به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه خبری رادار، عباس شومان، نماینده الازهر روز گذشته، 29 مرداد طی سخنانی در نخستین روز از نشست هماندیشی بینالمللی جوانان مسلمان و مسیحی در قاهره با بیان این مطلب افزود: دیدار اخیر شیخ الازهر با پاپ فرانسیس و از سرگیری گفتوگوها با واتیکان برخاسته از ایمان به این واقعیت بود که اختلاف ادیان بین ابنای بشر دیگر مشکل به شمار نمیآید.
وی گفت: با تمام توان و جدیت برای برگزاری همایش مشترک صلح با همکاری الازهر و واتیکان مشغول فعالیت هستیم و الازهر با جدیت در حال برقراری ارتباط با چهرههای شاخص عالم مسیحیت در داخل و خارج از مصر است و به نوبه خود هر اقدامی را که منجر به ایجاد بغض و کینه و عدوات بین مسلمانان و مسیحیان میشود؛ رد میکند.
نماینده الازهر درباره نشست نخستین هماندیشی بینالمللی جوانان مسلمان و مسیحی افزود: این هماندیشی با همکاری شورای کلیساهای جهانی برگزار شده است.
وی ادامه داد: بسیار مهم است که جوانان پیرو این دو دیانت به بررسی مشکلات موجود و شکست دیوار ترس از یکدیگر اقدام کنند زیرا این ترس نتیجه تبلیغات کسانی است که آگاهی درستی از ادیان ندارند.
در همین راستا، ابراهیم الهدهد، رئیس دانشگاه الازهر در سخنانی گفت: دانشجویان الازهر در خلال مواد آموزشی و پژوهشی پیرامون ادیان مختلف، تکثرگرایی و قبول دیگری را بهعنوان اصلی مبنایی میپذیرند و در طول تحصیل درباره اصول عقاید مذاهب مختلف اسلامی، فلسفه و ادیان مختلف تحقیق و پژوهش میکنند؛ لذا از پذیرفتن آرای غیر ابائی ندارند.
رئیس دانشگاه الازهر افزود: قرآن کریم هر مسلمانی را مکلف میکند تا به تمام کتب آسمانی، تمام پیامبران و مرسلین ایمان داشته باشد و فرقی بین آنها نگذارد و شاهد مثال قرآنی این مدعی آیه 285 سوره مبارکه بقره است «...كُلٌّ آمَنَ بِاللَّهِ وَمَلَائِكَتِهِ وَكُتُبِهِ وَرُسُلِهِ لَا نُفَرِّقُ بَيْنَ أَحَدٍ مِنْ رُسُلِهِ...»(...و مؤمنان همگى به خدا و فرشتگان و كتابها و فرستادگانش ايمان آوردهاند (و گفتند:)ميان هيچ يك از فرستادگانش فرق نمىگذاريم)، لذا هرکس با این منهج مخالف باشد، با نص صریح قرآن مخالفت کرده است.
ارمن نصری، هماهنگکننده شورای جهانی کلیساها نیز طی سخنانی در این نشست گفت: همکاری بین شورای جهانی کلیساها و الازهر تجربه تازهای نیست؛ سابق بر این نیز شیخ الازهر سال گذشته گروهی از جوانان مسیحی را دیدار و بر ضرورت وجود سرایی بینالمللی برای گردهمایی جوانان مسلمان و مسیحی تأکید کرد که امروز این نشست محصول همان اندیشه فرادینی است.
گفتنی است، نخستین گردهمایی بینالمللی جوانان مسلمان و مسیحی با عنوان «نقش ادیان در
تحقق صلح و مبارزه با تندروی و تروریسم»، عصر دیروز، ۲۹ مردادماه در قاهره
افتتاح شد و به مدت سه روز ادامه دارد.
این گردهمایی به همت مرکز اسلامی الازهر و با همکاری شورای جهانی کلیساها
برگزار میشود و ۴۰ جوان زیر ۳۰ سال در دو بخش آقایان و بانوان از کشورهای
مختلف اروپایی، آفریقایی و کشورهای منطقه خاورمیانه در آن حضور دارند.
قرار
است، در این گردهمایی سه روزه، نقش ادیان در تحقق صلح و مبارزه با تندروی و
تروریسم در قالب سخنرانی، سمینار و کارگاههای آموزشی مورد بحث و
تبادلنظر قرار گیرد و اصولی حقیقی برای مشارکت فعال جوانان در تحقق صلح
وضع شود.