کد خبر: 3444212
تاریخ انتشار : ۱۶ آبان ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۲
اندیشمند فلسطینی در گفت‌وگو با ایکنا:

فهم عمیق و عرفانی امام خمینی(ره) از قرآن شبیه شیوه «ابن عربی» بود

گروه بین‌الملل: امام خمینی (ره) قرآن را منشأ خیر و برکت برای همه بشریت می‌دانست و درک و فهم عمیق و عرفانی ایشان از قرآن شبیه شخصیت‌های بزرگی همچون «محیی‌الدّین ابن عربی» بود.

«صالح عوض عبدالعال»،  نویسنده، اندیشمند و فعال رسانه‌ای فلسطین، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) با اشاره به شخصیت امام خمینی(ره) گفت: از ویژگی‌های بارز امام خمینی(ره)، ارتباط مستمر با قرآن و توصیه به تعامل با این کتاب الهی بود و ایشان تمسک به تعالیم و آموزه‌های قرآن را تنها وسیله برای پیشرفت امت اسلام می‌دانست.
مدیر مرکز فرهنگ و توسعه فلسطین(البشیر) افزود: در حالی که بسیاری از مفسران، قرآن را از نظر بلاغی و زیبایی‌شناسی آن تفسیر می‌کردند، اما امام(ره) بر تدبر در مفاهیم و آموزه‌های قرآن و عمل به تعالیم و دستورات این کتاب الهی تأکید داشتند.
درک و فهم عمیق و عرفانی امام خمینی(ره) از قرآن
این اندیشمند برجسته فلسطینی تصریح کرد: امام خمینی(ره) با تفسیر قرآن خواست که امت اسلام را به اصالتش برگرداند و اتحاد و همبستگی را میان مسلمانان تقویت کند و در حقیقت، درک و فهم عمیق و عرفانی امام خمینی(ره) از قرآن شبیه شخصیت‌های بزرگی همچون «محیی‌الدّین ابن عربی» بود.
وی با اشاره به توافق‌نظر همه مذاهب و فرقه‌های اسلامی درباره قرآن کریم به‌عنوان کتاب مقدس امت اسلام گفت: طبق آیه شریفه 9 سوره حجر «إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّکْرَ وَإِنَّا لَهُ لَحَافِظُونَ»(بى‏‌تردید ما این قرآن را به تدریج نازل کرده‌‏ایم و قطعا نگهبان آن خواهیم بود)، با وجود این که شاهد تعدد مذاهب، فرقه‌ها، آراء و نظرات مختلف در میان پیروان آیین اسلام هستیم، اما قرآن کریم همچنان اصالت خود را حفظ کرده و آیات این کتاب الهی از هرگونه تحریف مصون مانده است. زیرا قرآن یکی از مهم‌ترین ضمانت‌های حفظ وحدت مسلمانان است و خداوند توسط قرآن از دین محافظت کرد تا وحدت مسلمانان حفظ شود.
این فعال رسانه‌ای فلسطینی اظهار داشت: اختلافات مذهبی ما فقط به دلایل سیاسی و مصلحتی است، چرا که دین و قرآن ما یکی است.
وی گفت: در دین مسیحیت نسخه‌های متعددی از انجیل وجود دارد، در دین یهود همانطور، اما در دین اسلام فقط یک قرآن وجود دارد و با این وجود این همه مذهب و فرقه در اسلام به وجود آمده است.
این اندیشمند برجسته فلسطینی با اشاره به  شخصیت امام خمینی(ره) گفت: نور درونی امام خمینی(ره) که آن را از تعالیم قرآن گرفته بود بر جامعه ایران درخشید و نتیجه آن انقلاب بزرگ اسلامی بود؛ لذا درمی‌یابیم که دلیل پایداری، قوت و عزم امام راحل در این راه تمسک به قرآن و عمل به تعالیم و دستورات این کتاب الهی بود.
تمسک به قرآن؛ تنها راه سعادت امت اسلام
وی در ادامه راه سعادت مسلمانان و وحدت و انسجام آنان را تمسک به قرآن کریم دانست و گفت: جز با عمل به قرآن ملت‌ها هیچ پیشرفتی نخواهند داشت.
صالح عوض عبدالعال با تأکید بر ضرورت برگزاری همایش‌هایی با موضوعات قرآنی، تصریح کرد: برگزاری سمینارها و نشست‌ها با موضوعات قرآنی بسیار مهم و حائز اهمیت است، چرا که در آگاهی‌بخشی به مردم و بازگشت به سوی قرآن و ضرورت توجه به این کتاب الهی کمک می‌کند.
فعال رسانه‌ای فلسطینی در پایان تأکید کرد: قرآن فقط کتاب امر و نهی‌کردن نیست، بلکه کتاب تفکر و تدبر، شناخت، فهم و تقرب به خدا است و تمسک مسلمانان به  این کتاب وحدت‌بخش بسیار ضروری ولازم است.

captcha