کد خبر: 3443297
تاریخ انتشار : ۱۳ آبان ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۷

زیباترین خاطره زندگی قاری قرآن/ تلاوت آیاتی که وحدت‌آفرین شد

گروه فعالیت‌های قرآنی: علی‌اصغر شعاعی، دارنده رتبه نخست مسابقات بین‌المللی قرآن کشور هندوستان به ذکر زیباترین خاطره زندگی خود که در حاشیه این مسابقات رقم خورده پرداخته است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، علی‌اصغر شعاعی، معاون قرآن و عترت دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم که دانشگاهش این روزها میزبانی سی‌امین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور را برعهده دارد، از آن دست قاریانی است که سفرهایی جهت تبلیغ قرآن کریم در بین سایر ملت‌های مسلمان داشته است.
وی علاوه بر این سفرها به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایاران در مسابقات بین‌المللی قرآن کشور هندوستان نیز شرکت کرده و رتبه اول آن مسابقات را از آن خود کرده است. این قاری بین‌الملللی کشورمان در گفت‌وگو با ایکنا به بیان یکی از خاطرات خود در آن مسابقات پرداخته است که در ادامه آمده است؛
پس از کسب رتبه در مسابقات سراسری سازمان اوقاف و امور خیریه، در خردادماه سال 1386 به عنوان نماینده کشورمان در مسابقات بین‌المللی قرآن کشور هندوستان که در حیدرآباد با جمعیتی بالغ بر 10 میلیون نفر و اکثریت مسلمان برگزار می‌شد اعزام شدم. در این مسابقات به عنوان تنها شرکت کننده شیعه شرکت کردم که با عنایات الهی و توسل به ثقلین موفق به کسب رتبه اول شدم.
پس از پایان مسابقات با هماهنگی رایزنی فرهنگی ایران قرار شد در مراسم نماز جمعه دهلی در جمع حدود بیست هزار نفر از برادران اهل سنت تلاوت داشته باشم. هنگام حرکت به سمت نماز جمعه حالت دل شکستگی و معنوی در من ایجاد شد و با توسل به قرآن و اهل بیت(ع) از خدا خواستم تلاوتی تاثیرگذار و معنوی داشته باشم. قرآن را باز کردم آیات انتهایی سوره مبارکه مائده را مشاهده کردم، همان آیاتی که مربوط به درخواست حواریون از حضرت عیسی (ع) در خصوص نزول مائده آسمانی می‌شود.
در جایگاه تلاوت قرار گرفتم و از آیه 111 این سوره مبارکه آنجا که می فرماید: «وَإِذْ أَوْحَیْتُ إِلَى الْحَوَارِیِّینَ أَنْ آمِنُواْ بِی وَبِرَسُولِی قَالُوَاْ آمَنَّا وَاشْهَدْ بِأَنَّنَا مُسْلِمُونَ» شروع به تلاوت کردم، اواسط تلاوت با صدای تکبیر بلند حضار روبرو شدم و از این همه تشویق ناگهانی متعجب شدم. پس از پایان تلاوت امام جمعه رو به جمعیت نمازگزار گفت: «برادران عزیز، ما در این منطقه تصورمان از شیعیان این است که آنها کمتر به قرآن می‌پردازند و انس آنها با  کتاب الهی کم است؛ اما این برادر شیعه آیات مربوط به درخواست حواریون از حضرت عیسی(ع) در خصوص نزول مائده آسمانی را تلاوت کرد و هنگامی که فراز «رَبَّنَا أَنزِلْ عَلَیْنَا مَآئِدَةً مِّنَ السَّمَاءِ تَکُونُ لَنَا عِیدًا لِّأَوَّلِنَا» را خواند رحمت الهی، یعنی باران نازل شد و مفهوم این واقعه معنوی استجابت دعای ایشان است، پس شیعه و سنی با هم برادرند؛ چرا که «انما المومنون اخوه»، باید یار و حامی یکدیگر در برابر دشمنان اسلام باشیم».
پس از پایان مراسم سیل جمعیت جهت دست دادن و تبرک (در برخی نواحی هندوستان مردم جهت تبرک دست به شانه قاری قرآن می‌کشند) به سمت من آمدند و این شیرین‌ترین خاطره قرآنی زندگی من بود.
یادآور می شود علی اصغر شعاعی  متولد 1347 قم فارغ‌التحصیل  مقطع کارشناسی رشته معدن از دانشگاه تهران و دکتری علوم قرآن و حدیث از دانشگاه قم و در حال حاضر عضو هیات علمی و معاون قرآن و عترت دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم است. وی از سن 10 سالگی - حدود سال‌های اول انقلاب - در جلسات آموزشی مرحوم استاد رنجبر که حق استادی بر تعداد زیادی از قاریان قم و کشور دارند شرکت کرد.
سپس از محضر اساتید مشهور کشور از جمله اساتیدی همچون «حجت‌الاسلام شهیدی‌پور»، «علامی»، «خدام حسینی»، «علی اکبر حنیفی»، «سیدمحسن موسوی‌بلده»، «حاج شریف» و مرحوم «علی اربابی» بهره‌‌مند شده است.
علی‌اصغر شعاعی دارای 10 رتبه اول در مسابقات کشوری قرائت قرآن کریم از جمله مسابقات بسیج، سازمان تبلیغات و نیروهای مسلح است. وی در سال  1386 رتبه نخست مسابقات بین‌المللی هندوستان، در سال 84 رتبه اول جشنواره کشوری روش تدریس قرآن کریم و در سال 92 رتبه اول جشنواره ملی شیوه‌های نوین آموزش قرآن کریم با عنوان «شیوه نوین آموزش مقامات قرآنی» را کسب کرده است که نرم‌افزار قرآنی تهیه شده با این شیوه نیز در سال 92 به عنوان رتبه برتر دومین جشنواره محصولات قرآنی در بخش دیجیتال شناخته شد.
این قاری کشورمان طرح‌هایی نیز به نهادهای قرآنی کشور ارائه داده است. یکی از این طرح‌ها طرحی با عنوان «سرباز مسجد» است که براساس این طرح قاریان و حافظان قرآن کریم، مدت سربازی‌شان به عنوان مدیر فرهنگی و مدیر قرآنی در مساجد سپری خواهند کرد.

captcha