کد خبر: 3483559
تاریخ انتشار : ۱۴ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۲

ورود به عرصه هیئات مذهبی رویکرد اتحادیه مؤسسات قرآنی در سال 95

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: فعالیت‌های قرآنی اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی در سال 95 با دو رویکرد ورود به عرصه هیئات مذهبی و جلسات سنتی خانگی آمیخته شده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحسین کوششی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، اهم فعالیت‌های اتحادیه مؤسسات قرآنی در سال 95 را تشریح و اظهار کرد: ساماندهی و ایجاد بانک جامع اطلاعات قرآنی کشور در قالب نرم‌افزار اطلس قرآنی که در سال 94 تهیه شد و کار آزمایشی‌اش انجام شد، صورت می‌گیرد.
وی ادامه داد: همچنین شناسایی و ساماندهی جلسات قرآن خانگی و توسعه این جلسات در سطح کشور به‌ویژه در مجتمع‌های بزرگ مسکونی، ادامه بحث توانمندسازی مدیران مؤسسات و خانه‌های قرآن و برپایی همایش مربیان قرآن فعال در هیئات مذهبی در تمامی استان‌ها در آستانه ماه مبارک از دیگر فعالیت‌های مهم در نظر گرفته شده برای سال 95 است.
برپایی مراسم تجلیل از تشکل‌های قرآنی در سال 95
کوششی با اشاره به برپایی مراسم تجلیل از مؤسسات و تشکل‌های قرآنی برتر در سال جدید، تصریح کرد: فعالیت‌هایی ویژه‌ای در سال 95 درخصوص هیئات مذهبی برنامه‌ریزی کرده‌ایم که یکی از آنها برپایی مسابقات قرآنی سوره حجرات است طی ماه محرم‌الحرام در بین هیئات انجام می‌گیرد. همچنین برپایی ایستگاه‌های نذر قرآنی در ماه محرم و صفر و برگزاری همایش مدیران اتحادیه‌ها و شورای هیئات مذهبی به صورت متحد و هماهنگ از دیگر برنامه‌های در نظر گرفته شده در این خصوص است.
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور با اشاره به برپایی مسابقات قرآن بین مؤسسات و تشکل‌های قرآنی که برای نخستین بار در کشور انجام می‌شود، بیان کرد: همچنین در سال 95 برپایی نمایشگاه‌های دستاوردهای قرآنی در استان‌ها و برگزاری جشنواره آثار و محصولات قرآنی از رویکرد فعالیت‌ها در سطح استان است.
اتحادیه مدغم در سال جدید رخ می‌دهد
وی در پاسخ به این سؤال که آیا اتحادیه مدغم سال 95 محقق می‌شود، اظهار کرد: این امر در سال 95 به‌طور قطع رخ می‌دهد با توجه به اینکه هیئت رسیدگی به امور مؤسسات روند روبه‌ رشدی دارد و مشغول فعالیت‌ است که یکی از بحث‌های اولویت‌دار این هیئت ادغام دو اتحادیه است.
کوششی اظهار کرد: اما نکته قابل توجه این است که باید چارچوب‌ها و رویکردهایی که برای ادغام اتحادیه‌ها است تعیین و تأیید شود و اساس‌نامه پیشنهادی اتحادیه مدغم با کاری که در گذشته میان دو اتحادیه صورت گرفته بود بخش اعظم آن نهایی شده است و مجموعه موارد اختلافی میان دو اتحادیه چون اتحادیه‌های استانی، شیوه عضویت و شیوه انتخابات و ...است که باید در آن خصوص به اتفاق‌نظر رسید و سپس مکانیزم اجرایی اتحادیه مدغم توسط هیئت رسیدگی به امور مؤسسات قرآنی تأیید شود.
وی عنوان کرد: همچنین اساسنامه مشترک باید به تأیید و و تصویب مجامع عمومی دو اتحادیه به لحاظ قانونی برسد و بعد براساس جدول زمان‌‌بندی که هیئت برای ادغام اعلام می‌کند، ادغام صورت می‌گیرد.
کوششی در پاسخ به این سؤال که طبق گفته گذشته‌ فرآیند صدور مجوز از اوایل سال آینده آغاز می‌شود، تأکید کرد: از نیمه دوم فروردین‌ماه فرآیند صدور مجوز برای افرادی که متقاضی تأسیس هستند با سبک و سیاق و دو امضای سازمان تبلیغات اسلامی و وزارت ارشاد انجام می‌گیرد و سپس تشکل‌های قرآنی سراسر کشور می‌توانند در بازه زمانی یکساله برای تغییر و تعویض مجوزها به دبیرخانه هیئت رسیدگی اقدام کنند.
captcha