کد خبر: 3497574
تاریخ انتشار : ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۳:۳۹
گزارش ایکنا از دومین روز رقابت‌های بین‌المللی قرآن؛

روشندلان هم به میدان مسابقه آمدند + عکس

گروه فعالیت های قرآنی: در دومین روز رقابت‌های سی و سومین دوره مسابقات بین المللی قرآن، رقابت‌های حافظان کل قرآن کریم روشندل نیز آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) دومین روز از سی و سومین دوره مسابقات بین المللی قرآن طبق روال هر روز با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید توسط یکی از قاریان کشورمان آغاز شد که قاری افتخاری این بخش «هادی موحد امین» بود.
با پایان یافتن تلاوت قاری افتخاری، بخش اول رقابت های دومین روز مسابقات آغاز شد، اما با این تفاوت که امروز تعدادی از حافظان روشندل که در نخستین دوره مسابقات بین المللی قرآن روشندلان شرکت کرده‌اند نیز به اجرای برنامه پرداختند و بنا است تلاوت قاریان روشندل به صورت مجزا داوری شود.
محمدناصر امیری، حافظ روشندل از افغانستان اولین متسابق در رقابت های امروز بود که به پرسش های هیئت داوران پاسخ داد و در ادامه عبدالقادر قوت اف، قاری از تاجیکستان، ابوبکر محمد عمر، حافظ از تانزانیا، فواز محمد الخوجه، قاری از سوریه، عبدالوهاب عبدالقادر، حافظ از اتیوپی، حسن محمد، حافظ روشندل از نیجر، وحید حیدری، قاری از سوئد و حاج عمر سیداحمد، حافظ از موریتانی به اجرای برنامه پرداختند.
با پایان یافتن رقابت های بخش اول دومین روز مسابقات، گروه مدیحه سرایی منتخب استان مازندران به اجرای برنامه پرداخت تا حاضران در سالن برای بخش دوم رقابت ها که با حضور سه حافظ و دو قاری بود آماده شوند.
روشندلان هم به میدان مسابقه آمدند
در بخش دوم رقابت های امروز، علی رضا حسن، حافظ روشندل از عراق، برابست بامن، قاری از تایلند، خالد سنگری، حافظ از ساحل عاج، صابربن محمد زعیبی، حافظ از توسن و وان فخرالرازی وان محمد، قاری از مالزی به اجرای برنامه پرداختند.
با اجرای قاریان و حافظان در بخش دوم رقابت های امروز و پایان یافتن کلام مجری، مراسم رونمایی از فراخوان پژوهش‌های قرآنی برگزار شد که در این بخش حجت الاسلام والمسلمین عابدی، رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم به ارائه گزارشی از همایش پژوهش های قرآنی و اعلام فراخوان موضوع مقالات این دوره پرداخت.
حجت الاسلام عابدی با بیان اینکه موضوع دهمین همایش پژوهش‌های قرآنی «فرهنگ انقلاب از منظر قرآن کریم» است، عنوان کرد: در همایش پژوهش های قرآنی سال آینده ویژگی های انقلاب، شاخص های انقلاب، الگوهای انقلاب و موانع و خطرات و آسیب هایی که برای هر انقلاب قابل تصور است مورد بررسی قرار می گیرد، نکته ای که مقام معظم رهبری در فرمایشات اخیر خود مکرر به این مسئله تأکید داشتند و امیدواریم برای دهمین دوره این همایش پژوهش ها و مقالات خوبی عرضه شود.
پس از ارائه گزارش از سوی رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، فراخوان و پوستر دهمین همایش پژوهش های قرآنی با حضور حجت الاسلام والمسلمین علی محمدی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، حجت الاسلام والمسلمین سیدمصطفی حسینی، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و حجت الاسلام والمسلمین عابدی، رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم رونمایی شد.
پس از اعلام فراخوان همایش پژوهش‌های قرآنی، بخش سوم رقابت های دومین روز مسابقات قرآن آغاز شد و در این بخش محمدعمران، حافظ از مالزی، احمد منصور، قاری از بحرین، محمد یوسف، حافظ از سریلانکا به اجرای برنامه پرداختند. 
روشندلان هم به میدان مسابقه آمدند
در این بخش از برنامه های دومین روز مسابقات بین المللی قرآن، مراسم تجلیل از خانواده شهدای قرآنی برگزار شد که طی این مراسم از خانواده شهیدان حمیدرضا، عباس و جواد واضحی فرد، شهیدان مجید و داوود کشت‌کار، شهیدان حسین و محمد سمیاری، شهیدان مرتضی و مصطفی نعمتی‌جمع تجلیل شد.
پس از تجلیل از خانواده شهدای قرآنی، محمدرضا پورزرگری که قاری اذانگاهی امروز مسابقات بین المللی قرآن بود به تلاوت آیاتی از کلام الله مجید پرداخت و اذان مغرب و عشا نیز توسط محمدحسین سبزعلی اجرا شد.
ابتهال خوانی توسط سیدکریم موسوی، مبتهل کشورمان نخستین برنامه بعد از نماز مغرب و عشا بود و در ادامه حنانه خلفی، حافظ نوجوان به اجرای برنامه پرداخت و به پرسش های مطرح شده توسط مجری پاسخ داد.
مراسم تجلیل از مقام استاد شهریار پرهیزکار برنامه پیش بینی شده برای این بخش از برنامه بود. مراسم تجلیل از شهریار پرهیزکار، حافظ کل قرآن کریم و داور بین‌المللی کشورمان و پدر او با حضور مسئولان چون حجج اسلام علی محمدی، نماینده ولی‌فقیه و رئیس سازمان اوقاف و سیدمصطفی حسینی، رئیس مرکز امور قرآنی اوقاف، عبدالرسول عبایی، رئیس هیئت داروان و الاثامنه به نمایندگی از داوران خارجی در حاشیه سی‌وسومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران برپا شد.
طی این مراسم از تأثیرگذارترین فرد در زمینه حفظ قرآن در کشور با اهدای لوح سپاس و هدایایی و همچنین علی آستارکی که مصاحبه و نگارش‌کننده کتاب زندگی و خاطرات شفاهی «شهریار» بود نیز مورد تقدیر قرار گرفت.
در ادامه این مراسم پرهیزکار ضمن تشکر از مسئولان اوقاف برای برپایی این مراسم تکریم و تجلیل و همچنین تشکر از «علی آستارکی» که حدود ۱۰۰ ساعت گفت‌وگو درباره مسائل زندگی وی انجام داده است تا کتاب «شهریار» تهیه شود، گفت: به نوبه خودم و به عنوان عضو قرآنی که بیش از ۴۰ سال در خدمت قرآن بوده‌ام از مسئولان فرهنگی کشور راضی نیستم.مراسم تجلیل از شهریار پرهیزکار، حافظ کل قرآن کریم و داور بین‌المللی کشورمان و پدر او با حضور مسئولان چون حجج اسلام علی محمدی، نماینده ولی‌فقیه و رئیس سازمان اوقاف و سیدمصطفی حسینی، رئیس مرکز امور قرآنی اوقاف، عبدالرسول عبایی، رئیس هیئت داروان و الاثامنه به نمایندگی از داوران خارجی در حاشیه سی‌وسومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران برپا شد.
روشندلان هم به میدان مسابقه آمدند + عکس
طی این مراسم از تأثیرگذارترین فرد در زمینه حفظ قرآن در کشور با اهدای لوح سپاس و هدایایی و همچنین علی آستارکی که مصاحبه و نگارش‌کننده کتاب زندگی و خاطرات شفاهی «شهریار» بود نیز مورد تقدیر قرار گرفت.
در ادامه این مراسم پرهیزکار ضمن تشکر از مسئولان اوقاف برای برپایی این مراسم تکریم و تجلیل و همچنین تشکر از «علی آستارکی» که حدود ۱۰۰ ساعت گفت‌وگو درباره مسائل زندگی وی انجام داده است تا کتاب «شهریار» تهیه شود، گفت: به نوبه خودم و به عنوان عضو قرآنی که بیش از ۴۰ سال در خدمت قرآن بوده‌ام از مسئولان فرهنگی کشور راضی نیستم.
این حافظ کل کشورمان بیان کرد: هر فردی در هر جا که کار فرهنگی و در رأس آن فعالیت قرآنی انجام می‌دهد، در طول سال‌های متمادی، نقشی اثرگذار در سطح جامعه خودش دارد به گونه‌ای که شاید بسیاری از مسیرهای افراد را که بیراه می‌رفته‌اند، تغییر داده است و به مسیر قرآن آورده است که من کوچک‌ترینشان هستم.
وی تصریح کرد: این افراد از حاملان قرآن به حساب می‌آیند که براساس آیات و روایات آثار آن را در دنیا و آخرت خواهند دید. اما بسیاری از مسئولان فرهنگی در زمینه توجه به امور قرآنی کم گذاشته‌اند و به وظیفه خود عمل نکرده‌اند و من از آنها راضی نیستم.
این قاری بین‌المللی کشورمان عنوان کرد: حتی حاضرم با آنها در این باره مناظره کنم و اگر روزی قدرتی داشته باشم از آنها این سؤال را خواهم پرسید و یقیناً آنها جوابی نخواهند داد.
پرهیزکار اضافه کرد: اگر امروز در این نقطه قرآنی در کشور ایستاده‌ایم و تلاش‌‌های قرآنی و برپایی مسابقات قرآن و محافل قرآنی را شاهد هستیم (هرچند این میزان برای جامعه اسلامی رضایت کننده نیست) اما مشمول حمایت‌های عاشقانه رهبر معظم انقلاب هستیم.
وی تَأکید کرد: با توجه به اهتمام جدی ایشان به مسئله قرائت و حفظ قرآن شاهد رسیدن به قله فعلی در فعالیت‌های قرآنی هستیم و افرادی که خواسته‌های ایشان را درباره موضوعات قرآنی اجابت کرده‌اند موجب شده است تا به نقطه فعلی از فعالیت‌های قرآنی برسند.
این حافظ کل قرآن کریم بیان کرد: حمایت‌های مقام معظم رهبری از فعالیت‌های قرآنی موجب شده است که این افراد صد چندان به احیای فرهنگ قرائت و حفظ قرآن در کشور بپردازند و اینها ماحصل تشویق‌های بی‌دریغ ایشان است که این امر را از سایر مسئولان ندیده‌ایم و یا کم بوده است.
وی با اشاره به اینکه برپایی چنین مراسم تکریم از چهره‌های قرآنی ماندگار و اثرگذار از فعالان قرآنی در مقایسه با سایر مراسم تجلیل کمتر است، اظهار کرد: کارنامه مسئولان فرهنگی کشور در این زمینه خوب نیست.
پرهیزکار ضمن تشکر از آغاز این حرکت مبارک توسط سازمان اوقاف، گفت: امیدوارم زمانی فرا برسد که از پربیننده‌ترین ساعات پخش صدا و سیما و پرببینده‌ترین شبکه‌های صدا و سیما خودم بتوانم با برخی از مسئولان فرهنگی کشور هرچند اندک حرف بزنم و دقایقی آنچه که طی این سال‌های طولانی در ذهنم بوده است، مطرح کنم تا ببینم جوابی دارند یا خیر؟
وی تصریح کرد: ان‌شاءالله اینگونه برپایی مراسم تجلیل و تکریم تسری پیدا کند و در آینده نزدیک شاهد برپایی بیشتر مراسم تجلیل از قهرمانان قرآنی کشورمان باشیم.
یادآور می‌شود، سی‌وسومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم از ۲۲ تا ۲۸ اردیبهشت‌ماه از ساعت ۱۶ تا ۲۲ در مصلای امام خمینی(ره) پذیرای قرآن‌ دوستان است.
 
پایان بخش برنامه های دومین روز سی و سومین دوره مسابقات بین المللی قرآن، تلاوت حمید شاکرنژاد، قاری بین المللی قرآن بود.
 
captcha