4500 دانشجو و دانشآموخته؛ ثمره آموزش مجازی دانشگاه قرآن و حدیث
گروه دانشگاه: رئیس مرکز آموزش الکترونیکی دانشگاه قرآن و حدیث با بیان اینکه از سال 83 که فعالیت این دانشگاه آغاز شده است، بیش از 4500 دانشجو و دانشآموخته داشتهایم، گفت: در رشتههای فقه و حقوق و تربیت مربی قرآن نیز بهزودی پذیرش دانشجو خواهیم داشت.
به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، دانشگاه مجازی یا دانشگاه الكترونیكی، شیوهای تقریباً جدید از آموزش است که با همگانی شدن اینترنت شکل گرفته است. پیشنیاز شرکت دانشجو در دانشگاههای مجازی دسترسی به یک دستگاه کامپیوتر متصل به اینترنت است و به دلایل متعدد از جمله فراتر بودن از قید زمان و مکان به شیوهای مورد پسند تبدیل شده است.
از دانشگاههای پیشرو در آموزش مجازی در ایران در حوزه علوم انسانی و البته در دیگر حوزهها میتوان به دانشگاه قرآن و حدیث اشاره کرد. مرکز آموزش الکترونیکی دانشگاه قرآن و حدیث، بهعنوان يكى از مراکز پیشتاز دانشگاهی در زمینه آموزش الكترونيكی، امكان فراگیری علوم و معارف قرآن و حدیث را براى طیف وسیعی از مشتاقان فراهم ساخته است.
این مرکز یکی از دستاوردهای دانشگاه قرآن و حدیث است که با مجوز شورای عالی انقلاب فرهنگی و مطابق با ضوابط وزارت علوم تحقیقات و فناوری در جوار حرم حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع)، فعالیت آموزشی خود را تحت عنوان دانشکده مجازی علوم حدیث آغاز کرده است. در مرکز آموزش الکترونیکی دانشگاه قرآن و حدیث، رشتههای مصوب دانشگاهى مورد تأیید وزارت علوم و همچنین دورههای آزاد، در حوزه علوم و معارف قرآن و اهل بیت(ع) بهصورت غير حضورى و از طریق اینترنت ارائه شده است.
در دوره کارشناسی بخش مجازی که بر اساس سوابق تحصیلی و بدون کنکور پذیرش صورت میگیرد، رشتههای علوم و معارف قرآن و علوم حدیث تدریس میشود و در ماههای مرداد و دی هر سال از طریق سایت سازمان سنجش پذیرش صورت میگیرد. رشتههای علوم قرآن و حدیث، علوم حدیث با گرایش تفسیر اثری، علوم حدیث با گرایش کلام و عقاید و علوم حدیث با گرایش نهجالبلاغه نیز رشتههایی هستند که در دوره کارشناسی ارشد از طریق کنکور سراسری و آزمون اختصاصی پذیرش میشوند.
در مرکز آموزش الکترونیکی دانشگاه قرآن و حدیث دورههای آزاد نیز ویژه علاقهمندان به مباحث معرفتی برگزار میشود و علاقهمندان فراگیری علوم و معارف قرآن و اهل بیت(ع) میتوانند در دورههای آزاد شرکت کنند.
تحصیل بیش از 3 هزار نفر در بخش مجازی
هماکنون ریاست مرکز آموزش الکترونیکی دانشگاه قرآن و حدیث بر عهده حجتالاسلام والمسلمین مهدی غلامعلی است، ایشان در گفتوگو با ایکنا درباره این مرکز آموزشی و خط مشی آن، گفت: اولین دانشگاه مجازی در عرصه قرآن و حدیث بودیم که از سال 1383 مشغول فعالیت هستیم. در حال حاضر بیش از 3 هزار دانشجو در دورههای مجازیمان در حال تحصیل هستند، تاکنون بیش از 1500 دانشآموخته داشتهایم که فارغالتحصیل شدهاند. مدرک ما مدرک معتبر وزارت علوم است و از سوی دیگر بهترین استادهای صاحبنام در رشته قرآن و حدیث را برای تحصیل و تدریس دعوت کردهایم.
وی با اشاره به برگزاری دورههای آزاد، بیان کرد: مرکز آموزش مجازی، دورههای آزاد را نیز برگزار میکند و کسانی که علاقهمند به تحصیلات علوم دینی هستند، ولی نمیخواهند بهصورت دانشگاهی ورود پیدا کنند، میتوانند از این دورهها استفاده کنند، به طور مثال، یک دوره برای دانستن علوم قرآن یا علوم حدیث نیاز دارند. در دورههای آموزش آزاد البته دورههای آمادگی ارشد و دکتری از دیگر دورهها طرفدار بیشتری دارد. استفاده از اساتید برجسته برای این دورهها سبب شده که مجموعه مراجعات ما خوب و گسترده باشد.
3 سال پیاپی در میزان قبولیهای ارشد اولین دانشگاه کشور هستیم
غلامعلی با اشاره به برتر بودن این دانشگاه در میزان قبولیهای ارشد، گفت: از افتخاراتمان میتوانم به برتر بودن در میزان قبولیهای ارشد اشاره کنم، میزان قبولی دانشجویان کارشناسی ما در دانشگاههای دیگر در مقطع ارشد 47 درصد بوده است، به این معنی که 47 درصد از دانشجویان ما در مقطع ارشد در دانشگاههای دیگر قبول شدهاند؛ بنا بر اعلام وزارت علوم 3 سال است که در میزان قبولی ارشد اولین دانشگاه هستیم، این موضوع نشان میدهد در دوره کارشناسی برنامهریزیهای خوبی شده که دانشجویان ما میتوانند این گونه رشد کنند.
تخفیف 50 تا 80 درصدی در شهریههای متغیر
وی در مورد میزان شهریهها نیز گفت: نمیتوان مبلغ تعیین کرد، از این جهت که هر سال وزارت علوم شهریهها را اعلام میکند و ما نمیتوانیم مبلغ بدهیم. اما بهطور مثال برای ورودیهای 93 ما هر ترم حدود یک میلیون و هفتصد هزار تومان برای مقطع کارشناسی ارشد خواهد بود. شهریه ثابت و متغیر داریم که ثابت حدوداً 600 هزار تومان است و برای طلاب 50 تا 80 درصد تخفیف دارد و شهریه متغیر نیز تخفیفی ندارد.
رئیس مرکز آموزش الکترونیکی دانشگاه قرآن و حدیث با بیان اینکه در مرکز قم برای برادران دریافتی نداریم و در بقیه مراکز و البته در بخش خواهران دریافتی داریم، در توضیح این مسئله گفت: شورای سیاستگذاری دانشگاه این رویه را پیش گرفته است، برای برادران هم جریمه دارد و آنها باید تا 3 ترم تمام کنند که معمولاً تمام نمیکنند و از ترم چهارم موظف به پرداخت شهریه میشوند. عدم دریافت شهریه از برادران مرکز قم به این خاطر است که در قم طلبههای فاضلی داریم که ادامهدهنده رشتههای معارفی خواهند بود؛ کما اینکه تاکنون نیز اینطور شده است و در واقع عشق مدرک آنها را به دانشگاه نکشانده است. در قم تعداد زیادی طلبه داریم که تا سطوح معادل دکتری و فوق لیسانس هم پیش رفتهاند دارند ولی به دانشگاه قرآن و حدیث میآیند که تخصصی جلو بروند؛ البته از این رویکرد نتیجه مثبت هم گرفتهایم چون این افراد، اکنون اساتید ما شدهاند، نکته دیگر آنکه در شهرهای دیگر غیر از تهران و قم هزینهمان بیشتر است چون بحث کرایه و اجاره ساحتمان هم مطرح میشود.
راهاندازی رشته فقه و حقوق بهزودی
غلامعلی همچنین درباره تفاوت میان دورههای مجازی و روزانه، بیان کرد: در ارائه رشتهها فرق دارد، در دورههای مجازی رشتههای علوم و معارف قرآن و علوم حدیث، علوم قرآن و حدیث، علوم حدیث با گرایش تفسیر اثری، علوم حدیث با گرایش کلام و عقاید و علوم حدیث با گرایش نهجالبلاغه ارائه میشود. در حال حاضر دو رشته در کارشناسی و چهار رشته هم برای کارشناسی ارشد داریم که مجموعاً 6 رشته در مجموعه آموزش مجازی میشود، همچنین برای دریافت مجوز رشته فقه و حقوق اقدام کردهایم و منتظر هستیم که انشاءالله بهزودی وزارت علوم، مجوز آن را به ما بدهند.
وی در پایان با اشاره به عدم محدودیت سنی برای پذیرش در دورههای مجازی و نیز امکان تحصیل همزمان در دو رشته، عنوان کرد: عرصههای جدید را رصد میکنیم، در حال حاضر روی رشته تربیت مربی قرآن مطالعه میکنیم. این رشته را در دورههای حضوری کارشناسی داریم. به دلیل وجود علاقهمندانی که تمایل به داشتن تحصیلات آکادمیک در این رشته را دارند، مطالعه میکنیم تا به محض قبولی اولین دوره حضوری، انشاءالله مجوز دروه مجازی را نیز از وزارت علوم اخذ کنیم و برای دوره مجازی نیز این رشته را راهاندازی کنیم.