به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، در این جلسه «مهدی خانی» به نمایندگی از قاریان شهرستان خرمدره، «ابراهیمی» به نمایندگی از قاریان شهرستان ابهر و «مجتبی ولی خانی» قاری نوجوان، به نمایندگی از قاریان شهرستان خدابنده به تلاوت آیاتی از قرآن مجید پرداختند و در ادامه احمد ابوالقاسمی به بیان نکات و راهنمایی هایی در خصوص تلاوت قاریان پرداخت.
ابوالقاسمی در ابتدای سخنان خویش با بیان این مطلب که یکی از مهمترین هنرمندیهای یک استاد صوت و لحن آن است که قاری مرجع مناسب برای تقلید را به هریک از شاگردانش معرفی کند، افزود: این مطلب شبیه به دارویی است پزشک برای بیمار تجویز میکند؛ همانطور که هیچ بیماری در مورد علت تجویز دارو از پزشک سوال نمی کند و نباید هیچ دارویی را با میل و علاقه خودش مصرف کند، اگر استاد با تجربه صوت و لحن، قاری مرجعی را به یکی از شاگردانش معرفی کند، دانستن علت آن نیاز به تجربه و معلومات فراوان دارد.
وی با بیان مثال هایی از قاریانی که در تقلید از سبک قاریان مصری موفق یا ناموفق بودهاند، اشاره کرد: علاقه قاری مقلد در تعیین قاری مرجع نقشی ندارد مگر آن که از بین چند قاری که به تشخیص استاد، تقلید از آنها برای وی مناسب است، یک قاری را به میل خویش انتخاب کند و متأسفانه عدم توجه به این مسئله آسیبهای فراوانی برای قاریان به دنبال داشته است.
این استاد تلاوت قرآن کریم افزود: برخی صداها اصطلاحاً قدبلند هستند یعنی تمامی پردههای صوتی اعم از بم، توسط و اوج را دارا هستند اما برخی صداها قابلیت اجرای برخی از پردههای صوتی را ندارند؛ این یک تفاوت میان صداهای مختلف است و لزوماً ارزش یا ضعف محسوب نمیشود، مهم آن است که صدا به درستی تربیت شده و مورد استفاده قرار گیرد.
ابوالقاسمی در جمعبندی سخنانش خاطرنشان کرد: صدای هر شخص، تصویر و شخصیتی از آن فرد را در ذهن مخاطب برجای میگذارد لذا باید کوشید تا از صدا به صورت کاملاً هنرمندانه و کنترلشده استفاده شود.
وی در این خصوص، به تلاوت ترتیل استاد منشاوی اشاره کرد که در تمامی آیات قرآن از ابتدا تا انتها، به عنوان نمونه فتحهها کاملاً صحیح، مناسب و مساوی یکدیگر ادا میشوند.
یادآوری میشود این نشست به همت شورای اسلامی شهر و شهرداری ابهر برگزار شد.
محمد عارفیان