کد خبر: 3480110
تاریخ انتشار : ۱۲ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۳

«میزان انطباق ذبح در کشتارگاه‌های صنعتی با موازین فقهی» در دانشگاه قرآن و حدیث بررسی شد

گروه دانشگاه: جلسه دفاع از پایان‌نامه کارشناسی ارشد با عنوان «بررسی میزان انطباق ذبح در کشتارگاه‌های صنعتی با موازین فقهی» در پردیس تهران دانشگاه قرآن و حدیث برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، جلسه دفاع از پایان‌نامه کارشناسی ارشد با عنوان «بررسی میزان انطباق ذبح در کشتارگاه‌های صنعتی با موازین فقهی» تألیف دانشجو بهنام فیاض خان در پردیس تهران دانشگاه قرآن و حدیث برگزار شد. این جلسه عصر روز گذشته، 11 اسفندماه در اتاق جلسات این مجموعه دانشگاهی برگزار شد.
بهنام فیاض خان محمد که در مقطع کارشناسی ارشد رشته «مبانی فقه و حقوق اسلامی» این مجموعه دانشگاهی تحصیل می‌کند، توانست با کسب رتبه «خوب» از پایان‌نامه خود دفاع کند.
این گزارش حاکیست؛ این پایان‌نامه به راهنمایی حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی چیت‌سازیان و داوری حجت‌الاسلام والمسلمین حسام‌الدین ربانی و مهدی رهبر برگزار شد.
در بخش نخست این پایان‌نامه به اهمیت غذا به‌عنوان نیازهای اساسی موجودات زنده، از جمله انسان‌ها و نیازشان به گوشت و فرآورده‌های آن به‌عنوان مهم‌ترین منابع غذایی پرداخته شده است.
فیاض‌خان در ادامه مطالب خود در این پایان‌نامه به روش‌های گوناگون بشر در طول تاریخ برای دست‌یابی به گوشت حیوانات از جمله شکار، پرورش و ذبح و کشتن حیوانات اهلی پرداخته است.
نگارنده این پایان‌نامه در بخش دیگر به احکام و روش‌های ذبح بر اساس ادیان و آیین‌ها در کشورهای مختلف اشاره کرده است.
یادآور می‌شود، این پایان‌نامه با هدف «بررسی میزان انطباق ذبح در کشتارگاه‌های صنعتی با موازین فقهی» تحقیق و ارائه شده است.
چکیده
بدون شک یکی از نیازهای اساسی موجودات زنده، غذاست و انسان نیز به‌عنوان یک موجود زنده از این امر مستثنی نیست. همان‌گونه که در علوم زیستی و جانورشناسی آمده است، حیوانات از جهت تغذیه به سه دسته تقسیم می‌شوند: گروهی علفخوارند؛ دسته‌ای گوشتخوار؛ و تعدادی نیز همچون انسان همه چیزخوار هستند. با توجه به این ویژگی بشر، گوشت و فرآورده‌های آن یکی از منابع مهم غذایی وی به‌شمار می‌رود.
از آن جا که تنها منبع گوشتی برای انسان حیوانات هستند، بشر از ابتدا به این مسئله، توجه داشته و تلاشش بر این بوده است که از راه‌های گوناگون به حیوانات دست پیدا کند. اولین روش بشر برای دست‌یابی به گوشت حیوانات، شکار آن‌ها بود؛ اما با پیشرفت تمدّن و رام نمودن حیوانات و پرورش آن‌ها کم کم روش ذبح و کشتن حیوانات اهلی نیز توسط انسان، مورد استفاده قرار گرفت و در طول زمان، ملت‌های مختلف به صورت‌های گوناگون این عمل را انجام داده‌اند. هم‌اکنون سالانه میلیاردها حیوان توسط بشر، ذبح شده و گوشت و پوست آن‌ها به مصرف می‌رسد؛ اما احکام و روش‌های ذبح در کشورهای مختلف و بر اساس ادیان و آیین‌های آن‌جا، متفاوت است.
captcha