آیتالله حیدرعلی جلالی خمینی، نماینده ولی فقیه در حوزه علمیه شرق تهران، در گفتوگو با کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، تشریح کرد: وضعیت انتقال مفاهیم و مطالب حوزهای علمیه و علمای پیشکسوت به مردم از طریق رسانهها به ویژه صدا و سیما را مصیبت بار دانست و گفت: با وجود ارتباط خوب رسانهها با حوزه علمیه قم، شاهد اطلاعرسانی ضعیف فعالیتهای مدارس علمیه در مطبوعات، خبرگزاریها و فضای مجازی هستیم؛ این وضعیت در شهرستانها به غیر از قم، نگرانکنندهتر است.
وی با اشاره به تأکیدات بزرگان و مراجع بر اداره مردمی حوزههای علمیه و استقلال آنها از حاکمیت و دولت افزود: اگر بنابر اداره مردمی حوزههاست، باید مردم با آسیبها و مشکلات این مراکز علمی آشنا شوند تا از این رهگذر، مشکلات کمتر شود.
عضو جامعه روحانیت مبارز با اشاره به وقوع اقدامات خرابکارانه گروهکها و جنگ تحمیلی، در ابتدای انقلاب که موجب به حاشیه رفتن نقش محوری حوزه ها شد، ادامه داد: متأسفانه پس از جنگ نیز رسانهها عملکرد مناسبی برای اطلاعرسانی دشواریهای اداره حوزه نداشتند؛ این در حالی است که هر چقدر مدارس علمیه و مساجد تقویت شوند، اسلام و انقلاب تقویت میشوند.
وی با بیان اینکه در عصر اطلاعرسانی و بمباران خبری، رسانهها اخبار حوزهها و علما را به گوش مردم برسانند، خاطرنشان کرد: هر چقدر نظام اسلامی برای مساجد و مدارس علمیه هزینه کنند، منافع صدچندانی عایدش می شود؛ زیرا این مراکز، تشکیلدهنده و تداوم بخش انقلاب بودند.
آیتالله جلالی خمینی در ادامه با اشاره به سخنان اخیر آیتالله حسینی بوشهری مدیر حوزه علمیه کشور مبنی بر ضعف حوزهها در اطلاعرسانی، افزود: دلیل اصلی این وضعیت، کمبود بودجه و اعتبارات است؛ متولیان مدارس با مشکلات مالی بسیاری دست به گریبان هستند بنابراین بودجه و حتی زمان کافی برای فکر کردن به امور اطلاعرسانی و ارتباط با رسانهها ندارد؛ هرچند مردم کمتر با این واقعیت رنجآور آشنا هستند و مسئولان نیز مدام، بر مدیریت مردمی و مستقل حوزهها و مساجد تأکید میکنند.
وی در پایان، اصحاب رسانه را به حضور بیشتر در مدارس علمیه و تعامل با علما و بزرگان حوزوی دعوت کرد و گفت: متأسفانه گاهی رسانهها حتی صدا و سیما به درخواست علما و متولیان مدارس، برای پوشش خبری برنامههایشان بیتوجهی می کنند که زیبنده نظام اسلامی نیست.
علیرضا برومند