کد خبر: 3484020
تاریخ انتشار : ۲۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۸
ابوالفضل سروش تأکید کرد:

رسانه قرآنی بازویی توانمند در مقابله با کمپانی خبری غرب

گروه سیاسی: حمایت دولت و مجلس از فعالیت‌های رسانه‌‌ای مجازی بازوی توانمندی جهت رویارویی با هجمه عظیم شبکه‌های خبری و تبلیغاتی غرب برای نظام ایجاد می­کند که در این بین نقش رسانه قرآنی در فضای داخلی و بین‌المللی اهمیت بسزایی دارد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، ابوالفضل سروش، یکی از سی منتخب مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در دهمین دوره مجلس شورای اسلامی است. وی با کسب یک میلیون ودویست هزار وهجده رأی، به عنوان یازدهمین منتخب مردم تهران راهی بهارستان شده است.

وی علاوه بر تحصیلات دانشگاهی در مقطع دکتری پزشکی عمومی، تحصیلات حوزوی نیز دارد. در کارنامه سروش، عضویت در انجمن و شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده پزشکی دانشگاه تهران، عضویت در شورای مرکزی انجمن اسلامی جامعه پزشکی و عضویت در هیئت مؤسس شورای صنفی دانشجویان سراسر کشور دیده می‌شود.

وی همچنین بازرس ارشد دانشگاه علوم پزشکی تهران، مدیر کوی خوابگاه‌های دانشگاه علوم پزشکی تهران، مدیر امور دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران، مدیرکل امور درمانگاه‌های شهرداری تهران، مشاور شهردار منطقه ۱۲، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران، عضو کمیته حوادث غیر مترقبه شهرداری تهران و عضو کمیته راهبردی شرکت شهر سالم تهران بوده است.

ابوالفضل سروش همچنین سه دوره به عنوان مدیر نمونه شهرداری تهران مورد تجلیل قرار گرفته است.

آنچه در ادامه می‌خوانید گفت‌وگوی ایکنا با ابوالفضل سروش، منتخب مردم تهران در دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در رابطه با انتخابات هفتم اسفند و اولویت‌های مجلس دهم است:

ـ یکی از پیام‌های مهم انقلاب اسلامی، اخلاق‌مداری بود و انتظار می‌رود که مجلس به عنوان عصاره ملت، تجلی‌گاه این اخلاق‌مداری باشد. به نظر شما در انتخابات این دوره تا چه میزان شاهد رعایت اخلاق قرآنی بودیم؟

اخلاق و ضرورت رعایت آن از مهم‌ترين مباحث قرآنى است و بر اساس آیات قرآن، اخلاق بر همه امور سایه افکنده است. بدون اخلاق دین و دنیای امت سامان نمی‌گیرد؛ چرا که يكى از اهداف اصلى بعثت پيامبراسلام(ص) تزكيه و تکمیل مکارم اخلاق ذکر شده است.

با توجه به نسبت و نوع رابطه حکومت و مردم در نظام مردم‌سالار دینی، مفهوم اخلاق سیاسی را می‌توان هم برای مردم و هم برای نمایندگان و کارگزاران تعریف کرد. با تعریف قرآنی، می‌توان نتیجه گرفت که بین اخلاق و سیاست، یک رابطه تعاملی وجود دارد؛ بدین معنا که بر یکدیگر تأثیرگذاری متقابل دارند.

حضرت علی (علیه‏السلام) رابطه دو پدیده اخلاق و سیاست را مطرح کرده‌اند؛ از نظر ایشان اخلاق به عنوان یک عنصر نظارتی درونی برای کنترل و مهار قدرت و سیاست تلقی می‏شود و توصیه‌های ایشان به کارگزاران مبنی بر ضرورت تقوای سیاسی، در واقع مبیّن پیوند اخلاق و سیاست از نظر ایشان است.

اما متأسفانه باید اذعان کرد که یکی از گمشد‌ه‌های فضای سیاسی و جامعه نخبگانی کشور اخلاق است و باز متأسفانه یکی از نمود‌های این بداخلاقی‌های سیاسی همواره در آستانه انتخابات شدت می‌گیرد که بسیار آزاردهنده است که این مدل رفتارها، اهداف و آرمان‌های نظام را تحت تأثیر خود قرار می‌دهد؛ چرا که گاهی مسائل فرع و غیر اخلاقی همه‌گیر می‌شود و اصول را به فراموشی می‌سپارد.

نکته امیدوارکننده در این دوره از انتخابات، رویکرد اخلاقی نسبتاً مناسب جریان‌های سیاسی بود. در این دوره از انتخابات بداخلاقی‌هایی از سوی برخی افراد و جریان صورت گرفت اما باید یادآور شد که نسبت به دوره‌های قبل کاهش داشت و به طور قاطع می‌توانم اعلام کنم که حتما رأی مردم به اخلاقی‌شدن فضای سیاسی کشور و همدلی و همراهی بیشتر دولت و ملت کمک خواهد کرد. با امیدواری زیادی یادآور می‌شوم که با این رأی و حضور ملت، فضای سیاسی کشور تجلی‌گاه رعایت اخلاق قرآنی و دینی خواهد بود.

ـ توجه به حوزه فرهنگ از دغدغه‌های همیشگی رهبر معظم انقلاب بوده، و بارها نسبت به مهجوریت این حوزه تذکر داده‌اند در این اثنا گسترش معارف عمیق قرآنی در جامعه در جهت نیل به جامعه نمونه قرآنی، ذیل همین امور فرهنگی تعریف می‌شود. راه حل معضلات فرهنگی در کشور را چه می‌دانید؟ تا چه میزان برای بودجه و اعتبارات این بخش سهم قائل هستید؟

نکته مهمی که در ابتدا باید ذکر کرد این است که در نظام اسلامی، قرآن باید محور فعالیت‌های فرهنگی قرار گیرد که امیدواریم این آرزو یک روز محقق شود؛ امروز متأسفانه ما با معضلات فرهنگی و اجتماعی زیادی در کشور روبرو هستیم که رجوع به قرآن بهترین راه برای حل این معضلات است و همه باید در این مسیر دست به دست هم بدهند؛ چرا که چشم‌پوشی از این معضلات بسیار خطرناک است.

نکته بعدی اینکه امور فرهنگی اصولاً زمان‌بر هستند؛ یعنی نباید انتظار داشت یک فعالیت‌ و حرکت فرهنگی به سرعت نتیجه‌بخش باشد و باید توجه داشت که کارهای فرهنگی صرفاً با بودجه و اعتبار ثمربخش نخواهد بود.

در حوزه اعتبارات فرهنگی به ویژه فعالیت‌های دینی وقرآنی، تأکید ما هم بر افزایش و هم بر تناسب تخصیص این اعتبارات با نوع عملکرد و فعالیت دستگاه‌های متولی است؛ اطلاعاتی که بنده از لایحه بودجه سال 95 که هم‌اکنون در حال بررسی در مجلس است، دارم حاکی از افزایش نسبی اعتبارات بخش فرهنگی است؛ هرچند نقدهایی نسبت به نوع افزایش در دستگاه‌های مختلف، وجود دارد. از جمله در حوزه فعالیت‌های قرآنی دانشجویی و خبررسانی قرآنی که شنیده‌ام با کاهش و حتی حذف بند روبرو شده است که امیدواریم مجلس در ادامه بررسی، این نواقص را برطرف کند.

با توجه به شرایط خاص پیش آمده که منجر به تمدید لایحه برنامه پنجم توسعه برای یکسال شد، برنامه ششم در مجلس دهم بررسی خواهد شد و به طور قطع تلاش خواهیم کرد که در روند بررسی برنامه ششم و در بخش فرهنگی، توجه ویژه‌ای به فعالیت‌های قرآنی و دینی داشته باشیم و مواد و بندهای لازم را در این جهت در برنامه بگنجانیم.

ـ وجود رسانه‌های تخصصی در حوزه دین و قرآن را تا چه میزان در انس بیشتر مردم با قرآن و معارف دینی مؤثر می‌دانید؟ از نظر بین‌المللی فعالیت این قبیل رسانه‌ها دارای چه اهمیتی است؟

فعالیت رسانه‌های دیداری، شنیداری، مکتوب و مجازی با توجه به گسترش فعالیت‌های رسانه‌‌ای به ویژه در حوزه فضای مجازی نیازمند حمایت دولت و مسئولان است تا بازوی توانمندی برای رویارویی جامعه با حجم عظیم شبکه‌های خبری، تبلیغاتی و اطلاع‌رسانی غرب تشکیل دهند؛ در این بین نقش رسانه‌های تخصصی به ویژه رسانه‌هایی که در حوزه دین و قرآن فعالیت می‌کنند، هم در داخل کشور و هم در محیط بین‌المللی دارای اهمیت بسزایی است.

در حوزه بین‌الملل وجود رسانه‌ای که مبیّن فعالیت‌های قرآنی نظام جمهوری اسلامی ایران باشد، هم پاسخی است به اتهاماتی که نسبت به مهجوریت قرآن در بین شیعیان بیان می‌شود و هم می‌تواند در شرایط خاص امروز جهان اسلام که با هجمه جریان‌های تندرو و تکفیری روبروست و چهره‌ای خشن از دین مبین اسلام ارائه می‌کنند، چهره رحمانی اسلام را تبیین کند؛ لذا تأکید ما در مجلس آ ینده بر حمایت از این رسانه‌ها خواهد بود و از دولت هم خواهیم خواست در این زمینه نگاه ویژه‌ای داشته باشد.

captcha