به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، علی اکبر سیاری ،معاون بهداشتی وزیر بهداشت در همایش مشترک وزارت بهداشت و معاونت زنان ریاست جمهوری در هفته ملی سلامت بانوان نقش ویژه وزارت بهداشت را افزایش امید به زندگی از طریق پیشگیری مرگ نابه هنگام مادران باردار و عوامل تهدید کننده زندگی خواند.
سیاری با بیان اینکه از طریق کنترل آسیبهای اجتماعی میتوانید در حوزه بیماریهای واگیر و غیر واگیر موفق باشیم اظهار کرد: کمک به سبک زندگی و شیوههای صحیح آن میتوانید سلامت بانوان را تضمین کنیم.
سیاری با اشاره به مرگ 42 هزار زن در سال 1390 اعلام کرد: در حال حاضر این آمار به 44 هزار نفر رسیده که عمده آنها به وسیله بیماریهای قلبی عروقی، سرطان، تصادفات، غدد متابولیک بوده است وزارت بهداشت برای بعضی از مرگها برنامههای اختصاصی دارد که در این راستا میتوان به برنامه پیشگیری مرگ در حین زایمان اشاره کرد.
وی افزود: سالانه 300 نفر زن باردار فوت میشود ما تلاش میکنیم که این تعداد را کم کنیم.
وی با تاکید دوباره بر عوامل مرگ آفرین زنان اعلام کرد: بیمارهای عصاب و روان همچنین بیمارهای مضمن ناتوانی جسمی و حرکتی در زنان شایعتر بوده و در حال حاضر 50 درصد زنان بالای 30 سال دچار بیمارهای چاقی شدهاند.
وی رفتارهای جنسی پر خطر، سوء مصرف مواد پرخطر، تغذیه نامناسب و طلاق را از جمله عوامل اصلی آسیبهای اجتماعی و جسمی که کاهش آنها ممکن است منجرب به کاهش آسیبهای اجتماعی گردد.
وی با بیان اینکه وزارت بهداشت خدمات ویژهای برای بانوان به ویژه در حاشیه شهرها در نظر گرفته است اظهار کرد: توانمند سازی آنها، ایجاد اشتغال راه اندازی مهد کودکها، تغذیه رایگان قصد دارد به پیشگیری و کنترل آسیبهای اجتماعی بپردازد.
در ادامه رضا ملک زاده، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت نیز با بازخوانی پژوهشی در استان گلستان به مقایسه وضعیت سلامت زنان و مردان پرداخت و اظهار کرد: امید به زندگی زنان در ایران2 ممیز نیم سال بیشتر از زنان است این در حالی است که زنان بیشتر از مردان در معرض برخی بیماریها میباشند که در این رابطه عواملی مانند سبک زندگی دخیل بوده و موجب تشدید بیماریهای مختلف میشود.
وی در این پژوهش به مقایسه جالب پرداخت و اظهار کرد: در جهان زنان آمریکایی چاقتر از زنان تمام دنیا بوده این در حالی است که زنان روستایی ایران چاقتر از زنان آمریکایی هستند این مسئله موجب افزایش بیماریهای مختلف شده این در حالی است تنها 37درصد زنان فاقد هر گونه بیماری میباشند.
وی عواملی مانند سبک زندگی ناسالم، چاقی و وضعیت تغذیه را عوامل خطرناک برای خانمها دانست و اظهار کرد: با توجه به افزایش شاخصهای امید به زندگی این امکان وجود دارد که زندگی با کیفیتر مورد توجه قرار گیرد.
همچنین شهین یار احمدی رئیس اداره دیابت و متابولیسم وزارت بهداشت نیز به تشریح مطالعهای در حوزه سلامت زنان و نوزادان پرداخت و هدف از آن را شناسایی و کنترل نوزادان مبتلا به بیماری کم کاری تیروئید عنوان کرد.
وی اعلام کرد: در این راستا زنان و کودکان مختلف مورد ارزیابی و غربالگری قرار گرفته چنان که پوشش این پروژه در سطح کشور در سطح ملی 97 ممیز 3 درصد است تعداد نوزادان غربالگری شده 11 ممیز نیم میلیون بوده که 28 هزار بیمار در میان آنها شناسایی شده است.
وی یاد آور شد: در این طرح حدود 30 هزار نوزاد غیر ایرانی مورد غربالگری قرار گرفتهاند.
محمد اسماعیل مطلق رئیس دفتر سلامت جمعیت و خانواده وزارت بهداشت نیز با اشاره به اجرایی 5 بند مختلف سیاستهای کلی جمعیت از سوی ابلاغی رهبر معظم انقلاب تاکید کرد: طبق نظر مقام معظم رهبری سلامت مادران و افزایش باروری کلی باید به 2 ممیز یک برسد این در حالی است که تا پایان سال گذشته این آمار به یک ممیز 9 رسید و اعتقاد داریم که بزودی 2 ممیز یک نیز خواهیم رسید.
مطلق اعلام کرد: درشش ماه نخست سال جاری 3 درصد به میزان موالید کشور اضافه شده است.
مطلق اظهار کرد: برنامه وزارت بهداشت در خدمت به سلامت مادر و کودک مبتنی بر مشاوره است هیچ مرکز بهداشت وجود ندارد که خدمتی را بدونه مشاوره ارائه دهد.