به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، طاهره دوست، حافظ قرآن کریم از شهرستان کاشان است، که در مؤسسه امیرالمؤمنین(ع) کاشان موفق به حفظ کل نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه شده است.
وی در سال 1364 بهعنوان چهارمین فرزند یک خانواده مذهبی در شهر کاشان به دنیا آمد و از همان دوران کودکی، با همت خانواده در کلاسهای آموزشی قران کریم شرکت کرد و این گامی شد به سوی پیشرفت در راه حفظ قرآن کریم.
دوست درباره روند حفظ قرآن گفت: با توجه به تشویقهای پدرو مادرم برای حفظ قرآن، در دوران کودکی در کلاسهای آموزش قرآن شرکت کرده و پس از اخذ تحصیلات دیپلم، در طرح یک ساله حفظ قرآن ثبت نام و در طول یک سال حافظ کل شدم که این شوق و اشتیاق در من بیشتر که بتوانم هرچه مشتاقتر در راه قرآن و عترت گام بردارم.
این حافظ قرآن در ادامه با اشاره به چگونگی روند حفظ نهجالبلاغه و آشنایی با مؤسسه امیرالمؤمنین(ع) کاشان، بیان کرد: در سال 1383، مراسم اختتامیه حفظ قرآن کریم با حضور نوجوانی که موفق به حفظ نهجالبلاغه از مؤسسه امیرالمؤمنین(ع) شده بود، برگزار شد، که در آن زمان به حال ایشان غبطه خوردم و این اولین جرقه برای حفظ نهجالبلاغه بود که در سال 1385، بهمنظور حفظ نهجالبلاغه با مؤسسه امیرالمؤمنین(ع) کاشان آشنا شده و گام در این راه گذاشتم.
دوست با تأکید بر اینکه زمانیکه انسان با کلام خداوند انس میگیرد و چشم دل بر روی حکمتها و راههای خداوند بازمیکند، تصریح کرد: انسان در آن زمان متوجه زندگی تهی از دین و اهل بیت(ع) میشود و به معیارهای نادرست و اشتباه که در زندگی داشته است، آگاه میشود و جای تأسف دارد.
وی به آرامش درون خود پس از حفظ قرآن کریم اشاره کرد و گفت: با حفظ قرآن کریم معیارهای زندگی آنطور که در ذهنمان است، تغییر میکند و حلاوت و شیرینی که از کلام خداوند در دلهایمان رسوخ میکند با چیز دیگری قابل مقایسه نیست که این موضوع بنده را مشتاق تفسیر و مفاهیم قرآن کریم کرد و از آنجایی که نهجالبلاغه برادر قرآن است، به سمت کلام امیر(ع) سوق آورده و آیات قران کریم با درک کلام النور قابل فهم شد و این شیرینی و حلاوت حفظ قرآن کریم با نهجالبلاغه صدچندان شد.
این حافظ نهجالبلاغه در ادامه با اشاره به طول دوره حفظ نهجالبلاغه، بیان میکند: حفظ نهجالبلاغه در مؤسسه امیرالمؤمنین(ع) کاشان بهمدت شش ماه به طول انجامید تا اینکه در آخرین روز از دوره آموزش و حفظ خطبههای امیرالمؤمنین(ع) دلتنگ شدم که این است کلام اهل بیت(ع) که پایان ندارد، چطور بیان شده که کلام اهل بیت(ع) همواره در زندگی انسان وجود خواهد داشت و انسان نمیتواند با تدبیر خود زندگی کند، علاقهمند به حفظ صحیفه سجادیه شدم.
وی ادامه میدهد: در پایان دوره نهجالبلاغه با دوستان خود در مؤسسه امیرالمؤمنین(ع) مشتاق حفظ صحیفه سجادیه شدیم، که طی دو سال موفق به حفظ صحیفه سجادیه شدهام که این امر به لطف خداوند و اهل بیت(ع) بوده است.
دوست که دارای تحصیلات سطح 2 حوزه علمیه است، هماکنون در رشته نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه در حوزه علمیه شهرستان کاشان مشغول تدریس بوده و تمام این برکات را مدیون حمایتهای پدر و مادر، حجتالاسلام والمسلمین حسنزاده، مدیرعامل مؤسسه امیرالمؤمنین(ع) و استادان توانمند این مؤسسه میداند.
از وی درباره مقامها و رتبههایی که درزمینه قرآن، نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه جویا شدیم، اظهار کرد: در هر سه رشته توانستم رتبههایی را با توکل به خداوند کسب کردهام که میتوان به کسب رتبه سوم در مسابقات سراسری قرآن کریم اداره اوقاف و امور خیریه در استان اصفهان، کسب رتبه اول حفظ خطبههای نهجالبلاغه در مسابقات کشوری نهجالبلاغه و انتخاب «فعال قرآنی» در رشته صحیفه سجادیه در اختتامیه بیست و یکمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم و اولین دوره آئین تکریم از خادمان صحیفه سجادیه اشاره کرد.
بزرگترین آرزوی من، محقق شدن آرزوی اهل بیت(ع) و کلام آنهاست
دوست در ادامه صحبتها به بیان خاطراتی از دوران حفظ نهجالبلاغه اشاره و بیان کرد: واقعاً شیرینترین خاطرات ما در کلاسهای خانم رجبی بود. وی با تسلط کافی درباره تفاسیر نهجالبلاغه، از مظلومیت و غربت امام علی(ع) سخن میگفت و به یاد دارم روزی که درسمان به یکی از خطبهها رسید، اشک در چشمان همه گره خورده بود و به حال غریب مولایمان اشک ریختیم و آن خطبه شقشقیه، امیرالمؤمنین(ع) بود که ایشان میفرماید: پس صبر کردم در حالیکه گویا خار در چشم و استخوان در گلویم نمانده بود و با دیدگان خود مینگریستم که میراث مرا به غارت میبردند.
وی در ادامه گفت: بیشترین چیزی که در نهجالبلاغه از سوز دل بیان میشد، تنها ماندن مولایمان علی(ع) و بیوفاییهای اهل کوفه بود و همچنین در خطبه 182 کتاب نهجالبلاغه، امیرالمومنین(ع) «قَد لَبِسَ لِلحِکمَة جُنَّـتَها، وَ أَخَذَها بِجَمِیعِ أَدَبِها مِنَ الإِقبَالِ عَلَیهَا وَ المَعرِفَةِ بِها، وَ التَّـفَرُّغِ لَها، فَهِى عِندَ نَفسِهِ ضَالَّـتُهُ الَّتِى یَطلُبُها، وَ حَاجَتُهُ الَّتِى یَسأَلُ عَنهَا. فَهُوَ مُغتَرِبٌ إِذَا اغْتَرَبَ الإِسلامُ، وَ ضَرَبَ بِعَسِیبِ ذَنَبِه وَ أَلصَقَ الأَرضَ بِجِرَانِهِ، بَقِیَّـةُ مِن بَقَایَا حُجَّتِهِ، خَلِیفَةٌ مِن خَلائِفِ أَنبِیَائِهِ»
همانا زره دانش را بر تن پوشانده و آن را با تمام آداب و شرائطى که مىباید، چون توجه به شناسایى و فراغت بال از سرگرمى به غیر آن، پس حکمت گمشده او باشد که پیوسته در جستجوى آن است و خواسته اوست که در تعقیبش پرسوجو مىکند.
آن زمان که اسلام به غربت گراید و(همانند شترى که رنجور و از راه رفتن باز مانده دم خود را حرکت دهد وسینه بر زمین چسباند) حرکت و سازندگى خود را از دست بدهد، و او(حضرت مهدى(ع)) به غربت و پنهانى به سر برد(تا موقعى که از طرف خدا مأمور به قیام گردد و اسلام را از غربت و فراموشى و حالت بىتفاوتى مردم برهاند»، درباره غریب ماندن امام زمان فرمایشاتی را بیان میکند که این خطبهها به نوعی درس برایم بود امام زمان(عج) را باید یاری داد.
از دوست درباره تأثیرگذارترین آیه شریفه قرآن کریم جویا شدیم که وی در پاسخ به سؤال ما گفت: آیات قرآن کریم، همگی تأثیرگذار هستند اما جزء 15 قرآن کریم، آیه شریفه 53 سوره اسراء بیشترین تأثیر را در زندگی من داشت که این ایه بهعنوان الگویی در رفتارها و طرز فکر برای من محسوب شد.
وی به آرزوی قرآنی خود اشاره کرد و افزود: با توجه به خطبه 138 نهجالبلاغه، عْطِفُ الْهَوى عَلَى الْهُدى اِذا عَطَفُوا الْهُدى عَلَى الْهَوى، وَ یَعْطِفُ الرَّأْىَ عَلَى الْقُرْآنِ اِذا عَطَفُوا الْقُرْآنَ عَلَى الرَّأْىِ. مِنْها حَتّى تَقُومَ الْحَرْبُ بِکُمْ عَلى ساق، بادِیاً نَواجِذُها، مَمْلُوءَةً اَخْلافُها، حُلْواً رَضاعُها، عَلْقَماً عاقِبَتُها؛ آگاه باشید، فردایى که شما را از آن هیچ شناختى نیست، زمامدارى حاکمیّت پیدا مىکند که غیر از خاندان حکومتهاى امروزى است(حضرت مهدى «عج ») عمّال و کارگزاران حکومتها را بر اعمال بدشان کیفر خواهد داد ، زمین میوههاى دل خود(معادن طلا و نقره) را براى او بیرون مىریزد، و کلیدهایش را به او مىسپارد، او روش عادلانه در حکومت حق را به شما مىنمایاند، و کتاب خدا و سنّت پیامبر(ص) را که تا آن روز متروک ماندند، زنده مىکند. بزرگترین آرزوی من، محقق شدن آرزوی اهل بیت(ع) و کلام اهل بیت است که همان ظهور آقا امام زمان(عج) است که این سنت پسندیده اهل بیت(ع) را به چشم ببینیم.
این حافظ قرآن و نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه ادامه داد: در بطن قرآن، نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه به قدری نکات ظریف و ارزشمندی وجود دارد که با فراگرفتن این مهمات، در تلاش هستم که به نوعی این مفاهیم شیرین را در کلاسها، محافل دوستانه و در بین جوانان نشر دهم و به نوعی ارزش و اهمیت این دستورات را به همگان برسانم و امیدواریم که جوانان با مراجعه به مؤسسه امیرالمؤمنین(ع) کاشان و شرکت در دورههای حفظ بتوانند از حضور اساتید بهرهمند شوند.
وی درباره فعالیتهای قرآنی مؤسسه امیرالمؤمنین(ع) کاشان گفت: خوشبختانه مؤسسه امیرالمؤنین(ع) توانست بزرگترین گام را در جهان تشیع برای ترویج نهجالبلاغه بردارد زیرا به قرآن توجه شده است، اما نهجالبلاغه مهجور باقی مانده بود با تدابیر و زحمتهای حجتالاسلام والمسلمین حسنزاده، مؤسسه امیرالمؤمنین(ع) توانست گامهای بزرگی نه تنها در کاشان بلکه در سراسر کشور در زمینه حفظ نهجالبلاغه بردارد که این جای تشکر دارد.
این فعال قرآنی در پایان اظهار کرد: همواره مسائل جوانان و رفع نیازهای آنان دغدغهای برای مسئولان است و هنگامی که جوانان در مکانهای آموزش قرآن کریم هستند؛ تحت تأثیر قرار گرفته و از نظر حجاب، رفتار به سمت احسن پیشرفت کردهاند، مسئولان توجهات خود را به سمت مؤسساتی مانند مدارس شبانهروزی حفظ قرآن و نهجالبلاغه مؤسسه امیرالمؤمنین(ع) کاشان معطوف کنند تا این مؤسسات بتوانند پاسخگوی دغدغههای مسئولان باشند.