برایشان تهیه کنید، خشوع و لطافت را فراموش نکنید، اموال یکدیگر را حفظ کنید؛ چراکه حضرت علی(ع) می‌فرمایند «سه چیز برای مردان مذمت است که برای بانوان پسندیده است و آن سه عبارتند از بخل، کبر و غرور و  ترس»

زینب رحیمی

captcha