حجتالاسلام و المسلمین ابوالقاسم مقیمی حاجی، رئیس پژوهشکده دانشنامهنگاری دینی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در خصوص جدیدترین اثر در حال نگارش این پژوهشکده گفت: کارگروههای علمی پژوهشکده بر اثر دانشنامه قرآنشناختی تمرکز دارند که این دانشنامه در گروههای مختلف در حال نگارش است. گروههای قرآنشناخت، کلام، فقه عبادی، حقوق جزاء، حقوق خصوصی، تاریخ اسلام و اخلاق و سیاست در این زمینه فعال هستند و مقالههای متعددی را تألیف کردهاند.
مقیمی حاجی در ادامه با اشاره به اولویت دانشنامه علوم قرآنی اظهار کرد: برای نخستین بار است که در 6 جلد یک دانشنامه در علوم قرآنی نوشته میشود که در آن دیدگاههای شیعه و اهل سنت را به صورت مقارن در رابطه با مباحثی همچون: قرآن، تحریفناپذیری قرآن، آیات محکم و متشابه، اختلاف قرائات و سایر مباحثی که با علوم قرآنی مرتبط است دستهبندی شدهاند.

وی افزود: در جلدهای بعدی مباحثی درباره ترجمه، تفسیر، روشهای تفسیری و قرآن و حوزههای علوم مختلف اضافه میشود ولی تمرکز پژوهشکده بر اتمام این دانشنامه است. سالهای گذشته به دلیل مسائل مالی کار با کندی پیش رفت اما در سال جاری با تمرکز بیشتر امیدواریم که در 6 ماهه دوم سال، جلدهای 1 و 2 دانشنامه علوم قرآنی منتشر شود.
رئیس پژوهشکده دانشنامهنگاری دینی در پاسخ به این سؤال که چه زمینههایی برای محققان قرآنی در این پژوهشکده فراهم است؟ اظهار کرد: کسانی که در زمینه مطالعات بین رشتهای مانند قرآن و اخلاق، قرآن و کلام، قرآن و معرفتشناسی، قرآن و حقوق فعالیت داشتهاند میتوانند به دفتر پژوهشکده دانشنامهنگاری و گروههای مربوطه مراجعه نمایند. از افراد برتر و توانمند در نگارش مقالات و همچنین در بحث ویرایش علمی مقالات از استفاده خواهد شد.
مقیمی حاجی درباره زمان اتمام طرح گفت: حدود 10 گروه مجموعه دانشنامه قرآنشناسی به دلیل مسائل مالی نیمهفعال یا غیر فعال است و در نتیجه نسبت به زمان اتمام پیشبینی خاصی وجود ندارد اما گروههای فعال به طور همزمان بیش از 15 جلد در دست نگارش دارند.
رئیس پژوهشکده دانشنامهنگاری دینی در پایان اظهار کرد: به طور کلی اولویت پژوهشکده دانشنامههایی در رابطه با قرآنشناسی است و در قرآنشناسی هم دانشنامه علوم قرآن در اولویت قرار دارد و بر این دانشنامه تمرکز است.