کد خبر: 3480666
تاریخ انتشار : ۱۵ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۱

بانوان قرآن‌پژوه سال 94 را بیشتر بشناسیم

گروه فعالیت‌های قرآنی: همزمان با برگزاری چهاردهمین همایش بین‌المللی بانوان قرآن‌پژوه برآن شدیم تا با این بانوان قرآنی بیشتر آشنا شویم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، چهاردهمین همایش بین‌المللی بانوان قرآن‌پژوه با تجلیل از 25 بانوی ایرانی و خارجی با حضور مسئولان کشوری و جمعی از بانوان قرآنی پنجشنبه، 13 اسفند‌ماه در تهران برگزار شد.

در این همایش که با هدف تشویق بانوان قرآنی در رشته‌های مختلف برگزار شد از 18 بانوی ایرانی و 7 بانوی خارجی که در راستای خدمت به قرآن گام برداشتند تجلیل شد، به همین منظور بر آن شدیم تا برای آشنایی بیشتر با این بانوان بخشی از فعالیت‌های آنها را در قالب گزارشی ارائه دهیم.

1 - زهره اخوان‌مقدم

او متولد 1340 در تهران است. در سن 15 سالگی دیپلم خود را اخذ کرده و به مدت سه سال در حوزه علمیه بانو امین اصفهان به تحصیل علوم دینی مشغول بود. دوره کارشناسی را با معدل ممتاز گذرانده و نفر اول کنکور کارشناسی ارشد در رشته الهیات شد – همزمان در رشته ادبیات عرب نیز پذیرفته شده و هر دو رشته را به طور همزمان تحصیل کرد..

عنوان پایان‌‌نامه رشته الهیات او «نقد آراء ابن تمیه در آیات ولایت» و عنوان پایان‌نامه رشته ادبیات عرب او نیز «بررسی آیات ظهیر و شعر شعرای عرب پیرامون آن» است که با نمره 20 به پایان رسانید، پس از آن دوره دکتری را در دانشگاه امام صادق(ع) با عنوان دانشجوی برتر و با پایان‌نامه «اصول تفسیر قرآن بر گرفته از روایات اهل بیت(ع)» به اتمام رسانید.

تألیف چند کتاب و 10 مقاله علمی از او چهره‌ای توانا در امر پژوهش ساخته است.

وی در دانشگاه‌های مختلفی به تدریس مشغول بوده و نیز راهنمایی و مشاور پایان‌نامه‌های بسیاری را در دوره ارشد و دکتری برعهده داشته‌ است.

از او به‌عنوان «پژوهشگر توانا، مدرس و مؤلف موفق علوم و معارف قرآن کریم» تجلیل شد.

بانوان قرآن‌پژوه سال 94 را بیشتر بشناسیم

2- مریم کریمی تبار(قم)

او متولد 1355 در قزوین است، دانش‌آموخته رشته علوم قرآن و حدیث در مقطع دکتری با عنوان رساله «نقد و بررسی شبه غیر‌اخلاقی بودن برخی آموزه‌های قرآن» است صاحب مقالات علمی فراوان بوده و مؤلف دو جلد کتاب «در آمدی بر پژوهش در علوم اسلامی» و «ادب و اخلاق هنری» است.

وی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم بوده و تدریس دروس مختلف علوم قرآنی را در دانشگاه برعهده دارد. راهنمایی و مشاوره ده‌ها پایان‌نامه دانشگاه از دیگر فعالیت‌های اوست.

وی هم اکنون مدیرکل اداره پرورشی و تهذیب معاونت فرهنگی مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه است.

از وی به‌عنوان «پژوهشگر و مدرس موفق علوم و معارف قرآن کریم» تکریم تجلیل شد..

3- زهرا محققیان(اصفهان)

ایشان متولد 1363 اصفهان و حافظ کل قرآن کریم و فارغ‌التحصیل مقطع دکتری رشته علوم و قرآن حدیث دانشگاه اصفهان است. عضو بنیاد ملی نخبگان کشور، دانشجوی نمونه کشور و بانوی فعال قرآنی در سطح کشور از جمله افتخارات اوست..

داوری و مشاوره پایان‌نامه‌های بسیاری را برعهده داشته و تألیف مقالات پژوهشی فراوان از وی چهره‌ای موفق در این امر ساخته است. کسب مقامات اول و برتر در جشنواره قرآنی و مسابقات حفظ از دیگر توفیقات اوست. همچنین وی مدرس دانشگاه و مدیر مسئول و سردبیر نشریه است، از ایشان به‌عنوان «پژوهشگر برجسته و حافظ موفق کل قرآن کریم» تجلیل شد.

4- فرشته منانی(اصفهان)

او متولد 1340 در اصفهان، فارغ‌التحصیل مقطع دکتری سطح 4 حوزه بوده و عضو هیئت علمی دانشگاه‌ست. تدریس در دانشگاه و حوزه علمیه از فعالیت‌های او است. تألیف مقالات فراوان علمی و پژوهشی و ارائه در جشنواره‌های مختلف از وی چهره‌ای بارز در این امر ساخته است.

راهنمایی و مشاور ده‌ها پایان‌نامه را برعهده داشته است.

آشنایی مختصر با بانوان قرآن پژوه بین‌المللی

از او «پژوهشگر موفق علوم و معارف قرآن کریم » تجلیل شد.

5- شهربانو کاهدی(اراک)

او متولد در سال 1350 در تهران و تحصیلات خود را در مقطع دکتری در رشته فقه و مبانی حقوق به پایان رسانده و در مباحث علوم قرآنی کار کرده و صاحب مقالات علمی و قرآنی فراوان است. دارای سمت‌های مختلف در دانشگاه بوده و تدریس در دانشگاه نیز از دیگر فعالیت‌های اوست.

از او به‌عنوان «پژوهشگر موفق علوم و معارف قرآن کریم» تجلیل شد.

6- افضل بلوکی(زاهدان)

او متولد 1342 در سیاهکل استان گیلان است. دکتری مدرس معارف اسلامی از دانشگاه معارف قم با عنوان رساله «عنوان بررسی و حل تزاحم‌های اخلاقی» است و سطح 3 حوزه را با موفقیت به پایان رسانده است. هم اکنون عضو هیئت علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان بوده و مشغول به تدریس در دانشگاه و حوزه علمیه زاهدان است. تألیف مقالات علمی فراوان از او چهره‌ای توانا در امر پژوهش ساخته است از سال 1361 در استان‌های مختلف مشغول تبلیغ بوده و هم اکنون در استان سیستان و بلوچستان مشغول و فعال است.

از او به‌عنوان «پژوهشگر توانا و مبلغ موفق معارف قرآن کریم» تجلیل شد.

*** تکریم از سایر رشته‌های قرآنی بانوان قرآن‌پژوه

1- سیده‌فاطمه حیدر رابوکی(معروف به تهرانی)

متولد 1325 در تهران است. از سن 14 سالگی در حوزه علمیه نزد اساتید بزرگ همچون حجت‌‌الاسلام فاطمی‌نیا و دکتری میرباقری و سرکار خانم انصاریان مشغول فراگیری علوم دینی بوده و از سال 72 با تأسیس مؤسسه ام‌الائمه المعصومین(ع) فعالیت قرآنی را ادامه داده و شاگردان و بانوان فراوانی تحت نظر اساتید و مفسران بزرگ قرآن کریم تربیت کرده است که این شاگردان هم اکنون در کسوت استادی در سایر مراکز در حال تدریس هستند.

از او به‌عنوان «فعال و پیشکسوت توانا و موفق قرآن کریم» تکریم تجلیل شد.

2- الهام منگلی کهنویی

ایشان متولد 1368 در شهر ری است. حافظ کل قرآن کریم بوده و دانشجوی دوره دکتری در رشته علوم و قرآن حدیث است. عضویت در بنیاد ملی نخبگان کشور، نفر اول مسابقات بین‌المللی حفظ قرآن در کشور اردن و لیبی و برتری در رشته حفظ کل در مسابقات کشوری از افتخارات وی است. داور رسمی مسابقات قرآن کریم کشور از سال 88 تاکنون بوده و نیز کارشناس برنامه‌های صدا وسیما است. تدریس در دانشگاه مختلف از دیگر فعالیت‌های وی است. از بانوان بسیار فعال در امور قرآنی بوده و اجرای برنامه‌های قرآنی مختلف را در کشورهای لبنان، سوریه، ترکیه و عربستان برعهده داشته است.

از او به‌عنوان «حافظ توانا و موفق قرآن کریم» تجلیل شد..

3-پریسا مجرد(ارومیه)

او متولد 1357 در ارومیه است. دانشجوی کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی بوده و از قاریان توانمند قرآن کریم است. بیش از 22 سال سابقه قرائت قرآن کریم را داشته و رتبه اول مسابقات بین‌المللی و کشوری را داراست. بیش از 18 سال سابقه داوری در مسابقات قرآنی را داشته و داور مسابقات کشوری است. تدریس دروس مختلف در این زمینه و نیز مطالعه پژوهش در زمینه ترجمه و تفسیر از دیگر فعالیت‌های اوست.

از او به‌عنوان «قاری برجسته و داور موفق قرآن کریم» تجلیل شد.

4-طاهره آزارشی(مراغه)

او متولد 1338 در مراغه استان آذربایجان شرقی است. بیش از 35 سال به فعالیت‌های قرآنی مشغول است و در این زمینه بارها مورد تکریم و تقدیر واقع شده است. بیش از ده سال است که مدیر دارالقرآن فاطمه الزهرا(س) بوده و سرپرست و مجری مسابقات مختلف قرآنی است. تاکنون بیش از ده هزار مربی قرآن ، پژوهشگر و مفسّر را تربیت کرده و هم اکنون مسئولیت جلسات تفسیر قرآن را در مراغه برعهده دارد. از وی به‌عنوان «مفسر و مربی موفق قرآن کریم» تجلیل شد.

5- اکرم غلامی(کرج )

او متولد 1356 در تهران، کارشناس ارشد رشته علوم و قرآن حدیث بوده و دارنده رتبه‌های برتر قرآنی کشور در رشته قرائت، حفظ، تواشیح و ابتهال است. وی جزو نخبه و فعال قرآنی سراسر کشور بوده و نیز مسئول و مربی گروه تواشیح و همخوانی اهل الکساء بوده و دارای چندین رتبه کشوری در این زمینه است. داور مسابقات کشوری قرآن کریم بوده و تدریس در حوزه‌های مختلف قرآنی را برعهده دارد.  مدیر مسئول موسسه قرآنی اهل الکساء کرج از دیگر فعالیت‌های قرآنی وی است.

از او به‌عنوان «موشّح توانا و داور موفق قرآن کریم» تجلیل شد.

6- معصومه فرج‌پور(خرم‌آباد)

وی متولد 1363 در خرم‌آباد و  از خواهران نابینا بوده که با وجود این محدودیت فارغ‌التحصیل دکتری زبان و ادبیات فارسی است. مدرس در دانشگاه لرستان بوده و فعال در زمینه قرائت و ترتیل و تحقیق قرآن کریم است و حائز رتبه‌های برتر در مسابقات کشوری. صاحب مقالات علمی پژوهشی بوده و رتبه‌های فراوانی در حوزه علمی و پژوهشی بوده و رتبه‌های فراوانی در حوزه قرآن و المپیاد ادبی کسب کرده است.

از او به‌عنوان «قاری و مرتّل نابینای موفق قرآن کریم» تجلیل شد.

7-مونا توسلی

او متولد 1361 در تهران و کارشناس ارشد زبان و ادبیات عرب بوده و فعالیت‌های تحقیقی و پژوهشی فراوانی را انجام داده است. برگزیده مسابقات قرآنی در بخش تفسیر بوده و فعالیت پژوهشی متعدد در تولید برنامه‌های قرآنی رادیو در صدای جمهوری اسلامی انجام داد است. او تولید ده‌ها برنامه قرآنی در رادیو را در کارنامه فعالیت‌های خویش داراست و نیز حائز رتبه‌های برتر در این زمینه شده است.

از وی به‌عنوان « مروج معارف قرآن کریم‌» تجلیل شد.

8 -مهتاب هاشمی(سنندج)

وی متولد 1358 در دیوان دره استان کردستان و از خواهران اهل تسنن بوده که از سال 77 همراه با طلبه‌های دیگر اقدام به تأسیس مرکز کرده است . مدرس قرآن کریم بوده و در استان کردستان به فعالیتهای قرآنی و ترویج معارف قرآن کریم مشغول هستند دوره های تربیت نیروی متخصص آموزش قرآن کریم برگزار کرده و همچنین برکزار کننده مسابقات مختلف قرآن کریم، نمایشگاه های قرآن کریم و حجاب و عفاف، گردهمایی ها، سمینارهای فراوان بوده اند.

از وی به‌عنوان «مروّج معارف و ارزشهای قرآن کریم از خواهران اهل تسنن » تجلیل شد.

آشنایی با بانوان قرآن‌پژوه هنرمند

1-زهرا فخر (آستانه اشرفیه)

او متولد 1363 در آستانه اشرفیه استان گیلان است. از کودکی به واسطه فضای فرهنگی ـ مذهبی و ترغیب خانواده به هنر خوشنویسی گرایش پیدا کرد و به طور مستمر به هنر خوشنویسی پرداخت. در سال 85 موفق به اخذ مدرک فوق ممتاز شد.

در نمایشگاه‌ها و جشنواره‌های بسیاری شرکت کرده حائز رتبه برتر شد. خلق ده‌ها اثر خوشنویسی با مضامین آیات قرآن کریم از وی چهره‌ای قرآنی در امر هنر خوشنویسی ساخته است.

از او به‌عنوان «‌خوشنویس توانای آیات قرآن کریم» تجلیل شد.

بانوان قرآن‌پژوه سال 94 را بیشتر بشناسیم

2-منیژه افرا

او متولد 1347 در ارومیه است. دارای درجه 2 هنر قلمزنی بوده و استادیار دانشگاه الزهرا(س) است و بیش از 20 سال است که به‌عنوان قلم زن در سازمان میراث فرهنگی مشغول به خدمت است.

در نمایشگاه‌های متعدد داخلی و خارجی شرکت کرده و رتبه‌ای برتر را به خود اختصاص داده است. خلق آثار قلمزنی با استفاده از آیات قرآن از وی چهره‌ای توانا در این امر ساخته است.

از او به‌عنوان «‌هنرمند موفق در رشته قلمزنی آیات قرآن کریم» تجلیل شد.

3-فائقه فقیه موسوی(قم)

او متولد 1360 در قم است و کارشناس ارشد مهندسی IT بوده و مدرس دانشگاه در این زمینه است، از سال 76 به طور حرفه‌ای به انجام فعالیت‌های هنری از جمله طراحی و نقاشی و گرافیک پرداخته و در طول سال‌ها زیر نظر اساتید بزرگ از جمله شهلا کوهستانی به خلق آثار هنری در زمینه‌ها و سبک‌های مختلف هنری پرداخته است. هنر او در تکنیک خلاقانه تابلو فوم است. که در قالب موضوعات معنوی و اسماء متبرک الهی با تکنیکی متفاوت و به صورت نقش برجسته به تصویر کشیده شده است.

از او به‌عنوان «هنرمند برجسته در زمینه خلق آثار هنری و اسماء الله در تکنیک تابلو فوم» تجلیل شد.

4-طاهره مستنبط( مشهد)

او متولد 1335 در نجف اشرف است. بعد از مهاجرت به ایران در سال 58 و ساکن شد در مشهد مقدس به انجام هنرهای مختلف پرداخت و به هنر معرق وارد شد و در نمایشگاه‌های بسیار شرکت کرده و در این هنر به پیشرفت رسید و توانست این هنر را به قرآن پیوند زده و به خلق تابلوهای معرق قرآنی بپردازد. در این زمینه با هنرمندان کشورهای اسلامی در ارتباط بود. خلق ده‌ها اثر معرق با مضامین خطبه‌های، نهج‌البلاغه و گفته‌های گهربار حضرت علی(ع) از دیگر فعالیت‌های ارزشمند وی است.

از او به‌عنوان «هنرمند توانا در رشته معرق آیات قرآن کریم» تجلیل شد.

بانوان قرآنی همسایه ایران

علاوه بر این در چهاردهمین همایش بین‌المللی بانوان قرآن‌پژوه از مریم الهاشمی، حافظ کل قرآن کریم و پژوهشگر ممتاز معارف قرآن کریم از کشور عراق، یسمینه مسعود ذبیح، مبلغ موفق و نویسنده توانا و فعال در زمینه حفظ و نشر معارف قرآن کریم از کشور الجزایر، نازگل الدین، مربی نمونه و موفق در تدریس روش‌های حفظ و ترجمه معارف قرآنی از کشور تاجیکستان، فاطمه زاهدی، توفیق در ترویج معارف قران کریم از کشور افغانستان، عندلیب زهرا، مروج ممتاز و شاخص معارف قرآن کریم در کشور هندوستان،اسراء فیصل عبدالکریم المعراج مربی و مروج معارف قرآن کریم در میان جوانان در کشور کویت و ضیاء صالح جمال عبدالله صالح، مربی و معلم کلاس‌های حفظ قرآن کریم در کشور کویت در کنار بانوان ایرانی تجلیل شد.

captcha