به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به همت رایزنی فرهنگی ایران در ابوجا، سمینار یک روزه «زن از دیدگاه اسلام» دیروز، 31 مردادماه با همکاری مؤسسه پژوهشی تحقیقاتی و توسعه آموزش اسلامی زیمار و جمعی از دانشجویان انجمن اسلامی دانشگاه ابوجا در سالن اجتماعات مسجد مرکزی ابوجا برگزار شد.
این سمینار با تلاوت آیاتی از کلامالله مجید آغاز شد، سپس سعید امیدی، سرپرست رایزنی فرهنگی ایران طی سخنانی، در خصوص وضعیت زنان در جمهوری اسلامی ایران و رشد علمی آنان مطالبی را بیان كرد.
وی گفت: برگزاری این سمینار در کشوری که تلخترین تجربه را در برخورد با دختران خود از سوی گروههای تروریستی دارد نیاز ضروری است.
سرپرست رایزنی فرهنگی ایران در نیجریه ابزار امیدواری کرد که در آینده نزدیك دخترانی که تاکنون از سرنوشت آنان خبر دقیقی وجود ندارد، از چنگال تروریستها رهایی یابند.
پس از آن، حجتالاسلام فلاح زرومی، نماینده دانشگاه المصطفی(ص) کانو به ارائه مطالبی در خصوص جایگاه زن از منظر اسلام و آیات و روایات پرداخت و در ادامه، نورالدین عبدالمالک، استاد دانشگاه احمد بلو زاریا سخنانی در رابطه با بایدها و نبایدهای زندگی زنان مسلمان در جوامع اسلامی و غیر اسلامی بیان كرد.
سمینار؛ زمینهساز تقویت روابط ایران و نیجریهمحمد بن عثمان، استاد دانشگاه ابوجا از دیگر سخنرانان این مراسم بود كه برگزاری این سمینار را زمینهساز تقویت روابط فرهنگی ایران و نیجریه دانست.
وی همچنین، با تأكید بر ضرورت آموزش در جوامع اسلامی گفت: برای اینکه زنان بتوانند به جایگاه واقعی خود برسند، لازم است به امر آموزش بهای بیشتری داده شود. جامعه را زنان میسازند پس باید خود نیز از بالاترین دانش برخوردار باشند.
خانم اونوگوو اینی شریتی، نویسنده مسیحی و صاحب امتیاز مجله «ازدواج» و کارشناس ارشد حقوق نیز سخنران بعدی سمینار بود. وی بسیاری از آداب و فرهنگ مسلمان را مشابه مسیحیت برشمرد و گفت: بسیاری از آیات و روایاتی که در این سمینار گفته و بیان شد، قرابت نزدیکی با آموزههای مسیحیت داشته و در کتاب بایبل نیز وجود دارد.
تأكید بر تبادل هیئتهای زنان نخبه و اندیشمند در ادامه این مراسم، مرتضی رحیمی زارچی، سفیر ایران در ابوجا طی سخنانی، الگوی زنان مسلمان را حضرت فاطمه زهرا(س) دانست و ابراز امیدواری کرد که بتوان روابط سیاسی و فرهنگی دو کشور را افزایش داد.
وی همچنین، خواستار تبادل هیئتهای زنان نخبه و اندیشمند دو کشور با همكاری رایزنی فرهنگی ایران شد.
مریم طحان، رئیس مدرسه نورالبیان ابوجا نیز در ادامه در خصوص اهمیت آموزش به زنان مسلمان مطالبی را بیان كرد و پس از آن، یکی از مدرسین دانشگاه المصطفی(ص) گفت: زنان ایرانی توانستهاند رتبههای بالایی در زمینههای مختلف فرهنگی، هنری و علمی کسب و نقشآفرینی کنند.
وی حضور زنان را در کنار مردان ایرانی در مراحل مختلف پیروزی انقلاب اسلامی و حتی هشت سال دفاع مقدس الگوی مناسبی برای دیگر جوامع برشمرد.
در بخش پایانی این سمینار، علاوه بر مصاحبه با رایزن فرهنگی كشورمان از سوی رسانههای خبری به تعدادی از دخترانی که در مسابقه نقاشی «خانواده در نیجریه» حائز رتبه برتر شده بودند، جوایزی به رسم یادبود اهدا شد.