لوازم تحقق اقتصاد مقاومتی
وی ادامه داد: بنده در لایحه بودجه سال 95 نکتهای برای توسعه صادرات کالاهای تولید داخل، صادرات نفتی و غیرنفتی، توسعه معادن و افزایش صادرات معدنی و ... مشاهده نمیکنم، در حالیکه تحقق اقتصاد مقاومتی نیازمند توجه به چنین مواردی است.
قاضیپور اظهار کرد: اقتصاد مقاومتی باید توسعه اشتغال، تولید داخلی، افزایش صادرات و ارزآوری را در پی داشته باشد اما این لایحه 32 هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت را به چند واحد اختصاص داده و دو برابر آن یعنی 64 هزار میلیارد تومان هم به دولت اختصاص پیدا کرده است که در مجموع، 96 هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت منتشر میشود که به معنای اداره مملکت با قرض است.
لزوم حفظ منابع صندوق توسعه ملی
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس ادامه داد: با وجود چنین شرایط و برنامهریزیهایی، رئیسجمهور بعدی، اگر شب و روز هم تلاش کند بدهی دولت پیش از خود در مورد اوراق مشارکت و سود آن را پرداخت نخواهد کرد.
وی تأکید کرد: باید هزینهها را کم کرده یا صفر کنیم اما قرار نیست صندوق توسعه را خالی کنیم؛ چراکه برای نسلهای آینده چیزی باقی نمیماند بنابراین بنده معتقدم این لایحه به صورت صد درصد مخالف اقتصاد مقاومتی و تولید ملی است.
افزایش وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی
وی در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت کاهش وابستگی بودجه 95 به درآمدهای نفتی اظهار کرد: میزان وابستگی بودجه به نفت، صد درصد افزایش یافته و کاهش آن صحت ندارد. قبلا نفت گران بود و گران محاسبه میشد اما اکنون که قیمت نفت تغییر پیدا کرده است باید نحوه محاسبات به گونهای دیگر باشد؛ بنابراین باید به روز تصمیم بگیریم تا وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی را کاهش دهیم.