کد خبر: 3495067
تاریخ انتشار : ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۷

تهاجم از همه سو، ما حتی دفاع هم نمی‌کنیم!

گروه جامعه: مدیرعامل بنیاد پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی تصریح کرد که کشور ما از همه ‌جوانب مورد تهاجم فرهنگی قرار گرفته است ولی متاسفانه اقدامات در خور و قابل دفاعی نیز تاکنون انجام نشده است.

مصطفی راستینه، مدیرعامل بنیاد پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در‌ گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با تأکید بر فرمایش مقام معظم رهبری در خصوص فرهنگ، و اهمیت پرداختن تمامی دستگاه‌های فرهنگی به حوزه آسیب‌های اجتماعی، گفت: سال‌هاست که رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند، باید در حوزه فرهنگ اقدامات جدی صورت گیرد، اما متاسفانه می‌بینیم که مسئولان منتظر هستند تا یک اتفاق ناگوار رخ دهد و بعد اقدام کنند.

وی ادامه داد: جنگ نرم و استکبار جهانی خانواده‌ها را در مباحثی چون اعتیاد، طلاق، فضای مجازی و امثال آن مورد هدف قرار داده است، در حالی که ما تنها به برگزاری جلسات و همایش و تحقیقات مکتوب بسنده کرده‌ایم و کار عملیاتی و میدانی در برنامه ‌کاری خود نداشته‌ایم. لذا باید همه کسانی که دغدغه مسائل اجتماعی و فرهنگی دارند و می‌خواهند خروجی فعالیت‌ها و پژوهش‌هایشان موفقیت آمیز باشد به این مسائل توجه ویژه داشته باشند.

مدیرعامل بنیاد پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی افزود: در امر پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی مشارکت مردمی، مشارکت‌ دولتی و مشارکت سایر ارگان‌ها و سازمان‌های کوچک و بزرگ‌، ‌حائز اهمیت است.‌‌ بی‌تفاوتی برخی ارگان‌ها و سازمان‌ها برای مقابله و یا پیشگیری از ‌ آسیب‌های اجتماعی ‌‌جای تعجب و تأمل دارد. چگونه است که در بحث دفاع مقدس زمانی که مورد تهدید و هجوم بیگانگان قرار گرفتیم هر کس در حد توان خود به مقابله با آن برخاست ولی زمانی که دشمنان جنگ نرم را در مورد ما آغاز کرده‌اند برخی این چنین ناتوان و بدون برنامه، تنها نظاره‌گر هستند.

مقابله با آسیب‌های اجتماعی به اندازه دفاع مقدس اهمیت دارد

راستینه تصریح کرد: مقابله با آسیب‌های اجتماعی به اندازه دفاع مقدس اهمیت دارد. با توجه به اهمیت موضوع، بنیاد پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی دغدغه خود را شناسایی، آگاهی و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی قرار داده است تا نسل سلامتی را برای آینده تربیت کنیم. با این حال می‌بینیم که متاسفانه تاکنون در مقابل رسانه‌های غربی و معاند برنامه‌های منظم و هدفمندی برای خانواده‌هایمان تدارک دیده نشده است.

وی اظهار کرد: بنا به فرمایش مقام معظم رهبری، دولتی‌ها، ورزشکاران، نخبگان، مسئولان، اساتید دانشگاه‌ها و همین‌طور آحاد مردم موظفند در حوزه آسیب‌های اجتماعی کمک کنند. بر همین اساس ما نیز در صدد هستیم تا با تعامل با نهاد‌ها و بخش‌های فرهنگی به این آسیب‌ها نزدیک شده و در صدد رفع و جبران آن تلاش کنیم.

مدیر عامل بنیاد پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در ادامه افزود: معضلاتی همچون طلاق، اعتیاد، مهاجرت، درگیری‌های خیابانی را با همکاری سازمان‌های مربوطه و معاونت اجتماعی نیروی انتظامی در سطح مناطق مختلف رصد خواهیم کرد تا با توجه به نرخ آسیب و مطالعه دقیق نسبت به آگاهی و آموزش مردم منطقه اقدامات موثر و عملی صورت پذیرد.

راستیه مهمترین معضل آسیب‌های اجتماعی را اولویت‌بندی آنها دانست و گفت: به عنوان مثال اعتیاد بانوان سیر صعودی داشته است، ‌طلاق به عنوان آسیبی است که در حال حاضر با آمارهایی که ارائه شده است نرخ رشد فزاینده‌ای به خود گرفته بسیار نگران کننده است و باید با برنامه‌های منظم و عملیاتی در جهت کاهش این آسیب‌های مهم و تأثیر گذار در جامعه، تلاش شود.

مهمترین دغدغه‌ حال حاضر کشور مسائل فرهنگی است

وی مهمترین دغدغه‌ حال حاضر کشور را مسائل فرهنگی عنوان و بر نقش فرهنگ‌سرا‌‌ها و سرای محلات شهر در کاهش آسیب‌های اجتماعی تاکید کرد و افزود: فرهنگسراها در جهت بالا بردن سطح فرهنگی و اجتماعی شهروندان و خانواده‌ها تلاش‌هایی را صورت داده‌اند لذا باید به این باور برسیم که کشور ما از همه ‌جوانب مورد هجمه تهاجم فرهنگی قرار گرفته است ولی متاسفانه اقدامات در خور و قابل دفاعی تاکنون در این زمینه انجام نشده است.

captcha