یوسف افراش، معاون ارتباطات و امور استانهای سازمان دارالقرآن الکریم در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه مرحله کشوری چهارمین دوره مسابقات قرآن تسنیم اواخر آبانماه در مشهد مقدس برگزار میشود، گفت: مرحله کشوری مسابقات تسنیم که در مشهد مقدس خواهد بود، امسال ویژه کارکنان سازمان تبلیغات اسلامی و خانوادههای آنها است.
وی افزود: طی تصمیماتی که امسال اتخاذ شد، مصوب شد که مسابقات تسنیم در ابتدا بین خود دستگاهها و توسط خود دستگاهها برگزار شود و در مرحله کشوری به صورت بین دستگاهی برگزار شود اما در نهایت تصمیم بر آن شد که به دلیل محدودیتها و مشکلات اعتباری، مرحله کشوری این مسابقات نیز به صورت مجزا در هر دستگاه و برای کارکنان آن دستگاه برگزار شود.
مرحله کشوری مسابقات تسنیم ویژه کارکنان سازمان تبلیغات در مشهد برگزار میشود
افراش در ادامه گفت: مرحله استانی چهارمین دوره مسابقات قرآن تسنیم ویژه کارکنان سازمان تبلیغات اسلامی شهریورماه در استانهای سراسر کشور برگزار شد و مرحله کشوری که فقط ویژه کارکنان سازمان تبلیغات اسلامی است نیز در مشهد مقدس برگزار میشود؛ بقیه دستگاههای فرهنگی مرحله کشوری مسابقات خود را در زمانبندیهای مشخصی که برای خود دارند، برگزار میکنند.
وی ادامه داد: به عنوان مثال سازمان صداوسیما هماکنون مرحله کشوری مسابقه مفاهیم را برگزار کرده، وزارت ارشاد مرحله کشوری تسنیم را آبانماه برگزار میکند، آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) به این دلیل که کارکنان آن فقط در شهرری مستقر هستند مسابقات کشوری ندارد و از برنامه دیگر دستگاهها هنوز اطلاع نداریم.
معاون ارتباطات و امور استانهای سازمان دارالقرآن الکریم عنوان کرد: هدف اصلی از برگزاری مسابقات قرآن تسنیم، ایجاد موج جدیدی از فعالیتهای قرآنی بین کارکنان دستگاههای فرهنگی بوده است تا کارکنان دستگاههای فرهنگی و خانوادههای آنها انگیزه بیشتری برای فعالیتهای قرآنی پیدا کنند و بتوانند ارتباط بیشتری با مفاهیم، حفظ و قرائت پیدا کنند.
مسابقات قرآن تسنیم با مشکلات اعتباری روبرو است
افراش در این بخش از سخنان خود گفت: مسابقات تسنیم طی سه سال گذشته به صورت متمرکز برگزار شد تا از این طریق اجرای فعالیتهای قرآنی بین کارکنان دستگاههای فرهنگی نهادینه شود و شکل بگیرد اما امسال به دلیل محدودیتهای اعتباری، بنا شد برگزاری مسابقات قرآن تسنیم به شورای توسعه فرهنگ قرآنی واگذار شود که این اتفاق هم افتاد.
وی ادامه داد: به هر حال شورای توسعه فرهنگ قرآنی از اعتبارات خاص خود برخوردار است و میتواند این مسابقات را راحتتر اجرا کند و در حوزه سرمایهگذاری و اعتبارات مورد نیاز میتواند بهتر هزینه کند.
وی یادآور شد: با توجه به اینکه برگزاری مسابقات قرآن تسنیم به شورای توسعه فرهنگ قرآنی واگذار شده است تصمیم برگزاری مسابقه بین دستگاهها نیز برعهده این شورا است که آیا قصد برگزاری مسابقه بین دستگاهی را خواهند داشت یا نخواهند داشت.
معاون ارتباطات و امور استانهای سازمان دارالقرآن الکریم افزود: هرچند که وظیفه اصلی شورای توسعه فرهنگ قرآنی، سیاستگذاری و نظارت است اما این شورا شاید ابزارهایی در دست داشته باشد که بتواند در اجرای این مسابقات نیز از این ابزارها استفاده کند و شاید هم سیاستگذاری در شورا انجام شود اما برگزاری مسابقات به یک مجموعه دیگر واگذار شود.
90 درصد دستگاههای فرهنگی پیش از «تسنیم» مسابقه قرآن نداشتند
وی درباره دستاوردهای مسابقات قرآن تسنیم طی سه سال گذشته، عنوان کرد: دستگاههای فرهنگی قبل از مسابقات تسنیم، مسابقات قرآن به این شکل نداشتند و به جرأت میتوان، گفت 90 درصد دستگاههای فرهنگی پیش از مسابقات تسنیم، مسابقهای برای کارکنان خود نداشتند.
وی در پایان گفت: مسابقات قرآن تسنیم اگر به صورت متمرکز برگزار میشد نتیجه مطلوبتری داشت اما به واسطه مشکلات موجود و محدودیتهایی که در حوزه اعتبارات داریم این اتفاق نمیافتد؛ اما از نظر کارشناس، مطلوب این بود که مسابقات تسنیم به صورت متمرکز سیاستگذاری، برنامهریزی و اجرا شود.