محتوای بازی انقلاب 1979 حامل پیامهایی است که میتوان به تحت تأثیر جو بودن انقلابیون و اینکه هدف محکمی برای انقلاب خود نداشتند، تبدیل تدریجی انقلابیون به ضد انقلاب به خاطر اقدامات دولتهای پس از انقلاب، بیحجاب بودن انقلابیون زن پیش از انقلاب و ستم شدن به آنها پس از انقلاب، موجه بودن برخی اقدامات گروهک مجاهدین، قبل و بعد از انقلاب، مطرح نبودن اسلامیت انقلاب قبل از وقوع آن و مصادره انقلاب توسط اسلامگرایان، سیاه بودن دوران پس از انقلاب و پشیمانی مردم از انقلاب اشاره کرد!
بر اساس گزارش ایکنا مقام معظم رهبری در چهارم آذرماه سال 94 در جمع فرماندهان بسیج فرمودند: «از اصل واقعیت نفوذ غفلت نشود که دشمن دارد طراحی میکند برای نفوذ! آماج نفوذ هم عمدتا نخبگان، عمدتا افراد موثر، عمدتا تصمیم گیران و تصمیم سازان هستند که تلاش میشود نفوذ روی آنها انجام شود! اگر این نفوذ بر روی افرادی انجام بگیرد که در سرنوشت کشور، سیاست کشور و آینده کشور تاثیر دارند، آرمانها تغیر پیدا خواهد کرد، ارزشها تغییر پیدا خواهد کرد، خواستها تغییر پیدا خواهد کرد، باور ها تغییر پیدا خواهد کرد و یکی از چیزهایی که مکمل نفوذ است تقطعه کسانیست که پای میفشارند بر اصالتها، بر نگاه درست و ارزشها».
روایت آمریکایی از انقلاب اسلامی
این کارشناس بازیهای رایانهای تصریح کرد: نوید خوانساری در این بازی، شکلگیری انقلاب اسلامی را به عنوان انقلابی فاقد یک ایدیولوژی و صرفا بر احساسات و هیجانات نشان داده است؛ جایگاه گروهکها در این بازی بزرگنمایی و جایگاه مردم انقلابی و اسلامی کمتر دیده شده است. توهین به شخصیتهای انقلابی و نهادهای انقلابی به ویژه شهید اسدالله لاجوردی در این بازی مشاهده میشود چراکه وی این شخصیت انقلابی را به عنوان شکنجه گر در زندان اوین معرفی میکند که از ابزارهای مختلف همچون شوکر برقی، سلاح کمری، تسبیح برای خفه کردن و شکنجه استفاده میکند. در واقع چهره تحریف شدهای از این شهید در بازی ارائه کرده است.
حقوردی طاقانکی اظهار کرد: تولید چنین بازیهایی شاید سبب تلنگری به فعالان این حوزه شود تا مسئولان و متولیان امر چارهای بیندیشند. حالا که بیش از سه دهه از انقلاب میگذرد؛ چرا در این خصوص نتوانستهایم یک بازی مناسب که روایت صحیح از انقلاب را به نسل جوان معرفی کنیم نه آنکه شاهد باشیم تا روایت آمریکایی از انقلاب به نوجوانان و جوانان معرفی شود.
وی بیان کرد: ظرفیتهای بومی مناسبی در تولید بازیهای رایانهای،
ویدئویی و موبایلی وجود دارد اما کمتر مورد توجه قرار گرفته است. ساخت این بازی میتواند
تلنگری برای متولیان باشد تا سریعتر وارد این حوزه شوند. نوید خوانساری در این بازی
شهید اسدالله لاجوردی را شخصیتی مؤمنی نشان میدهد که سرموعد نماز میخواند اما
از وی یک شخصیت متعصب و خشن را به نمایش میگذارد.
مسئولان؛ مقصران اصلی شکلگیری بازی انقلاب 1979
در ادامه مهدی جعفری، رئیس مرکز هنرهای رقومی بسیج، با اشاره به این موضوع که مسئولان مقصران اصلی تولید چنین بازی ضد انقلابی «انقلاب 1979» هستند، اظهار کرد: اگر امروز شاهد جای خالی بازی با موضوع انقلاب هستیم، بازیسازان مقصر نیستند بلکه مسئولان، متولیان امر و امثال من مقصران اصلیاند تا خط مشی درست و مسیر مناسبی را به بازیسازان نشان دهند تا آنها بتوانند حرکتهای خوبی را در این مسیر بردارند.
وی افزود: مسئولان باید به لحاظ فنی و هنری به بازیسازان بگویند که به کدام سمت حرکت و نقشآفرینی کنند، نه آنکه سفارش کار در مورد شخصیت انقلابی به آنها بدهند.
رئیس مرکز هنرهای رقومی بسیج تصریح کرد: هنوز صنعت بازیسازی، صنعت خودکفای اقتصادی نیست و تا زمانی که از بازیسازان حمایت نشوند و از حمایتهای مالی برخوردار نباشند، نمیتوانند بازی در خور شأنی را تولید کنند. صنعت بازیهای رایانهای، صنعت بیماری است و تا حمایتهای مناسب از آنها صورت نگیرند نمیتوانند روی پای خود بایستند.
جعفری اظهار کرد: بنیاد ملی بازیهای رایانهای باید ذائقه تولیدکنندگان را به سمت سیاستهای کلی نظام در حوزه انقلاب، استکبارستیزی و مسائل اجتماعی هدایت کند تا ضمن سرگرمکننده بودن بازی، با هنر مدیریتش بتواند مسائل اجتماعی را با سیاستهای کلی تطبیق دهد و در نهایت شاهد تولید محصول خوبی باشیم.
یکی از دلایلی که چنین افرادی به خود اجازه میدهند و شهامت این موضوع را پیدا میکنند که چنین آثاری را بسازند به کوتاهی مسئولان مربوط میشود. زمانی که سازندگان انقلابی و آثار ارزشی را در جشنوارههای ملی بازیسازی نادیده میگیرند، چه توقعی میتوان از غربزدهها و ضد انقلابیون داشت که تعهدی نسبت به انقلاب اسلامی ایران ندارد.
گزارش ایکنا حاکی است که این بازی آنلاین با قیمت ۱۰ دلار در بازار عرضه شده است و نوید نگهبان، بازیگر ایرانی فیلمهای هوملند و تکتیرانداز
آمریکایی و فرشاد فراهت بازیگر فیلم آرگو در ساخت این بازی حضور دارند.
امیدواریم مسئولان این حوزه اول به اعتماد مدیران بلندپایه کشور پاسخ صحیح بدهند که این جایگاه را در اختیار آنان قرار دادهاند و در مرحله بعدی به صنعت گیم با دید واقعگرایانه بنگرند و از تاثیرات آن بر نسل جوان غافل نباشند تا بتوان پرقدرتتر در مقابل تهاجم فرهنگی و جنگ نرم بایستیم، قبل از اینکه کار از کار بگذرد ...
بازی کامپیوتری واقعاً چه اهمیتی دارد؟ به جز این است که تعدای بیکار وقتشان را برای این بازیها میگذارند و در صورت اشتغالزایی دیگر کسی وقتش را برای بازی هدر نمیدهد؟
آیا غیر از این است که «ان المبذرین کانوا اخوان الشیاطین»؟ آیا اتلاف وقت، تبذیر نیست؟ پس ما را چه شده که بهجای مخالفت با ترویج بازیهای کامپیوتری، مسئولین را محکوم میکنیم که ترویج این بازیها را نمیکنند؟!
باید یک موضوع رو هم مد نظر قرار بدین و اونم نقش این بازی ها در آینده کشوره. شاید در نگاه اول فکر کنید که یک بازی آنچنان که باید مهم نباشد اما وقتی کودکان ما و فرزندان ایران زمین امروز بخش وسیعی از اوقات فراغتشون رو در فضای مجازی و دنیای بازی ها میگذرونند متوجه اهمیت موضوع میشوید.
اینکه کسی بیکار باشه بازی کنه اصلا مهم نیست مهم تاثیری که این بازی ها در روحیه، تفکر و روان بازی کننده داره. مهم سیاستی که بازی ساز در پشت پرده و با اهداف خاص اون رو ساخته داره.
تمامی این موارد دست به دست هم میدهند و با ذهن سازی یک خوارک غیر فرهنگی را ایجاد میکنند که آینده آینده سازان کشور رو مورد هجوم قرار میده.
میلیون ها بیکار متصدی خودش رو داره! وزارت کار ... رفاه ...
نباید اینطور یک بعدی به تمام مسائل جامعه نگاه کرد . کار و اشتغال و اقتصاد سر جای خود , کار فرهنگی و رسانه ای هم جای خود. تو کار رسانه ای هم بحث متاثر بودن از حرکت دشمن نیست اصلا بحث این مطلب این بود که ما هم باید محتوای مناسب میکردیم نه اینکه منتظر میموندیم بهمون حمله شه بعد بخوایم دست پا شکسته جواب بدیم
بعدم این که میفرمایید بازی کار انسان های بیکاره کم لطفیه . بلاخره در کنار کار اوقات فراقتی وجود داره و باید برای پر کردن این اوقات فراقت تفریحات سالم هم هست
من خودم روز و سر کارم شب و گاهی صبح زود بازی میکنم نمیشه که فقط از قاب زندگی خودتون به مسائل نگاه کنید
امام على عليه السلام : مؤمن اوقات خود را سه بخش مى كند : زمانى كه در آن با پروردگار خود به راز و نياز مى پردازد و زمانى كه به تحصيل معاش دست مى يازد و زمانى كه به لذّتهاى حلال و نيكو مى گذراند .
چون بازی یجور علاقه ست و کشش خاص خودشو داره!
اما به هرحال.. بخاطر همین یه مشت بیکار که شما دارین میگین وقتشون رو با بازی اتلاف میکنن.. یه نهادی تاسیس شده و داره بودجه های میلیاردی میگیره
پس حتما مسئولان یه نقشی دارن
نباید فراموش کرد که هر مقوله ای در جایگاه خود ارزش و اعتبار دارد
ولی متاسفانه جایگاه فرهنگ و محصولات فرهنگی جدی گرفته نمی شود
هم اکنون برخی از کشورها از محل تولید نرم افزار و .... اشتغال زایی و درامد زایی می کنند پس منافاتی هم با مقوله اقتصاد ندارد
نباید فراموش کرد که هر مقوله ای در جایگاه خود ارزش و اعتبار دارد
ولی متاسفانه جایگاه فرهنگ و محصولات فرهنگی جدی گرفته نمی شود
هم اکنون برخی از کشورها از محل تولید نرم افزار و .... اشتغال زایی و درامد زایی می کنند پس منافاتی هم با مقوله اقتصاد ندارد
باید این همه بودجه چندین میلیاردی که هرسال به یه نهاد مخصوص بازی اختصاص داده میشده در نهایت بین ده - پونزده نفر تقسیم و خورده میشه.. در عوض باید صرف فرهنگسازی از طریق یک نهاد معتبر و دلسوز بشه و همچنین خرج نیازمندان مملکت و تحصیل کودکان
چون حدیث از حضرت علی (ع) است که میفرمایند: از دري كه فقر وارد شود از در ديگر دين و ايمان خارج ميشود.