کد خبر: 3498370
تاریخ انتشار : ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۴
بحرالعلوم:

گزینش مقدماتی شأن مسابقات قرآن را بالا برده است

گروه فعالیت‌های قرآنی: استاد راهنما رشته حفظ سی و سومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن اظهار کرد: گزینش مقدماتی متسابقان موجب شده است تا شأن مسابقات قرآن ایران بالاتر رود و مردم هم در صحنه عمومی تلاوت‌های بهتری از حافظان بشنوند و خسته نشوند.

محمدمهدی بحرالعلوم، استاد راهنما رشته حفظ سی و سومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، اظهار کرد: امسال به‌دلیل گزینش‌های متعددی که در کشورهای مختلف برای اعزام نمایندگانشان انجام شده و همچنین گزینش مقدماتی که در هتل محل اقامت متسابقان در تهران انجام شد حافظانی که به مرحله نیمه نهایی رقابت‌ها راه یافتند از نصاب کیفی خوبی برخوردار بودند.
وی افزود: گزینش مقدماتی متسابقان موجب شده است تا شأن مسابقات قرآن نظام جمهوری اسلامی ایران بالاتر رود و مردم هم در صحنه عمومی تلاوت‌های بهتری از حافظان بشنوند و خسته نشوند.
استاد راهنما رشته حفظ سی و سومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن عنوان کرد: حافظان شرکت‌کننده در مرحله نیمه نهایی زمانی که پیش ما می‌آیند تا راهنمایی بگیرند عمده‌ترین ضعف آنها در بحث فهم معانی و رعایت در وقف و ابتدا است که برخی مواقع اشکالات فاحشی هم دارند و در مجموع از این نظر نصاب خوبی ندارند.
وی ادامه داد: همچنین حافظانی که از دیگر کشورها آمده‌اند باید روی بحث صوت و لحن هم کار کنند و باید در این زمینه پیشرفت داشته باشند؛ البته بخشی طبیعی است چرا‌که خیلی از حافظان شرکت‌کننده از کشورهای غیراسلامی هستند و در کشور آنها مراکز آموزشی قوی نیست و زبانشان هم از زبان عربی فاصله دارد. اما به هر حال زمانی که حافظان از کشورهای دیگر به مسابقات بین‌المللی می‌آیند باید از نصاب خوبی برخوردار باشند.
بحرالعلوم درباره برترین حافظان این دوره، گفت: به نظرم حافظانی از استرالیا که اصالت مصری دارد، حافظ مصر، حافظ بنگلادش، حافظ نیجر، حافظ اندونزی، حافظ کنیا خوب هستند و می‌توانند رقیب مجتبی فردفانی، نماینده کشورمان در رشته حفظ باشند.  
وی در این بخش از سخنان خود به برگزاری سی و سومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم در مصلای امام خمینی(ره) اشاره کرد و گفت: فضای مصلی از جهات مختلف نسبت به فضاهای دیگر برای برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن ارجعیت دارد چرا‌که مصلی تقریباً در مرکز شهر است و مردم نیز با این فضا بیشتر مأنوس هستند و دسترسی به این فضا نیز برای عموم مردم آسان‌تر است.  
بحرالعلوم ادامه داد: هرچند که فضای مصلی بسیار معنوی است و در حال حاضر بهترین گزینه است اما به نظر می‌رسد باید سازه‌ای مناسب با مسابقات بین‌المللی قرآن داشته باشیم چرا‌که هیچ کدام از این سازه‌ها از جمله، مصلی، سالن اجلاس سران، سالن همایش‌های برج میلاد و... برای برگزاری مسابقات قرآن طراحی نشده است
وی در پایان گفت: البته اگر یک سازه هم برای مسابقات بین‌المللی قرآن بسازیم و فقط سالی یکبار در این سالن مسابقات قرآن برگزار شود شاید درست نباشد و به نظرم انتخاب مصلی در این میان انتخاب خوبی است.

captcha