کد خبر: 3529265
تاریخ انتشار : ۲۰ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۱
معاون ارتباطات بین‌الملل دفتر رهبری خواستار شد:

گفتمان رهبر انقلاب در مدیریت حج فراموش نشود/ تشکیل کمیته حقیقت‌یاب از سوی حوزه علمیه

گروه حوزه‌های علمیه: معاون ارتباطات بین‌الملل دفتر رهبری با بیان اینکه در بحث مدیریت حج، گفتمان رهبری و مراجع نباید به دست فراموشی سپرده شود، گفت: کمیته حقیقت‌یاب باید دائما مطرح شود و حتی با توجه به شهدای روحانی منا، خوب است حوزه علمیه قم نیز کمیته حقیقت‌یابی ایجاد و مسئله را پیگیری کند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) حجت‌الاسلام والمسلمین محسن قمی، معاون ارتباطات بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری امروز 20 شهریورماه در همایش بررسی ابعاد حقوقی و سیاسی فاجعه منا در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: ما وقتی در دفتر احساس کردیم مسایل حقوقی فاجعه منا آن طور که باید جلو نمی‌‌رود جلسه‌ای با حضور مسئولان گذاشتیم که مشخص شد دوستان در وزارت خارجه و بعثه و دادگستری کارهای خوبی کرده‌اند اما هماهنگی لازم در دستگاه‌ها وجود ندارد.
وی افزود: از طرفی واقعا فضای مجامع بین‌المللی دچار فساد سیاسی و مالی است و کار کردن در این فضا که با زد و بند سیاسی و مالی توام است بسیار مشکل است.
وی با بیان اینکه باید فکر درازمدت برای این مجامع بکنیم عنوان کرد: متاسفانه در این زمینه تلاش نکرده‌ایم که افراد مومن به انقلاب را در مجامع بین‌المللی نفوذ بدهیم شبیه کارهایی که کشور چین کرده است و افرادی را برای برعهده گرفتن مسئولیت سازمان‌های بین‌المللی تربیت کرده است.
قمی تصریح کرد: فاجعه منا و شهدای این حادثه ویژگی‌هایی دارند که کمتر در جای دیگر دیده می‌شود زیرا این افراد در زمان و مکان حرام و توسط مدعیان خادم الحرمین و مظلومانه شهید شدند در حالی که گاهی یک قطره آب می‌توانست یک نفر را نجات دهد و فجیع‌تر اینکه روی بدن‌های حادثه‌دیده با پای پیاده راه رفتند و این جنایات  در کمتر حوادثی دیده شده است.
معاون ارتباطات بین‌الملل دفتر رهبری با بیان اینکه مسئله دیگر اینکه این افراد برای حج به مکه رفته بودند و برای تجارت نرفته بودند و با لباس احرام به شهادت رسیدند گفت: حضرت آقا فرمودند نباید این حادثه فراموش شود واقعیت این است که در سال 66 اگر این ماجرا را در روابط دوجانبه پیگیری می‌کردیم امروز کارمان به اینجا نمی رسید.
دوبار از یک سوراخ گزیده نشویم
قمی تاکید کرد: به راحتی از آن ماجرا گذشتیم و پیگیری حقوقی نکردیم و حتی کتابی در تحلیل این ماجرا نوشته نشد و شهرداری‌ای، خیابانی را به نام ایشان نکرد ولی نباید این بار از کنار این ماجرا مانند دفعه قبل بگذریم و از یک سوراخ دوبار گزیده شویم.
قمی تصریح کرد: سر مخالفت نظام سلطه با نظام اسلامی، برنامه‌ریزی عامدانه و عالمانه برای صدور فرهنگ و تجربیات انقلاب اسلامی است و این صدور از همان ابتدا وحشت به جان دشمنان انداخت و در سطح جهانی نیز گفتمان دینی و قرآنی ایجاد کرد از جمله فرهنگ مقاومت و پیروزی خون بر شمشیر و ... که الگو شده است.
وی افزود: انقلاب بیشترین تاثیر را در فلسطین از خود بر جا گذاشت و امروزه هم می‌بینیم که یکی از رهبران حماس می‌گوید خدمت انقلاب اسلامی به مقاومت قابل مقایسه با هیچ کشور دیگری نیست؛ در لبنان نیز این مسئله به شکل بارزی خود را نشان داد. و جریان مقاومت در مانیفست خود می نویسند که هویت ما هویت انقلاب اسلامی است و در آفریقا نیز کسانی مانند نلسون ماندلا و رابرت موگابه و ... از انقلاب تمجید و الگوگیری کردند.
قمی با اشاره به نظر راشد الغنوشی درباره انقلاب تصریح کرد: وی در کتابش نوشته برخی می‌گویند در مقایسه میان روسیه و آمریکا، امریکایی‌ها بهترند زیرا آمریکایی‌ها اعتقاد به خدا دارند ولی در ایران کسی به این مسئله اهمیت نمی‌دهد زیرا گفتمان انقلاب چیز دیگری است و شعار آن حمایت از مستضعف اعم از مسلمان شیعه و سنی و غیرمسلمان است که بعد جدیدی به مبارزه با استکبار بخشید و معنای آن تغییر نظام سلطه جهانی است.
معاون ارتباطات بین‌الملل دفتر رهبری اظهار کرد: این بازتاب گسترده انقلاب سبب شد تا همه دشمنان همپیمان شوند و در راس آن ها آمریکا و انگلیس و مزدورانی هم مانند عربستان دست به کار شدند و مخصوصا بعد از بیداری اسلامی واقعا احساس خطر کردند و شمشیر را از رو بستند تا سرپنجه‌های فرهنگی انقلاب را بزنند و اخیرا هم هشت کمیته از جمله کمیته مقابله با نفوذ انقلاب را در شورای همکاری‌ها درست کردند.
مهمترین وظیفه ما مبارزه با عقبه فکری داعش است
وی افزود: ما با همه این دشمنی‌ها پیروزی‌های خوبی از جمله در سوریه و یمن داشتیم و آنان شکست خورده‌اند ولی ما مبارزه طولانی در پیش رو داریم زیرا تنها دنبال این نیستیم که داعش به لحاظ نظامی از بین برود که در حال از بین رفتن است بحث ما مبارزه فرهنگی با داعش و مقابله با نقطه‌های فکری است که داعش را ایجاد کرده است.
قمی بیان کرد: ما در شرایط کنونی باید شعارهای انقلاب را احیاء کنیم به گونه‌ای که زمینه برای جذب جوانان مسلمین توسط داعش ایجاد نشود زیرا در برخی مساجد اهل سنت، جوانان به دلیل اینکه بدیلی برای داعش نداشته‌اند به ویژه از کشورهای غیراسلامی جذب این گروه شده‌اند و وظیفه ماست که شعارهای انقلاب مانند مقابله با اسلام آمریکایی و جنگ فقر و غنا و ... را مطرح کنیم.
وی افزود: مشکل منطقه به تعبیر رهبری جنگ مذهبی نیست و اختلافات سیاسی است که دشمنان به آن دامن می‌زنند وگرنه شیعه و سنی در ایران در کنار همدیگر زندگی می کنند و ما در فلسطین و بوسنی و ... که شیعه هم نیستند حضور داشتیم یا در افغانستان تحرکات ما اسلامی است اگرچه دشمنان می‌خواهند شیعه و سنی راه بیندازند.
گفتمان رهبری در مدیریت حج دنبال شود
قمی گفت: در بحث مدیریت حج، گفتمانی توسط حضرت آقا و برخی مراجع دیگر مطرح شد که نباید به دست فراموشی سپرده شود و باید در سطح منطقه‌ای و اندیشمندان اهل سنت به یک گفتمان تبدیل و مجلات و مقالات و کتبی در این باره نوشته و ترجمه شود ولو اینکه به نتیجه عملی هم نرسد.
وی تاکید کرد: بحث کمیته حقیقت‌یاب باید دائما به رخ کشیده و مطرح شود و خوب است در خود حوزه علمیه قم نیز کمیته حقیقت‌یابی ایجاد و مسئله را پیگیری کنند.
وی تاکید کرد: امروزه فضای جهانی علیه عربستان به علت تروریسم‌پروری و خشونت تند است و باید از این فرصت‌ها بهره ببریم در غیر این صورت مسئله مبارزه با تروریسم را علم می‌کنند و یا حج را مصادره به مطلوب برای خود خواهد کرد.
قمی بیان کرد:  اگر ما حقایق خود را به خوبی مطرح نکنیم آن‌ها اکاذیب خود را به جای آن نشر خواهند داد.
captcha