به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، در ابتدای این مراسم حجت الاسلام رحیمی امام جمعه ابهر ضمن خوشامد گویی به احمد ابوالقاسمی اظهار کرد: قرآن از اهل بیت جدا شدنی نیست و هر جا که جامعه اسلامی با مشکل مواجه شده، به خاطر جدا دانستن این دو ثقل الهی و یا تظاهر به پیروی از یکی بدون تمسک به دیگری بوده است قرآن ریسمان الهی است که باید بدان چنگ زد و به سعادت رسید.
در ادامه «سیدمحمد حسینی» از قاریان برجسته شهرستان خدابنده و «یوسف محمودی» از قاریان برجسته شهرستان ابهر به تلاوت آیاتی از قرآن مجید پرداختند.
در این مراسم که با اندوه جانباختن جمعی از حجاج بیت الله الحرام در سرزمین منا همراه بود، مجری برنامه با گرامیداشت این واقعه و بیان اینکه جامعه قرآنی ایران اسلامی نیز در سوگ دو تن از برترین نخبگان خویش نشسته، به بیان نکاتی آموزنده از زندگی و فعالیت های قرآنی شهیدان «محسن حاجی حسنی کارگر» و «امین باوی» پرداخت و اظهار امیدواری کرد: زندگی و فعالیت های ارزنده آن عزیزان الگویی برای جوانان و خانواده ها باشد تا بیش از پیش در مسیر خدمت به قرآن و اهل بیت (ع) گام بردارند.
سپس «احمد ابوالقاسمی» قاری بین المللی در سخنانی با بیان این جمله که نمی دانم سخنان خویش را با تبریک آغاز کنم یا تسلیت، تصریح کرد: البته باید تبریک بگویم؛ هم به واسطه اعیاد بزرگ قربان و غدیر و هم به واسطه اینکه عده ای از حجاج پس از لحظات معنوی وقوف در عرفات و در مسیر رفتن برای رجم شیطان، شهید شده اند؛ این سعادت بزرگی است که نصیب این عزیزان شده است.
وی در ادامه به بیان برخی نگرانی ها و آسیب ها در خصوص اقبال عمومی نسبت به قرائت و انس با قرآن کریم پرداخت و اظهار کرد: نگرانی جدی در این خصوص این است که متأسفانه عده زیادی از مردم درست خواندن قرآن را بلد نیستند و عده ای با آن که درست خواندن قرآن را بلد هستند، به طور منظم و پیگیر تلاوت قرآن نمی کنند و این امر شاید به خاطر این القای غلط بوده که عده ای تصور می کنند خواندن آیات قرآن به تنهایی کارگشا نیست و باید ترجمه آیات را خواند.
وی در ادامه با اشاره به تأکید پیامبر و اهل بیت (ع) بر موضوعیت تلاوت قرآن خاطر نشان کرد: کلمات و جملات زیبا و لطیف، اثر وضعی مطلوب حتی بر روی اشیاء بی جان دارند که این امر از نظر علمی ثابت شده لکن عده ای متأسفانه به این امر که در تلاوت و استماع آیات قرآن بیش از هر کلام دیگری متجلی است، توجهی ندارند. شاید این امر به این علت باشد که ما به شنیدن صدای قرآن عادت کرده ایم و موضوع برایمان عادی شده؛ اگر خارج از این فضا بودیم، ارزش تلاوت و استماع قرآن را بهتر می فهمیدیم.
ابوالقاسمی در توضیح بیشتر این بخش از سخنانش به بیان خاطره از یکی از تلاوت های خویش پرداخته و اظهار کرد: در جلسه ای که عده ای از گردشگران خارجی حضور داشتند، تلاوت قرآن نمودم. به خوبی احساس می کردم که هموطنان حاضر در آن جمع، در حالتی عادی به تلاوت گوش می دادند اما گردشگران خارجی به وجد آمده بودند و تلاوت قرآن برایشان جالب بود. چندی بعد برگزار کننده آن مراسم با من تماس گرفت و گفت: در نظرخواهی در خصوص برنامه های مختلف اجرا شده برای آن گردشگران، بالاترین درصد رضایت از تلاوت قرآن بوده است و این امر برای خود من هم شگفت انگیز بود. مایه تأسف است که عده ای در میان ما مدام این سؤال را مطرح می کنند که چرا باید قرآن بخوانیم و تلاوت قرآن چه فایده ای دارد؟ این سؤال چه با توجیه این که ما قرآن را نمی فهمیم یا می فهمیم و یا عمل می کنیم، درست نیست چرا که پیامبر (ص) با آن که بیش از همه قرآن را می خواند و عمل می کرد، روزی 10 جزء قرآن می خواند و اثر وضعی مطلوب ناشی از استماع قرآن حتی برای آنان که قرآن را نمی فهمند و یا قبول ندارند، قابل انکار نیست.
این معلم پیشکسوت قرآن در ادامه گفت: اگر در اثر حرف های من تصمیم گرفتید که از فردا شروع به تلاوت قرآن کنید، دست نگه دارید؛ تصمیم های احساسی و هیجانی در این زمینه مفید نیست بلکه باید با تصمیم و اراده و با یک برنامه ساده شروع کرد؛ می توان با روزی یک دقیقه تلاوت قرآن شروع کرد. به مرور نتایج آن را در زندگی خود خواهید دید.
این قاری بین المللی قرآن کریم سپس به تلاوت آیاتی از سوره های مائده، انسان و کوثر پرداخت که با استقبال و تشویق های پی در پی حضار همراه بود.
یادآور می شود این مراسم که با حضور جمعی از مسؤلان شهرستان ابهر همراه بود، به همت شورای اسلامی شهر و شهرداری ابهر و در راستای ایجاد ارتباط، همدلی و همکاری بیشتر میان فعالان قرآنی شهرستان های خدابنده، خرمدره و ابهر برگزار شد.