کد خبر: 3481958
تاریخ انتشار : ۱۸ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۹:۵۴
سیم‌فروش تأکید کرد:

ضرورت توجه به معیار اخلاق در جذب دانشجویان پزشکی

گروه سلامت: عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به چالش‌های جدید اخلاقی در حوزه پزشکی، راه رفع آن را گزینش اخلاقی دانشجویان پزشکی علاوه بر معیارهای علمی دانست.


ضرورت توجه به معیار اخلاق در جذب دانشجویان پزشکی

ناصر سیم‌فروش، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآنی(ایکنا) با بیان اینکه برای رفع چالش‌های اخلاق پزشکی باید ملاک‌های دیگری جز گزینش علمی در انتخاب دانشجویان پزشکی در نظر گرفت، اظهار کرد: از دبیرستان‌ها می‌توان افرادی را برای رشته‌های پزشکی به ویژه تخصص‌ها انتخاب کرد که آموزش‌های لازم معنوی و اهل بیتی را دیده باشد.

وی افزود: اخلاق پزشکی مسئله حساسی بوده و چند روزه درست نمی‌شود، اصلاح این‌کار چند بازو دارد که باید به آن توجه کرد؛ مهمترین آن اینکه افرادی باید وارد رشته پزشکی شوند که مورد ارزیابی اخلاقی قرار گیرند، یک دانش‌آموز سالیان سال در اختیار ما بوده و می‌توان بررسی کرد که چه کسی خطا رفته یا چه کسی با قرآن و اهل بیت(ع) آشنا بوده، باید اهل نماز، بوده و خداترس باشد.

سیم‌فروش تأکید کرد: اگر همین طور فله‌ای دانشجو بگیریم نتیجه‌اش همان می‌شود که گرایشات مادی برجسته شده و به مقام ظاهری توجه بیشتری شود چنانکه مسئله تقدس حرفه و عشق به بیمار تحت شعاع قرار گیرد.

این عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی عنوان کرد: پزشکی که خداترس باشد دلسوز بیمار است و لازم نیست یک نفر دائما کارهای او را چک کند، او همیشه خدا را حاضر و ناظر می‌بیند و کارهای غیر اخلاقی نمی‌کند.

وی اظهار کرد: الان مسئله دیگری که وجود دارد این است، که تعداد پزشکان در بعضی از رشته‌ها بیش از حد نیاز است و این باعث می‌شود که عمل‌های غیر ضروری روی بیماران انجام شود، این مسئله یکی از چالش‌های جدیدی است که پیش روی اخلاق پزشکی ما است.

سیم‌فروش با بیان اینکه چالش‌های اخلاق پزشکی و شکایت‌ها موجب شده رابطه بین بیمار و پزشک دچار اختلال شدید شود، عنوان کرد: متأسفانه جراید هم به دنبال سوژه بوده و مشکلات را بیشتر نشان می‌دهند که این صحیح نیست.

وی تأکید کرد: قداست پزشکی نباید زیر سؤال برود در صورتی که خلافی وجود داشته باشد مانند همه صنوف باید در دادگاه‌های صالحه به این‌ خلاف‌ها رسیدگی شود، پرده‌دری و مسائل منفی را بزرگ جلوه دادن اعتماد مردم به پزشکی را از بین می‌برد.

عضو فرهنگستان علوم پزشکی عنوان کرد: 90 درصد پزشکان به وظایف خود خوب عمل می‌کنند گرچه عده‌ای هستند که متأسفانه اخلاق پزشکی را زیر پا می‌گذارند.

وی اضافه کرد: این مسئله که پزشکی ما اخلاق پزشکی را مراعات نمی‌کند درست نیست، اگر اینگونه بود در طول جنگ مسائل پزشکی را چه کسانی اداره کردند؟ چه قدر پزشک شهید دادیم و الان بیماری‌های صعب‌العلاج را چه کسانی مداوا می‌کنند؟ بلاخره زمانی بود که همه بیماران برای درمان از کشور خارج می‌شدند اما الان همه مراکز ما از کشورهای همجوار به خاطر کیفیت و اعتمادی که به پزشکی ایران دارند به ایران می‌آیند.

سیم‌فروش یادآور شد: در بسیاری از رشته‌های فوق تخصصی پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای داشته‌ایم. این جز با از خود گذشتگی پزشکان حاصل نمی‌شد. این‌ها متأسفانه به کنار رفته‌ و در حاشیه‌ها برجسته‌ شده‌اند، این امر خوبی نیست.

وی خاطرنشان کرد: ما باید قداست پزشکی را حفظ کنیم و به جای شعار دادن و مطرح کردن مسائل اخلاقی در رسانه‌ها، با افراد خاطی به طور قاطع عمل‌ کنیم. باید سیستمی وجود داشته باشد که به طور دائم روی این قضیه نظارت کند و افراد خوب را تشویق کند، امکانات خوب را در اختیار آنها بگذارد و آنهایی را که خلاف کارند محدود‌تر بکند.

captcha