به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، وقتی پس از فاجعه منا نام قربانیان به تدریج اعلام شد، نام بسیاری از چهرههای سرشناس در میان بود، از جمله این افراد میتوان به ناصرقرباننیا استاد حقوق دانشگاه مفید اشاره کرد. وی استادی برجسته بود. اما این عنوان برای توصیف وی کافی نیست، رابطه محبتآمیز میان استاد و شاگرد، بسیاری از دانشجویان و دانشآموختگان دانشگاه مفید را داغدار کرده است. این یادداشت تنها میکوشد فهرستوار و مجمل درخششهای علمی قرباننیا را نام برد.
زندگی علمی قرباننیا
ناصرقرباننیا در سال 1343 و در شهر رودسر واقع در استان گیلان به دنیا آمد. وی پس از اخذ دیپلم علوم تجربی در سال 1362 واد حوزه علمیه قم شد، شهری که سه دهه در آن به تحصیل و تولید علم پرداخت.
وی در سال 1368 تحصیل رشته فلسفه را در دانشگاه تهران آغاز کرد و در سال 1370 شروع به تحصیل حقوق در دانشگاه مفید قم کرد. وی رتبه دوم در آزمون کارشناسی ارشد رشته حقوق را به دست آورد و در رشته حقوق بینالملل به تحصیل پرداخت.
قرباننیا بانمره 20 و در سال 1376 از مقطع کارشناسی ارشد فارغالتحصیل و در سال 1380 وارد مقطع دکترا در دانشگاه تهران شد و در سال 1385 با درجه عالی این مرحله از تحصیلات خود را گذراند.
وی در تحصیلات حوزوی نیز دانشجویی کوشا بود و رتبه اول در پایه ششم حوزه علمیه قم با معدل عالى را کسب کرده بود و رتبه دوم در پایه هفتم، رتبه اول در پایه هشتم و نهم در امتحان همزمان را نیز داشت.
قرباننیا نویسندهای پرکار بود و بیش از 50 مقاله در مجلات معتبر علمی در زبانهای فارسی، عربی و انگلیسی داشت. کتابهای قرباننیا عبارتند از «اخلاق و حقوق بین الملل»، «التشریعالجنایی الاسلامی»، «بازپژوهی حقوق زن»، «حقوق بشر و حقوق بشردوستانه»، «سلسله پژوهشهای فقهی – حقوقی» و «عدالت حقوقى».
همچنین وی مقالات زیادی از جمله «آثار حقوقی ساخت دیوار حایل در سرزمینهای اشغالی فلسطین»، «اگر عشق فراگیر میشد، نیازی به عدالت نبود»، «الفقه و الحقوق الدولى»، «اندیشه: تحدید حقوق و آزادیها»، «ایران و گفتگوی تمدنها»، «بررسی مداخله بشر دوستانه از منظر اخلاق» و ... را به رشته تحریر درآورده است.
کتاب «اخلاق و حقوق بینالملل» قرباننیا در سال 79 به عنوان رتبه اول در جشنواره کتاب سال و کتاب «عدالت حقوقی» به عنوان رتبه دوم در جشنواره کتاب سال 82 انتخاب شد.
استاد برجسته دانشگاه مفید پرونده پژوهشی برجستهای داشت و توانسته بود تا در سالهای 81، 82 و 83 عنوان پژوهشگر برتر کشورى، استانی و دانشگاهی را کسب کند.
قرباننیا عضو هیئت علمی دانشگاه های قم بود و در دانشگاه تهران نیز به تدریس پرداخته بود. آخرین سمت وی معاون پژوهشی دانشگاه مفید بود.
به عنوان استاد دانشگاه در بیش از صد رساله کارشناسی ارشد دانشگاه به عنوان استاد راهنما، مشاور و یا داور حضور داشت و با مراکز علمی پژوهشی حوزوی و دانشگاهى همکاری نزدیکی داشت و در همایشهای مراکز دانشگاهی داخلی و خارجى شرکت فعال جسته بود.
میثم قهوهچیان