کد خبر: 3489218
تاریخ انتشار : ۳۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۲
فغفورمغربی خبر داد:

مشارکت جمعی اساتید دانشگاه صدرا در تحقیقات قرآنی

گروه دانشگاه: رئیس دانشکده علوم انسانی دانشگاه صدرا با بیان اینکه قرار است کارهای مشترک علمی با همکاری اساتید به‌ویژه در زمینه علوم قرآنی در تهیه مقاله و کتاب مشترک انجام شود، گفت: همچنین به‌طور خاص کارگاه‌های «زبان قرآن؛ زبان علم» را ویژه دانشجویان برگزار خواهیم کرد؛ چراکه از مباحث مورد نیاز دانشجویان است.

حجت‌الاسلام والمسلمین حمید فغفور مغربی، رئیس دانشکده علوم انسانی دانشگاه صدرا در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، با اشاره به فعالیت‌های این دانشکده در زمینه قرآن، بیان کرد: با توجه به نیاز دانشجویان کارگاه‌های یک روزه و نیم روزه در موضوعات مرتبط و مکمل درس‌هایشان ساماندهی کرده‌ایم. برای هر رشته‌ دو یا سه و یا حداقل یک کارگاه ساماندهی شده است. به‌طور مثال در رابطه با مباحث قرآنی، کارگاه‌های «زبان قرآن؛ زبان علم» را برنامه‌ریزی کرده‌ایم؛ موضوع زبان قرآن از مباحثی است که برای دانشجویان بسیار مورد نیاز است. صحبت‌ها برای برنامه‌ریزی این کارگاه‌ها در شورای گروه‌ها انجام شده و اولین کارگاه‌ها اردیبهشت‌ماه برگزار می‌شود.
وی افزود: زبان دین و علم، بحث گسترده‌ای است، اینکه آیا این زبان فلسفی، تخصصی، عرفی، سمبولیک، واقع‌نما، انگیزشی، احساساتی، عاطفی و یا شناختی است؛ اینها بحث‌هایی است که در کارگاه زبان قرآن؛ زبان علم مطرح خواهد شد.
فعالیت‌های قرآنی اساتید دانشگاه صدرا
فغفور مغربی به فعالیت‌های قرآنی اساتید دانشگاه صدرا اشاره و اظهار کرد: قرار است کارهای مشترک علمی با همکاری اساتید به‌ویژه در زمینه علوم قرآنی در تهیه مقاله و کتاب مشترک انجام شود. ترم گذشته نیز اینجانب با همکاری چند تن از همکاران مقالاتی را تألیف و برای کنفرانس‌های داخلی و خارجی فرستادیم، در نظر داریم که این تعامل را ساماندهی مناسب کنیم تا فعالیت‌ها، گستردگی بیشتری داشته باشد. در حال احصاء زمینه‌های مشترک کاری هستیم. از اساتید دانشگاه‌های دیگر نیز برای این کار دعوت کرده‌ایم.
رئیس دانشکده علوم انسانی دانشگاه صدرا ادامه داد: پروژه‌های علمی برای دانشجویان تعریف شده و تا پایان ترم تحصیلی یا تابستان فرصت برای تهیه مطالب دارند. در آینده مجموعه مطالب دانشجویان به صورت مجله یا دیجیتالی چاپ می‌شود و یا برخی از مطالب بهتر در نشریه‌های دیجیتالی همان رشته استفاده می‌شود. نشریه دیجیتالی رشته‌ها را تشکیل داده‌ایم، به این نتیجه رسیدیم که باید امتیاز آموزشی برای دانشجویان درنظر بگیریم تا دانشجویان به انجام پروژه‌ها رغبت کنند، غیر از اینکه جوایزی نیز برای برترین مقالات و تحقیقات در نظر گرفته می‌شود. یکی دو سال است که به‌دنبال ایجاد یک مجله دیجیتالی برای گروه حقوق بودیم، همه کارهای آن انجام شده و منتظر مقالات بودیم، مقالات هم آماده شده و ما اولین نشریه دیجیتالی را خواهیم داشت. به دنبال دریافت مجوز آن غیر از ارشاد از وزارت علوم نیز هستیم تا روی سایت دانشگاه بارگذاری شود.
فغفورمغربی در رابطه با بازنگری سرفصل‌ها در این دانشکده، گفت: برنامه‌ای برای این کار دریافت نکرده‌ایم، وزارتخانه گروه‌ها و یا دانشگاه‌هایی را مأمور کرده تا در نشست‌های جمعی چنین کاری را انجام دهند. این کار از دو سال پیش آغاز شده است. برای مقطع ارشد برخی از رشته‌ها که درخواست داشتیم به ما گفتند که تا پایان بازنگری سرفصل‌ها مجوز ارشد جدید به دانشگاه‌ها اعطا نمی‌شود. از آنجا که قرار شده برای سال آینده به ما مجوز مقطع ارشد حقوق داده شود احتمالاً کارهای بازنگری انجام شده که تصمیم بر اعطای مجوز ارشد به دانشگاه‌های متقاضی گرفته شده است. ارشد و دکتری را در دانشکده‌های دیگر دانشگاه صدرا داریم، اما اولین ارشدمان در دانشکده علوم انسانی ارشد حقوق است.
انحلال رشته فلسفه به دلیل تفکیک جنسیتی
وی افزود: قبلاً ارشد فلسفه نیز داشتیم ولی چون فقط آقایان بودند کلاس‌ها به حد نصاب نرسید و منحل شد. قبلاً هم آقایان و هم بانوان را داشتیم که کلاس به حد نصاب می‌رسید ولی بعد از اینکه دانشگاه تک جنسیتی شد، به‌طور مثال در هر کلاسی چهار دانشجو داشتیم؛ بنا بر این  برای دانشگاه صرفه اقتصادی نداشت که زیر 10 دانشجو داشته باشد.
وی اظهار کرد: میان هیئت مؤسس اختلافاتی بروز کرد و در نهایت این اختلاف به وزارت علوم کشیده شد، وزارت علوم تنها راه حل را آن دید که دو دانشگاه تک‌جنسیتی داشته باشیم، پذیرش دختران به یک طرف هیئت مؤسس و پذیرش پسران نیز به یک طرف دیگر هیئت مؤسس داده شد، هر دو دانشگاه نیز حال که مستقل شده‌اند به‌دنبال اخذ مجوز جذب جنس دیگر نیز هستند.
captcha