به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از ادارهكل روابط عمومی و اطلاعرسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به همت رايزنی فرهنگی ايران در تونس، نشست علمی بررسی آراء شيخ محمد الخضر حسين از علماء، نخبگان و مبارزان دوره استعمار فرانسه با حضور جمعی از انديشمندان، تاريخدانان و اساتيد دانشگاه، برگزار شد.
اين مراسم با تلاوت آياتی چند از كلامالله مجيد آغاز، سپس محمد اسدی موحد، رايزن فرهنگي ايران در تونس طی سخنانی، گفت: از آنجا كه آشنايی با افكار و انديشههای علماء يكی از برنامههای فرهنگی رايزنی فرهنگی ايران است، اين نشست با كمك گروهی از اساتيد دانشگاه، برگزار شد.
وی در ادامه، مطرح كرد: هدف از برگزاری اين نشست علمی و فرهنگی، آشنايی با آراء و انديشههای شيخ محمد الخضر حسين، از داعيان و رهبران مبارزه با استعمار و از پيشگامان دعوت به وحدت اسلامی و امت اسلامی، است.
رايزن فرهنگی كشورمان به جايگاه علمی و خدمات شيخ محمد الخضر حسين اشاره كرد و گفت: به جهت افكار وحدتبخش وی و خدماتی كه به مسلمانان بهويژه مردم كشورهای تونس، الجزاير، مصر و شام انجام دادهاند، برخی از محققين و تحليلگران افكار او را با افكار امام خمينی(ره) تشبيه میكنند.
اسدیموحد ادامه داد: اين دو عالم برجسته، تلاشهای بسياری را در ايجاد وحدت و هويت بخشيدن به مسلمانان انجام دادهاند و هر دو بر اين باور بودند كه فعاليتها و معارف قرآنی و الهی در جامعه اسلامي میتواند بشريت و مسلمانان را به سعادت برساند.
وی تأكيد كرد: اينگونه جلسات منجر میشود تا جوانان با انديشههای علماء آشنا شوند و در مقابل افكار افراطی، تكفيری و وهابيت ايستادگی كنند.
محمد مواعده، از اساتيد دانشگاه و تاريخشناس ضمن قدردانی از رايزنی فرهنگی ايران جهت اقدام به برگزاری اين نشست علمی گفت: برگزاری اينگونه نشستها در عصر كنونی كه مسلمانان به جان هم افتادهاند باعث ايجاد وحدت و تقويت بيشتر صفوف مسلمانان میشود.
وی در ادامه به تأسيس مركز گفتوگوهای بين مذاهب اشاره كرد و خواستار همكاری رايزنی فرهنگی ايران با اين مركز در برگزاری نشستها، همايشها و برنامههای فرهنگی شد.
خانم منجيه سويحی، از دانشگاه زيتونه به تأثير انديشهها و افكار شيخ محمد الخضر حسين اشاره كرد و گفت: علمايی چون شيخ محمد الخضر حسين زندگی خود را وقف مسلمانان كردهاند و با به جان خريدن مشكلات تبعيد و دوری و هجرت، توانستهاند در راه وحدت اسلامی گام بردارند.
استاد دانشگاه زيتونه به زندگی امام خمينی(ره) اشاره كرد و گفت: اين علمای بزرگ برای امت اسلامی همچون چراغ راهی هستند كه با تلاشها و مجاهدتهای خود اسلام را حفظ كردهاند.
سخنران بعدی توفيق بن عامر، از اساتيد برجسته دانشگاه منوبه بود كه در بخشی از سخنان خود به ضرورت برگزاری اين سلسله نشستها تأكيد كرد و گفت: نشستهای علمی با حضور نخبگان و انديشمندان میتواند پيامی را به جهان ابلاغ كند و آن اينكه نخبگان و انديشمندان هيچگاه با هم اختلافی نداشتهاند و اين دسيسههای دشمنان اسلام و خارج از اسلام است كه اختلاف و فتنه را در بين صوف مسلمانان ايجاد میكنند.
در پايان اين مراسم، طاهر بن سلمه، استاد دانشگاه سوسه و مؤلف دو كتاب درباره شخصيت شيخ محمد الخضر حسين ضمن اشاره به افق فكری امام خمينی(ره) و شيخ محمد الخضر حسين گفت: اين دو عالم بزرگ يكی شيعه و ديگر از اهل سنت، در خصوص مسائل اصيل جهان اسلام از جمله عدالت، حكومت در اسلام، معارف قرآنی و وحدت بين مسلمانان اتفاق نظر دارند.
اين مراسم با اجرای طرح پرسش و پاسخ و اهدای كتابهايی از زندگی شيخ محمد الخضر حسين و امام خمينی(ره) به شركتكنندگان پايان يافت.