حجتالاسلام والمسلمین مهدی نیکبخت در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) گفت: بیش از هزار عنوان اثر، در قالب کتاب و پایان نامه سطح چهار از سوی محققان و اساتید حوزه به دبیرخانه همایش در مرحله اول ارسال شد.
وی ادامه داد: ارزیابی اولیه آثار خاتمه یافته است و حائزین رتبه در مرحله نخست موفق به راهیابی به مرحله دوم و وارد ارزیابی تفصیلی شدهاند.
نیکبخت تصریح کرد: هر اثر واصله به همایش کتاب سال حداقل دو مرتبه توسط دو نفر از داوران ارزیابی می شود و با داوری انجام شده در مرحله اول، 25 درصد آثار یعنی بیش از 250 اثر به مرحله دوم راه یافته است.
دبیر اجرایی همایش بیان کرد: رقابت اصلی در میان این آثار برگزار خواهد شد و برترینهای هر رشته که شامل 16 رشته است به مرحله نهایی و دریافت جایزه راه مییابند.
نیکبخت عنوان کرد: همایش در 16 گروه علمی شامل؛ «تفسیر و علوم قرآن، حدیث و درایه و رجال، فلسفه، کلام، اخلاق و عرفان، تاریخ و سیره و تراجم، فقه و اصول، کتب مرجع، ادبیات و هنر، علوم اجتماعی، اقتصاد و مدیریت، حقوق و علوم سیاسی، علوم تربیتی و روانشناسی، تصحیح و تحقیق، ترجمه و تکنولوژی آموزشی» برگزار می شود و براساس شاخصهای داوری مندرج در کاربرگهای مربوط ارزیابی میشوند.
16 رشته همایش
نیکبخت در پاسخ به این سؤال که کدام رشتهها بیشترین آثار ارسالی را داشتهاند بیان کرد: در میان 16 رشته فلسفه و کلام بیشترین آثار را به خود اختصاص دادهند.
وی از ساماندهی امور داوران همایش به عنوان یکی دیگر از برنامههای اجرایی همایش یاد و اظهار کرد: با هدف ساماندهی امور داوران همایش و روزآمدنمودن سوابق علمی و پژوهشی آنان جهت بهرهبرداری در ارزیابی علمی آثار رسیده، اطلاعات بیش از 500 نفر ازداوران همایش کتاب سال حوزه در حال به روزرسانی است.
علاقه مندان برای کسب اطلاعات بیشتر می توانند با تلفن دبیرخانه به شماره 32914558- 025 یا نشانی اینترنتی:www.ketabeHowzeh.ir و سامانه پیام کوتاه: 100007020 تماس گرفته و یا به نشانی قم، بلوارامین، ابتدای بلوار جمهوری اسلامی، مرکز مدیریت حوزههای علمیه، طبقه اول، دبیرخانه همایش کتاب سال حوزه مراجعه کنند.