کد خبر: 3454318
تاریخ انتشار : ۲۷ آبان ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۴

دفاع از سه پایان‌نامه کارشناسی ارشد در دانشگاه قرآن و حدیث

گروه دانشگاه: پایان‌نامه‌های «بررسی تطبیقی نظریه امام(ره) و مرحوم فیض و آیت‌الله خوبی در باب موسیقی»، «بررسی موضوعی رشوه در غیر مقام قضا در فقه مقارن» و «جایگاه بنا عقلا در فقه و حقوق موضوعه» در دانشگاه قرآن و حدیث دفاع شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، جلسه دفاع از پایان‌نامه کارشناسی ارشد با عنوان «بررسی تطبیقی نظریه امام خمینی(ره) و مرحوم فیض علیه الرحمه و آیت‌الله خوبی در باب غنا و موسیقی» نوشته سیدسعید دانشی با حضور دانشجویان در اتاق جلسات پردیس تهران دانشگاه قرآن و حدیث برگزار شد.
سیدسعید دانشی که در مقطع کارشناسی ارشد رشته فقه و حقوق این مجموعه دانشگاهی تحصیل می‌کند، توانست با کسب رتبه «خوب» از پایان‌نامه خود دفاع کند.
این گزارش حاکیست؛ این پایان‌نامه به راهنمایی حجت‌الاسلام والمسلمین ربانی، و داوری حجت‌الاسلام والمسلمین ساجدی و الهه هادیان برگزار شد.
این پایان‌نامه با هدف بیان موضوع «بررسی تطبیقی نظریه امام خمینی(ره) و مرحوم فیض علیه الرحمه و آیت‌الله خوئی علیه الرحمه در باب غنا و موسیقی» تحقیق و ارائه شده است.
سید سعید دانشی دانشجوی کارشناسی ارشد، رشته فقه و حقوق موفق به کسب رتبه خوب در این پایان نامه شد.
چکیده:
پژوهش حاضر با هدف بررسی تطبیقی نظریه امام خمینی (ره) و مرحوم فیض علیه الرحمه و آیت‌الله خوئی علیه الرحمه در باب غنا و موسیقی انجام پذیرفته است.
روش تحقیق در پژوهش حاضر توصیفی ـ تحلیلی است که با استناد به منابع و نظرات فقهی نگارش یافته است.
یافته‌های پژوهش حاکی از آنست که نظر مرحوم فیض حرمت غناست در صورتی که مقارن با معاصی دیگر باشد به طوری که غنا جنبه تمهیدیه برای آن معاصی باشد. نظر امام خمینی علیه الرحمه حرمت غناست اگر که مطرب باشد. نظر محقق خویی علیه الرحمه حرمت غناست اگر محرک شانی باشد.
چون در موضوع غنا ابهام واختلاف وجود دارد لذا نسبت به زائد بر متیقن برائت جاری می شود وقدر متیقن از موضوع غنا محکوم به حرمت می شود.نظر مشهور فقها در باب غنا حرمت است.
جلسه دفاع از پایان‌نامه کارشناسی ارشد «بررسی موضوعی و حکمی رشوه در غیر مقام قضا در فقه مقارن»
جلسه دفاع از پایان نامه کارشناسی ارشد با عنوان بررسی موضوعی و حکمی رشوه در غیر مقام قضا در فقه مقارن نوشته مهرداد خدامرادی با حضور دانشجویان در اتاق جلسات پردیس تهران دانشگاه قرآن و حدیث برگزار شد.
مهرداد خدامرادی که در مقطع کارشناسی ارشد رشته فقه و حقوق این مجموعه دانشگاهی تحصیل می‌کند، توانست با کسب رتبه خوب از پایان‌نامه خود دفاع کند.
این گزارش حاکیست؛ این پایان‌نامه به راهنمایی حجت‌الاسلام والمسلمین ربانی، و داوری حجت‌الاسلام والمسلمین ساجدی و الهه هادیان برگزار شد.
این پایان‌نامه با هدف بیان موضوع «بررسی موضوعی وحکمی رشوه در غیر مقام قضا در فقه مقارن درباره حکم رشوه در غیر امر قضا در مذاهب مختلف اسلامی» تحقیق و ارائه شده است.
مهرداد خدامرادی دانشجوی کارشناسی ارشد، رشته فقه و حقوق موفق به کسب رتبه خوب در این پایان نامه شد.
چکیده:
این نوشتار تحت عنوان بررسی حکمی و موضوعی رشوه در غیر امر قضا در فقه مقارن بر آن است تا تحقیقی جامع درباره حکم رشوه در غیر امر قضا در مذاهب مختلف اسلامی ارائه کند به این منظور به بررسی موضوعی معنای رشوه در سه عرصه لغت، فقه و حقوق می‌پردازد .
که نتیجه این بررسی حاکی از عمومیت تعریف رشوه بر امور قضایی و غیرقضایی و عدم اختصاص آن به امر قضا است .
عمدتاً در پژوهش‌های انجام شده پیرامون رشوه بیشتر آن را از دیدگاه فقه امامیه و قانون و عمدتاً در مقام قضاوت مورد بحث و بررسی قرار داده‌اند هدف از انتخاب موضوع فوق الذکر با توجه به اینکه دنیای امروز مستکبرین ومستبدان جهان سیاست کلی اسلام هراسی و مسلمانان هراسی و ایجاد تفرقه در میان فرقه های مختلف اسلامی را بر انحاء مختلف دنبال میکنند تا به خیال خویش تفکر و حکومت اسلامی را پایمال کنند لذا بر آن شدیم تا در زمینه ی موضوع نامبرده تطبیقی صورت گیرد تا تقریب و همبستگی بین مذاهب اسلامی قوت پذیرد .
در ادامه پژوهشگر به تحقیق درباره حکم رشوه در غیر امرقضا از میان منابع و متون چهارگانه معتبر فقه یعنی کتاب نسبت احماع و عقل قدر متقین و مورد تاًیید شیعه و سنی می باشد می‌پردازد .
در تمام موارد مهم‌ترین نتیجه این جست و جو اثبات شمول ادله حرمت رشوه بر امور غیر قضایی می شود و غالبا فقها با هم موافقند و اخذ و اعطای رشوه را چه در مقام قضا و غیر امر قضا حرام می‌دانند .
و فقط در موارد بسیار جزئی اختلاف نظر دارند. برخی فقها معتقدند که پرداخت رشوه برای دفع ضرر جانی و یا برای احقاق حق در شرایط اضطرار جایز است و به قاعده الضرر در این مورد استناد کرده‌اند .
جلسه دفاع از پایان‌نامه کارشناسی ارشد جایگاه بنا عقلا در فقه و حقوق موضوعه
جلسه دفاع از پایان‌نامه کارشناسی ارشد با عنوان جایگاه بنا عقلا در فقه و حقوق موضوعه نوشته محمد ولی پور با حضور دانشجویان در اتاق جلسات پردیس تهران دانشگاه قرآن و حدیث برگزار شد.
ولی پور که در مقطع کارشناسی ارشد رشته فقه و حقوق این مجموعه دانشگاهی تحصیل می‌کند، توانست با کسب رتبه خوب از پایان نامه خود دفاع کند.
این گزارش حاکیست؛ این پایان‌نامه به راهنمایی حجت‌الاسلام والمسلمین ربانی، و داوری حجت‌الاسلام والمسلمین ساجدی و الهه هادیان برگزار شد.
این پایان‌نامه با هدف بیان موضوع «جایگاه بنا عقلا در فقه و حقوق موضوعه» تحقیق و ارائه شده است.
محمد ولی‌پور دانشجوی کارشناسی ارشد، رشته فقه و حقوق موفق به کسب رتبه خوب در این پایان‌نامه شد.
چکیده:
بناء عقلا نوعی از عرف عقلا است که همیشگی و همه جایی باشد مانند استصحاب. که فی الجمله مصداقی از مصادیق بناء عقلا است از نظر فقها عرف و عادت موقعی حجت است که عقلا در عمل خود آنرا رعایت می کنند بنابراین عرف های مخالف عقل که بر خلاف مصالح نوعی یک اجتماع است حجت نیست. مثلا بعضی بدون عقد نکاح یک نوع رابطه ی عرفی با زنان به نام (نشاندن)دارند که شرع و قانون آنرا نمی‌شناسد.
بنا عقلاء هم در اثبا ت حکم شرعی کلی واقعی که در علم فقه از آن بحث می شود استفاده می شود، خواه در حکم تکلیفی مثل اباحه ی تصرف در مال غیر به صرف طیب نفس مالک اگرچه به زبان بیان نکند و خواه در حکم وضعی مثل ضمان در باب اتلاف، ملکیت جایز در حیازت اشیاء مباح و هم در اثبات حکم شرعی ظاهری به کار می رود مثل حجیت ظواهر.
بناء عقلا،در هیچ موردی با اصول مبانی و همچنین‌ اهداف‌ و مقاصد اصـلی شـریعت، نباید مخالفت داشته باشد.
پذیرش بناءهای عقلایی، هیچ‌گاه‌ نباید‌ برخلاف‌ موازین«عدالت» باشد.
علاوه بر عرصهء عبادات که ملاکات ویژه‌ای دارد، در‌ عرصه‌ امور کیفری و مجازات‌ها هم عرف یا بناءهای عقلایی نمی‌تواند،در جایگاه نص و قانون نشسته تعیین تـکلیف نـماید. عرف و بنای عقلاء نمی‌تواند تعریف کننده یا به وجود آورنده جـرم و مجازات‌ شود.

captcha