کد خبر: 3499566
تاریخ انتشار : ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۳:۵۹

بررسی جغرافیای فرهنگی عصر ظهور در مقاله پژوهشگر دانشگاه امام صادق(ع)

گروه حوزه‌های علمیه: دکتر احمدی، پژوهشگر دانشگاه امام صادق(ع)در مقاله ای در همایش دکترین مهدویت به بررسی جغرافیای فرهنگی عصر ظهور پرداخت.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) دکتر علی احمدی، پژوهشگر جغرافیای فرهنگی دانشگاه امام صادق(ع) امروز، 30 اردیبهشت ماه در کمیسیون دانشگاهی همایش دکترین مهدویت در مقاله‌ای با عنوان جغرافیای فرهنگی ظهور گفت: این مسئله موضوعی میان رشته‌ای است که در ایران کمتر به آن پرداخته شده است.

وی ادامه داد: در جغرافیای ظهور عراق و به طور مشخص کوفه محل رویدادهای بسیاری در آخرالزمان است زیرا نوح نیز در این سرزمین به پیامبری رسید و محل سجده ملائکه بر آدم نیز نجف بود که در حاشیه کوفه بوده است؛ حضرت ابراهیم(ع) نیز در کوفه متولد شد.

احمدی شامات را شامل فلسطین و ... از دیگر جغرافیای ظهور برشمرد و گفت: دسترسی به مدیترانه و ... باعث شد تا ابراهیم به این منطقه پا بگذارد و بسیاری از روایات که به خروجی سفیانی می پردازد در همین منطقه است و حوادثی که اخیرا در این مناطق مخصوصا در سوریه رخ داده بر اهمیت آن افزوده است.

احمدی بیان کرد: جزیرة العرب و یمن در جغرافیای ظهور موضوعیت دارد و از علائم محتوم است، منطقه مصر  نیز به لحاظ فرهنگی از دیگر مناطق راهبردی دوره ظهور است که در روایات بیان شده است.

احمدی عنوان کرد: ایران نیز از مناطقی است که در جغرافیایی ظهور نقش دارد و ایرانیان امام را یاری خواهند کرد و از آنان با عنوان جنبش خراسانی و اهل قم و .... یاد شده است.

محقق دانشگاه امام صادق(ع) عنوان کرد: سیاست‌هایی مانند محروم سازی و جداسازی برای انفکاک فرهنگی ظهور در قالب تجزیه کشورهای مسلمان مانند آنچه در عراق رخ داده، مبارزه با دولت های شیعه و قطع ارتباط منطقه مقاومت و ترویج جهان وطنی و ... تخریب اماکن تمدنی و فرهنگی که اخیرا توسط داعش مورد هجمه قرار گرفته و خلق جغرافیای فرهنگی ظهور و ...از جمله کارهایی است که برای به چالش کشیدن مناطق ظهور صورت گرفته و می‌گیرد

وی با اشاره به استفاده هوشمندانه انبیاء از سرزمین های تاثیرگذار عصر ظهور گفت: انقلاب اسلامی ایران با تاثیرات خود در مسیر ظهور نقش راهبردی دارد.
captcha