کد خبر: 3527361
تاریخ انتشار : ۱۳ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۲
با حضور آیت‌الله‌العظمی مکارم شیرازی؛

مراسم آغاز سال تحصیلی حوزه‌های علمیه برگزار شد

گروه حوزه‌های علمیه: مراسم آغاز سال تحصیلی 95 – 96 حوزه‌های علمیه همزمان با سال‌روز ازدواج زوج آسمانی در مدرسه فیضیه برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) این مراسم صبح امروز 13 شهریور ماه با حضور هزاران طلبه سال اولی و سال اول به بالا و سطوح مختلف در سالن اجتماعات مدرسه علمیه که روزی شاهد حضور بزرگانی مانند مرحوم حایری یزدی، موسس حوزه، آیات عظام بروجردی، بهجت و امام و رهبری بوده است آغاز شد.
در ابتدای این مراسم و پس از تلاوت ایاتی از کلام الله مجید یکی از مداحان اهل‌بیت(ع) به مدیحه سرایی در وصف امام علی و حضرت زهرا پرداخت.
در این مراسم که اعضای خبرگان رهبری و جامعه مدرسین، هیئت رئیسه و مجمع عمومی جامعه مدرسین، اعضای شورای مدیریت حوزه، شورای مدیریت حوزه قم، تولیت آستان مقدس قم و دبیر شورای عالی حوزه حضور داشتند آیت‌الله‌العظمی مکارم شیرازی و آیات استادی و اعرافی به سخنرانی پرداختند.
بانیان اخلاق نباید مرتکب بی اخلاقی شوند
آیت‌الله العظمی ناصر مکارم شیرازی گفت: امروز روز بسیار مبارکی برای جهان اسلام و حوزه‌های علمیه است. روز خدمت بیشتر به عالم اسلام و مکتب اهل‌بیت(ع) و جهان تشیع است.
وی افزود: دولت‌ها باید به حوزه بسیار اهمیت بدهند زیرا هم خاستگاه و هم عامل بقای انقلاب است و امام و رهبری و بسیاری از مسئولان نظام از این حوزه‌ها برخاسته‌اند.
استاد برجسته حوزه با بیان اینکه ما باید حوزه را حفظ و ارتقاء هم بدهیم و به دست نسل‌های آینده بسپاریم گفت: اولین وظیفه ما حفظ حوزه است که از راه تحصیل و تعمیق و گسترش و ارتقاء علمی و دیگری هم اخلاق به دست می‌آید؛ نباید در کنار حوزه دادگاه ویژه روحانیت باشد مگر افراد نفوذی و الا نباید هیچ مسئله‌ای از بانیان اخلاق سر بزند.
این مرجع تقلید ادامه داد: سنت حوزه استقلال آن بوده است، حوزه‌های اهل سنت مانند الازهر وابسته به دولت‌هایشان است و تنها حوزه‌های علمیه شیعه است که مستقل است و نباید این استقلال خدشه‌دار شود و هر نوع وابستگی به دولت ارزش حوزه را پایین خواهد برد.

حوزه یعنی تهذیب نفس
همچنین آیت‌الله اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه در سخنانی گفت: حوزه یعنی جای تهذیب نفس و تزکیه اخلاق؛ اگر از این مسئله فاصله گرفتیم و روح عبودیت و معنویت در درس جلوه گر نبود، ما حوزوی نیستیم و دروس حوزه باید جلوه‌گاه معنویت و عبادت و طهارت باشد.
رئیس جامعه المصطفی(ص) عنوان کرد: اولویت اول همه مدارس و طلاب باید پاکی و معنویت باشد و تلاش کنیم حوزه در معرض آسیب‌های معنوی نباشد.
وی افزود: حوزه جایگاه معارف دینی است و تحصیل و جدیت در تحصیل و احیای مباحثه و ارتباط عمیق شاگرد و استاد می‌تواند عرصه علم و دانش ما را توسعه دهد، لذا سطح اول باید خیلی جدی گرفته شود و سنت روابط خوب با استاد و نوشتن و تحقیق باید در این مرحله نهادینه شود.
قرائت روزانه قرآن
در ادامه نیز آیت‌الله رضا استادی به ایراد سحن پرداخت و با بیان اینکه در روایات آمده است و علما نیز فرموده‌اند که روزی صد آیه از قرآن را بخوانید، گفت: اما متاسفانه ممکن است هفته‌ها بگذرد و کسی با قرآن سر و کار نداشته باشد.
استادی تصریح کرد: برخی گفته‌اند که قرآن بی‌تدبر فایده ندارد در صورتی که این حرف درست نیست بلکه باید روزی صد آیه بخوانیم و در چند آیه نیز تدبر کنیم.
وی تاکید کرد: امام خمینی در هر جلسه و میهمانی و ... که بوده است مقید به نماز اول وقت و حضور قلب و قرائت قرآن بوده است.
یادآور می‌شود، امسال ۲۳ هزار نفر متقاضی ورود به حوزه بودند، ولی در نهایت بیش از ۱۵ هزار و ۳۰۰ طلبه در سال تحصیلی جدید در سراسر کشور پذیرش شدند.
ظرفیت حوزه در حال حاضر در سراسر کشور در بخش بلندمدت بیش از ۱۳ هزار نفر طلبه است و در بخش سفیران نیز دوهزار و ۳۶۰ نفر پذیرش دارد.
captcha