کد خبر: 3504064
تاریخ انتشار : ۱۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۷:۴۲
حجت‌الاسلام احمدی عنوان کرد:

تدریس علوم قرآنی آیت‌الله معرفت در انگلیس

گروه حوزه‌های علمیه: رئیس سازمان سمت با بیان اینکه فقط 80 هزار طلبه در حوزه علمیه قم مشغول تحصیل هستند تاکید کرد: حوزه باید هر سال چندین مقاله علوم انسانی با استاندار بین‌المللی تولید کند تا ایران در صدر کشورهای دنیا در این زمینه قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) حجت‌الاسلام و المسلمین احمد احمدی، رئیس سازمان سمت امروز 16 خرداد ماه در مراسم رونمایی از آثار پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی گفت: معاون پژوهشی وزارت علوم در گزارشی یه من گفت که هفته قبل همایشی در پاکستان با حضور همه کشورهای اسلامی برای گسترش علم کارآمد در کشورهای اسلامی برگزار شد که ایران شش پیشنهاد داده است و این طرح‌های علمی ایران، عرب‌ها را برآشفته کرده چون چیزی جز مسایل عمومی که دردی دوا نمی‌کند برای ارایه نداشتند.
وی افزود: برخی این کشورهای عربی از اینکه ایران این پیشنهاد را داده است اعتراض کردند و فشار آوردند که اسم ایران را بردارید ولی پاکستان از کشورمان تمجید و تجلیل کرده است زیرا برخی طرح‌های ایران رتبه پنجم را در جهان دارد.
احمدی بیان کرد: خداوند نعمتی امروز به این کشور داده و استعدادهایی داریم که مناطق دیگر ندارد؛ عرب‌ها جز اینکه پول بدهند و یک مشت آدم‌های خونخوار را برای کشتن مردم به برخی کشورها بفرستند کار دیگری نکرده‌اند و به پیشرفت‌های ایران حسادت می‌کنند.
تحول در حوزه
وی افزود: این فرصتی که امروز در حوزه علمیه در مقایسه با دهه‌های گذشته پیش آمده است باید مورد استفاده قرار گیرد زیرا در زمان ما برای فراگیری آموزش زبان انگلیسی مشکل داشتیم و مورد اعتراض قرار می‌گرفت همچنین در فراگیری مباحث فلسفه غرب گرفتاری داشتیم ولی امروز زبان آموزش داده می‌شود و مراکزی برای آن تاسیس شده است.
احمدی اظهار کرد: طرح فلسفه غربی در حوزه اصلا زمینه نداشت زیرا نه زبان وجود داشت و نه پذیرشی بود بلکه واکنش هم به آن صورت می‌گرفت و برخی وقتی متوجه شدند من زبان می‌خوانم رابطه اشان را با ما قطع کردند.
وی با بیان اینکه حوزه تحرک جالبی پیدا کرده است با اشاره به وجود 85 هزار طلبه در قم و هزاران طلبه در مناطق مختلف کشور تصریح کرد: با وجود این همه طلبه متاسفانه در زمینه علوم انسانی مقاله نداریم در حالی که اگر در حوزه مقاله‌نویسی بین‌المللی راه بیفتد ایران در صدر جهان قرار خواهد گرفت.
رئیس سمت عنوان کرد: حوزه نباید با این همه امکانات و فرهیخته سالی دو سه تا مقاله بین‌المللی داشته باشد؛ این امکانات و استعدادها بسیار مهم است و باید از وضع موجود برای ارتقاء علمی بهره ببریم.
وی با بیان اینکه زمانی در حوزه علمیه مثنوی خواندن کفر بود تصریح کرد: این  در حالی است که امروز فردی مانند آیت الله جوادی آملی فرموده است که مثنوی باید در حوزه تدریس شود ولی آیا آن روز کسی جرئت داشت این حرف‌ها را بزند. همه این تحولات از برکت کسانی مانند علامه طباطبایی بوده است.
دیدگاه پوتین درباره شیعه
رئیس سمت عنوان کرد: ما باید 110 جلد بحار را زیر و رو و تحقیق کنیم زیرا همه چیز در این معارف وجود دارد، پوتین چند سال قبل به من گفت مذهب شیعه، مذهب معتدل و هم دین و هم سیاست و اخلاق است.
وی افزود: حوزه باید سالی چندین مقاله بین‌المللی داشته باشد و وزارت علوم نیز در خدمت دانشگاه و حوزه باید باشد و هست.
احمدی عنوان کرد: ما برای محتوای علوم انسانی دانشگاه باید از حوزه کمک بگیریم، سازمان سمت امروز برندی در بیشتر نقاط کشورهای اسلامی شده و تحولاتی هم به خصوص در افغانستان ایجاد کرده است و ما آماده ایم این ظرفیت را در اختیار حوزه قرار دهیم و بازویی برای کارهای حوزه باشیم.
بیشترشدن همکاری حوزه و سمت
وی افزود: قم وظیفه دارد ما را از حیث مقالات در صدر کشورها قرار دهد؛ علوم انسانی ما ضعیف است و درست عرضه نمی‌شود و از طرف دیگر همکاری میان حوزه و سمت هم باید بیشتر شود.
رئیس سازمان سمت اظهار کرد: در لندن همه آثار آیت الله معرفت بررسی و کتاب 800 صفحه‌ای از مباحث علوم قرآنی ایشان در دوجلد به انگلیسی ترجمه و در یکی از دانشگاه های آنجا کتاب درسی شده است.
احمدی گفت: تلاش داریم که این اثر به زبان اردو برای هند و پاکستان و ... نیز ترجمه شود تا جمعیت 400 میلیونی اردوزبان از آن بهره ببرند همچنین در روسیه چندین عنوان به روسی ترجمه شده است.
احمدی بیان کرد: بعد از فروپاشی شوروی خود روس‌ها علاقه‌مند هستند که از علوم ما استفاده کنند؛ روسیه زمینه آماده‌ای برای نشر این مسایل دارد و کشور الحادی به آن معنا نیست.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: باید با یادگیری زبان و تبلیغ، اخلاق قرآن، اهل‎بیت(ع) و عرفان و اخلاق امثال مرحوم علامه طباطبایی و قاضی طباطبایی را به آنجا ببریم.
وی با بیان اینکه رساله عملیه به درد این کشورها نمی‌خورد افزود: دین را باید برای مردم هر کشوری به صورت ساندویچی عرضه کنیم و این زمزم زلال را به نوش جان مردم برسانیم. آیات اخلاقی قرآن که مرده را زنده می‌کند باید استخراج و در قالب کتب درسی در داخل و خارج عرضه کنیم.
captcha