به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) محمود گلزاری، مشاور وزیر ارشاد در امور خانواده و جوانان در دومین اجلاس ارتقای توانمندیهای شوراهای فرهنگ عمومی کشور که به همت شورای فرهنگ عمومی در تهران برگزار شد، با تأکید بر اهمیت جایگاه خانواده در مسائل کشور، گفت: خانواده مهمترین کانون و محل ساختن فرهنگ عمومی، سبک زندگی، هویت، شخصیت و ... است. اینکه فکر کنیم بحث خانواده یک بحث معمولی است، اشتباه بزرگی است.
درگیری ما با مسائل غیرتوحیدی در جامعه به خانواده باز میگردد
وی ادامه داد: درگیری ما با مسائل غیرتوحیدی در جامعه به خانواده باز میگردد. مخالفان دین خیلی کمتر از آنچه فکر میکنیم به نظریه و مبانی اعتقادی سکولاریسم پرداختهاند و بیشتر در این خصوص در صحنه خانواده عمل کردهاند.
خانواده جلوه پیاده شده توحید در زمین است
گلزاری خانواده را جلوه پیاده شده توحید در زمین دانست و گفت: خانواده آیت بزرگ خداست و نگاه ما به خانواده یک نهاد فطری است. البته آنچه در 50 سال اخیر تئوریزه میشود حمله جدی به خانواده و مطرح کردن مسائلی از قبیل ازدواج سفید، همجنسگرایی و ... در این کتابهاست.
وی تصریح کرد: اگر در عرصه اجتماع خانواده محکم باشد، شادابی و موفقیت مردم تأمین میشود، اما هر استانی که در آن بنیاد خانواده ضعیف شده، از نظر اقتصادی، سیاسی، امنیتی و ... نیز دچار مشکل و آسیب شده است.
مشاور وزیر ارشاد در امور خانواده و جوانان ضمن هشدار نسبت به اینکه در شرایط کنونی خانواده دچار بحران است، گفت: هم از نظر افزایش آمار مجردها، هم از نظر رشد طلاق و هم از نظر آشفتگی در خانواده دچار بحران هستیم. اکنون بیش از 11 میلیون و 300 هزار جوان زیر 35 سال مجرد داریم که در سن ازدواج هستند.
نبود هیچ نهاد رسمی مسئول خانواده در ایران
وی ضمن ابراز رضایت از اینکه مسئله خانواده از سال گذشته با توجه وزیر ارشاد در شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای فرهنگ عمومی مورد توجه قرار گرفته است، از نبود هیچ نهاد رسمی مسئول خانواده در ایران انتقاد کرد.
گلزاری در ادامه به هشت مسئله مهم خانواده به ترتیب شکلگیری خانواده در کشور اشاره کرد و گفت: افزایش افراد مجرد، مشکل همسریابی، مشاوره قبل از ازدواج و نابسامانی آن، نابسامانی آموزش بعد از ازدواج، مشکلات مربوط به ارائه مشاوره در هنگام بروز مسائل خانوادگی، نقصانهای قانونی، عادات و آداب و رسوم نادرست و ناکارآمدی مدیریت طلاق، مشکلاتی است که در شورای فرهنگ عمومی مطرح شده.
وی در ادامه پیشنهاد کرد: شورای فرهنگ عمومی استانها حداقل دو هفته یکبار برگزار شود و مسائلی از قبیل عوامل تجرد در استانها و آمار طلاق مورد بررسی قرار گرفته و رفع این مشکلات به صورت علمی مورد مطالعه قرار گیرد.
گلزاری افزود: همچنین متولیان آموزش خانواده در استان مشخص شوند و بررسی شود که آیا بسته آموزشی مناسبی برای ارائه به زوجهای جوان و ... وجود دارد یا خیر. همچنین صاحبنظران حوزه خانواده استانها باید شناسایی شود، اکنون زمانی نیست که بتوان به تنهایی در خصوص خانواده کاری کرد؛ همه باید با هم جمع شده و برای رفع مشکلات خانواده تلاش کنیم.
وی در پایان خواستار شناسایی مؤسسات خیریه و مردمنهاد مرتبط با خانواده و کمک گرفتن از آنها همچنین شناسایی و رفع عوامل فرهنگی که مانع ازدواج میشوند، شد.