به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، حسن چگینی، دبیر جشنواره سلمان فارسی در این رابطه افزود: با توجه به ابلاغیه فرماندهی معظم کل قوا در سال 1393 مبنی بر محور بودن این مجموعه پژوهشی در رابطه با فعالیتهای تحقیقاتی سازمانهای عقیدتی سیاسی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، جشنواه سلمان فارسی با هدف ارتقای جایگاه پژوهش و شناسایی، ترغیب و تشویق پژوهشگران و اندیشمندان این حوزه و جهت همگرایی ظرفیتها و تواناییهای موجود در سطح نیروهای مسلح توسط پژوهشگاه علوم اسلامی امامصادق(ع) طراحی شده و بصورت دوسالانه برگزار میشود.
وی ادامه داد: این جشنواره با عنایت به اهداف مشخص شده برای آن، از حیث سازمانی به گونهای تعریف شده تا از حداکثر حمایت مراکز پژوهشی- آموزشی فعال در گستره علوم انسانی اسلامی در سطح نیروهای مسلح برخوردار باشد. برای این منظور تجارب ارزنده جشنوارههای بینالمللی کشور و دیدگاهها و پیشنهادهای ارایه شده از سوی مؤسسات پژوهشی و علمی کشور مورد توجه قرار گرفت و در طراحی جشنواره به کار گرفتهشد؛ افزون بر آن از کلیه سازمانهای عقیدتی سیاسی و مراکز علمی پژوهشی(حوزوی و دانشگاهی) وابسته به نیروهای مسلح به صورت موثر جهت مشارکت در سیاستگذاری جشنواره فراخوانده شدهاند؛ که در مجموع تلاشی فراگیر و اقدامی جمعی را برای شناسایی و تقدیر از برگزیدگان این حوزه را شکل میدهد.
چگینی افزود: این جشنواره در سال جاری کار خود را شروع کرده و از این پس به صورت دو سالانه در سطح نیروهای مسلح برگزار خواهد شد؛ لازم به ذکر است که امسال تنها تحقیقات سازمانی علوم انسانی اسلامی پذیرفته خواهد شد.
چگینی اهداف برگزاری جشنواره سلمان فارسی را کمک به تولید دانش در حوزه علوم انسانی اسلامی، زمینهسازی برای تحقق مطالبه مقام معظم رهبری در تحول علوم انسانی در نیروهای مسلح به ویزه سپاه، ترویج و تقویت فرهنگ پژوهش در سطح نیروهای مسلح و ارتقای شأن و جایگاه پژوهش و فعالان این حوزه، تشویق و ترغیب مسئولین و پژوهشگران نیروهای مسلح جهت اهتمام بیشتر به امر پژوهش، تشویق،تقویت و ایجاد انگیزه در اعضاء هیئت علمی و پژوهشگران نیروهای مسلح، ایجاد فضایی جهت اطلاعرسانی و معرفی مراکز پژوهشی نیروهای مسلح در حوزه علوم انسانی و اسلامی، شناسایی نخبگان و استعدادهای علمی برتر و حمایت از آنان در سطح نیروهای مسلح، ایجاد بستر مناسب برای تعامل پژوهشی درونبخشی و برونبخشی(مراکز پژوهشی و پژوهشگران) و جهتدهی فعالیتهای پژوهشی مراکز پژوهشی به سمت نیازهای پژوهشی نیروهای مسلح در حوزه علوم انسانی و اسلامی و جلوگیری از موازیکاری دانست.
دبیرجشنواره سلمان فارسی در ادامه بیان کرد: جشنواره امسال در هفته پژوهش 26 آذر ماه و در سالن همایشهای بینالمللی رسول اعظم(ص) شهر مقدس قم برگزار خواهدشد. یکی از اهداف اصلی این جشنواره شناسایی افراد دارای استعداد در زمینههای ذکر شده است که بعد از شناسایی این افراد قطعا برنامهریزی لازم در خصوص استفاده از آنها در تحقیقات پیشرو خواهد شد. همچنان که به آنها مدراک و تاییدات علمی و جوایزی هم داده خواهد شد.
وی در ادامه گفت: برنامههای جنبی جشنواره در حاشیه اختتامیه به اینصورت است که برنامهریزیهای لازم برای اجرای نشستهای تخصصی و جلساتی با مسئولین عقیدتی سیاسی و مجامع و مراکز علمی نیروهای مسلح در نظر گرفته شده است. در کنار سالن جشنواره نمایشگاهی از آثار ارسال شده و برگزیدگان برگزار خواهد شد و غرفههایی هم به مراکز علمی نیروهای مسلح اختصاص خواهد یافت.
چگینی ادامه داد: تا کنون بیش از 30 سازمان، مرکز پژوهشی، دانشگاه و موسسات علمی نیروهای مسلح آمادگی خود را برای شرکت فعال در این جشنواره اعلام کردهاند که میتوان به مراکزی همچون سازمانهای عقیدتی سیاسی ارتش، نیروی انتظامی و وزارت دفاع، دانشگاه امام حسین(ع)، دانشگاه عالی دفاع ملی، دانشگاه مالک اشتر، دانشگاه و پژوهشگاه علوم انتظامی، موسسه آموزشی و تحقیقاتی صنایع دفاعی، موسسه اندیشهسازان نور، دانشگاه بقیه الله، پژوهشکده مطالعات و تحقیقات بسیج، بسیج اساتید و دانشجویان، دانشکده شهید محلاتی، دانشکده شهید مطهری، صدا و سیما، مرکز مطالعات و پژوهشهای ایمنی و اقدامات تامینی سپاه، دانشگاه امامعلی(ع) ارتش، اطلاعات آجا، بانک انصار و سپاههای استانی و ... اشاره کرد.تا کنون بیش از 140 اثر در دبیرخانه جشنواره ثبت شده است که در حال انجام مراحل داوری آثار قرار دارند.
وی در ادامه گفت: جشنواره به صورت دوسالانه و در سطح نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران برگزار خواهد شد و موضوعات و محورهای جشنواره علوم قرآن و حدیث، فقه و مبانی حقوق، کلام، ادیان و مذاهب، فلسفه و عرفان، اخلاق و تربیت اسلامی، تاریخ اسلام و سیره معصومین، مطالعات انقلاب اسلامی، اندیشه سیاسی و جریان شناسی، علوم انسانی مرتبط با حوزه دین، مدیریت و علوم اجتماعی، دفاعی و امنیتی، اقتصاد و روانشناسی است.
مرجان شرف