به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) حجتالاسلام والمسلمین قنبری، معاون آموزشی جامعه المصطفی(ص) دیشب 14 بهمن ماه در مراسم اختتامیه بیست و یکمین دوره جشنواره قرآن و حدیث طلاب غیرایرانی در مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) گفت: المصطفی جهتگیری آموزشی خود را بر محور قرآن قرار داده است چه رشته هایی که مستقیما مربوط به قرآن و حدیث هستند و چه رشته های غیر مستقیم مانند علوم عقلی و انسانی که همگی مشحون از معارف قرآنی و حدیثی است.
وی بیان کرد: امروز نهضت قرآنی در المصطفی به صورت عالمانه و نظام مند مسیر خود را طی می کند و از دوره تمهیدی تا فارغ التحصیلی و حتی بعد از فارغ التحصیلی فضای قرآنی در این نهاد آموزشی وجود دارد و همه طلاب برای خدمت به قرآن بسیج شده اند.
قنبری عنوان کرد: در سال تحصیلی گذشته، از دوره کارشناسی تا سطح 5 مباحث مطالعات قرآنی، تفسیری، مباحث عقلی قرآنی و تطبیقی وجود داشته است و اخیرا 4 رشته مقایسه قرآن و عهدین، قرآن و علوم، تفسیر تطبیقی و قرآن و مستشرقان نیز در سطوح مختلف ایجاد شده است.
وی اظهار کرد: در حوزه تدوین و چاپ متون نیز قدم های خوبی برداشته شده و 25 متن درسی خیلی جدی در حال تدوین است و 8 کتاب به زبان های مختلف نیز چاپ شده است؛ همچنین بیش از هزار و 300 عدد پایان نامه قرآنی و حدیثی داریم که بیش از 800 عدد آن فقط قرآنی است.
ایجاد رشته فقه اجتهادی
قنبری بیان کرد: در کارشناسی 392 پایان نامه، در مقطع ارشد 817، در سطح چهار، 17 پایان نامه داریم همچنین دوره عالی فقه اجتهادی را در حال برگزاری هستیم که سطح 5 لقب گرفته و یک رساله نیز در این بخش داشته ایم.
وی افزود: 376 پایان نامه قرآنی تنها در همین مدرسه (مجتمع آموزش عالی امام خمینی) وجود دارد و 175 پایان نامه نیز در مجتمع فقه دفاع شده است؛ بیشترین پایان نامه از افغانستان و بعد پاکستان است و مابقی نیز به کشورهایی مانند نیجریه و عراق و .... اختصاص دارد.
معاون آموزش المصطفی تصریح کرد: مدل آموزشی ما در المصطفی حضوری است اما مدل غیرحضوری اینترنتی و مکاتبه ای نیز در حال تجربه است و رشته علوم قرآنی به چهار زبان در فضای مجازی در حال ارایه است.
وی افزود: دورههای اصلی ما به 7 زبان و کوتاه مدت به 15 زبان ارایه می شود و به ویژه آموزش قرآنی بخش مهمی را در فضای مجازی به خود اختصاص داده و وب سایت شهر مجازی قرآن نیز ایجاد شده و فعالیت دارد و آموزش های روخوانی، تجوید و حفظ و به زبان های مختلف ارایه می شود.
قنبری عنوان کرد: امروز بیش از صد کشور دنیا طلبه در این نهاد حضور دارند و مراکز خارج کشور ما نیز از میراث اهل بیت سیراب می شوند.