به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(
ایکنا)، شهردار تهران سال گذشته مهمترین وجه تمایز جمهوری اسلامی ایران با سایر کشورهای غربی را این دانست که بتوانیم امکاناتی در شهر فراهم کنیم تا مردم بتوانند به راحتی به عبادت خود بپردازند. از این رو به سراغ مجتبی عبداللهی، معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران، رفتیم تا در خصوص تحقق این موضوع در شهرداری تهران و معاونت تحت مدیریت وی سوالاتی را مطرح کنیم.
وی در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در پاسخ به این سوال که معاونت تحت مدیریت شما تا چه حد توانسته تهران را به شهری با نگاه دینی تبدیل کند، گفت: این موضوع از اهداف شهردار تهران و از مطالبات همه افرادی است که در موضوعات فرهنگی و اجتماعی با رویکرد دینی فعالیت میکنند و دغدغه دارند.
وی افزود: ما در موضوع تبدیل تهران به شهری دینی و اینکه مردم بتوانند در آن به راحتی به اعمال عبادی خود بپردازند، تمام تلاشمان را کردهایم و آنچیزی که در توانمان بوده انجام دادهایم.
شهرداری به موضوعات دینی توجه لازم را داشته استعبداللهی پایتخت را شهری با ارزشهای دینی و عبادی خواند و گفت: تمام مساجد و حسینههایی که شهرداری تهران ساخته و یا به ساخت آنها کمک کرده از جمله مواردی است که در این خصوص انجام شده است. همچنین اقداماتی که در رابطه با پخش اذان در ساختمانهای شهرداری، بوستانها و در فضاهای عمومی اتفاق افتاده شرایط را به گونهای کرده که مردم بتوانند به راحتی به اعمال عبادی خود بپردازنند و این نشان میدهد که شهرداری به این موضوع توجه لازم را داشته است.
معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران، افزود: در موضوعات دینی و توجه به موضوعات قرآنی در سطح شهر تهران اقدامات، نشستها، همایشها، مسائل قرآنی، آموزشهای قرآنی، ساخت حسینهها و مساجد، مهیا کردن شرایط برگزاری نماز در بوستانها و امثال آن انجام شده که میتوان به آنها در این حوزه اشاره کرد.
وی با بیان اینکه تلاش شده موضوعات دینی و قرآنی در تهران احیا شود، ادامه داد: در سال گذشته تصویب شد 400 مسجد در سطح شهر تهران ساخته شود و حدود 200 زمین از سوی شهرداری داده شد و بیش از صد مسجد در حال ساخت است. در رابطه با ساخت حوزههای علمیه و رسیدگی به آنها نیز از کارهایی است که در مجموعه شهرداری در حوزه دینی در حال انجام است.
آمادگی برای همکاری با مساجد را در راستای توسعه فرهنگ دینیعبداللهی با تاکید بر اینکه آمادگی لازم را برای همکاری با مساجد را در راستای توسعه فرهنگ دینی و خدمترسانی مطلوب به شهروندان براساس آموزههای دینی داریم، تصریح کرد: شهرداری تهران تلاش میکند فقر و محرومیت در سطح شهر تهران را با همراهی و همکاری موثر مساجد نیز ریشه کن کند.
همه فعالیتهایی که ما در شهرداری انجام میدهیم از منظر دین استوی در پاسخ به این سوال که نگاه دینی در اقدامات فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران تا چه میزان لحاظ شده است، گفت: همه فعالیتهایی که ما در شهرداری انجام میدهیم از منظر و نگاه دین است. وقتی ما به فقر و نیازمندان و آسیبهای اجتماعی رسیدگی میکنیم همه این موارد در دستورات دینی ما آمده و همه این موضوعات با نگاه دینی و توجه به احکام دینی و با توجه به دستورات قرآنی در حال انجام است. لذا در حوزه متکدیان، فقرا، نیازمندان و امثال این موارد با نگاه دینی در شهرداری تهران دنبال میکنیم.