به گزارش کانون خبرنگاران
ایکنا،
نبأ، با فرارسیدن عید سعید غدیر خم، عید ولایت، بازار دید و بازدید از سادات داغ داغ بود. ما نیز از این امر مستثنی نبودیم و برای عرض ارادت و احترام به ذریه پاک پیامبر اکرم(ص) به دیدن یکی از سادات قرآنی رفتیم. انسیه سادات گوهری، حافظ کل قرآن کریم و از داوران سازمان تبلیغات اسلامی، در سال 55 در مشهد مقدس متولد شد. وی دارای مدرک کارشناسی مترجمی زبان انگلیسی و کارشناسی ارشد علوم قرآن و حدیث از دانشگاه علامه طباطبایی است که از سال 72 حفظ قرآن کریم را آغاز کرده و در سال 77 به اتمام رسانده است. وی در سال 74 ازدواج کرده و با داشتن سه فرزند دختر به کار تدریس قرآن کریم مشغول میشود، اما مدتی بعد به خاطر تربیت فرزندانش و اینکه زمان بیشتری را به تربیت آنها اختصاص دهد کار تدریس را کنار میگذارد. در سال 86 در دورههای داوری شرکت کرده و از آن سال به بعد بهعنوان داور در سازمان تبلیغات اسلامی مشغول به فعالیت میشود. در پی آشنایی دیرینه، تصمیم گرفتم به بهانه این عید بزرگ و باشکوه و برای
اینکه دیداری تازه با وی داشته باشم، قرار ملاقاتی بگذارم که به لطف خدا
این دیدار فراهم شد و گفتوگوی صمیمانهای باهم داشتیم که متن آن را در ذیل
میخوانید:
ایکنا: چرا زمان حفظ شما به طول انجامید؟برنامه حفظ من مصادف شد با ازدواجم و همزمان با تحصیل در رشته مترجمی زبان انگلیسی؛ تولد فرزندم نیز مزید بر علت شد. من در تمامی این مراحل برنامه حفظم را داشتم، شاید آهستهتر در این راه قدم برمیداشتم ولی هیچگاه گسستگی در این بین ایجاد نشد و برنامه حفظم را قطع نکردم.
ایکنا: مشوق اصلی شما در زمينه حفظ قرآن كريم چه كسانی بودند؟مشوق اصلی من در حفظ، پدر بزرگوارم و همینطور همسر مهربانم بودند؛ پدرم که تألیفات زیادی از جمله عاقبت بخيری انسان، ارزش پدر و مادر، اغتنام فرصت و ارزش عمر، نهجالصداقه و آدابها و ... دارد، به من وعده داد به ازای هر صفحه حفظ قرآن 1000 تومان جایزه بدهد. همسرم هم در همه شرایط با من همراهی میکند و هیچ ممانعتی برای فعالیتهای قرآنی من بهوجود نمیآورد که همینجا از او تشکر میکنم.
ایکنا: به چه دلیل شروع به حفظ قرآن کریم کردید؟زمانی که شروع به حفظ قرآن کردم صرفا علاقه بود و نمیدانستم در چه وادی پربرکتی قدم میگذارم و تنها برای دل خودم حفظ میکردم. الان به گونهای با این کتاب آسمانی علاقهمند و مأنوس شدهام که اگر یک روز دوره نکنم انگار آن روزم، روز نمیشود. همین حفظ کردن توفیق اجباری میشود و حداقل فایدهاش این است که مجبور میشوی به خاطر مرور حفظت، هر روز یک بار قرآن را ورق بزنی حتی اگر همراه با تدبر نباشد و همین حافظ کل بودن، زمانی که بخواهی وارد تدبر و تفسیر قرآن کریم شوی بسیار کمککننده است.
ایکنا: از تأثیرات حفظ قرآن کریم در سبک زندگی خود بفرمایید.فاصله من با چیزی که خداوند در کتابش میخواهد بسیار است ولی بسیاری از مواقع اتفاق میافتد که فرد عادی خیلی سردرگم میشود و در انتخابهای خود، دچار سرگردانی میشود ولی شخص حافظ، تنها با یادآوری یک آیه از قرآن کریم میتواند انتخاب درستی داشته باشد و با اینکه فاصله من تا سبک زندگی مورد نظر خداوند زیاد است ولی امیدم به این است که با تلاش خود و توفیق الهی نزدیکتر شوم. هم پدر و هم مادرم از سادات هستند؛ افتخارم این است که حضرت زهرا(س) مادرم است، البته مسئولیت انسان نيز سنگینتر میشود.
ایکنا: از حال و هوای عید غدیر در دوران کودکی خود بفرمایید.بهترین اعیاد منزل ما، عید غدیر بود؛ از آنجایی که پدرم امام جماعت مسجد بود، منزل ما مملو از میهمان میشد به طوری که حتی به اندازه خوردن چای هم نمیتوانستند بنشینند؛ هر سال وقتی عید غدیر تمام میشد خدا را شاکر بودم که سایه پدر بزرگوارم و مادر عزیزم بالای سرم است؛ اما متأسفانه امسال جای پدرم در میان ما خالی است.
ایکنا: درباره رسم و رسوم خاص خانواده خود درعید سادات بفرمایید.یادم هست پدرم هر سال به هر میهمانی که میآمد عیدی میداد و بزرگ و کوچک برایش تفاوتی نداشت. در یکی از این اعیاد غدیر، خواهرم گلدانهای سفالی کوچکی درست کرده بود و پدرم برای تشویق او تمام گلدانها را از او خرید و بهعنوان عیدی به میهمانان داد.
ایکنا: آیا تفاوتی در نحوه ارادت و تکریم سادات در این سالها ایجاد شده است؟به نظرم تفاوتی ایجاد نشده است و کسانی که مقید به این مراسم و تکریم بودند الان هم این گونه هستند و افرادی که مقید نبودند نیز همینطور. اتفاقا احساس میکنم که این تعظیم و تکریم به سادات، هر سال پررنگتر و باشکوهتر از سال قبل برگزار میشود. عید سعید غدیر تجدید عهدی است با امیرمؤمنان حضرت علی(ع)؛ و من به شخصه سعی میکنم برای ترویج و تبلیغ غدیر و ارزشها و آرمانهای این واقعه عظیم بین دوستان، فامیل، همسایهها و آشنایان با تمام توان و قوا هر کاری که از دستم برمیآید انجام دهم. يكی از کارهایی که بهتر است در عید غدیر انجام دهيم اين است كه کتابهایی را كه امامت و ولايت حضرت علی(ع) و برتری ايشان را اثبات میكنند، مطالعه كنيم كه یکی از این کتابها «شبهای پیشاور» با قلم سلطان الواعظين شيرازی است که توفیق داشتم نزديك به نيمی از اين كتاب را مطالعه كنم. در اين كتاب، به تمامی سؤالات اهل تسنن تنها با استفاده از كتب خودشان پاسخ داده شده به طوری كه اغلب منقلب شده و حق را پيدا كرده بودند. به نظرم خيلی خوب است كه عيد غدير بهانهای باشد تا بتوانيم كتابهای ارزشمندی مانند الغدير علامه امينی و يا كتب آقای تيجاني مثل كتاب «آنگاه هدايت شدم» را تورقی بزنيم.
ایکنا: در رابطه با اهميت روز مباهله نکاتی را بفرمایید.بعد از عید غدیر تا فاصله محرم مناسبت بسيار مهم دیگری داریم که اهميت آن کمتر از غدیر هم نیست به اسم روز مباهله و چون بين غدیر و ماه محرم واقع شده است و اين دو مناسبت در اين ايام برجستهتر میشوند روز بزرگ مباهله مورد غفلت واقع میشود با اين وجود كه اين روز و واقعه، تنها مناسبتی است كه اهل تسنن نمیتوانند هيچ ايرادي به آن وارد كنند چون در قرآن كريم اين اتفاق بزرگ اطلاعرسانی شده است و واژه «أنفس» آمده است كه اين كلمه را پيامبر اكرم(ص) در مورد حضرت علی(ع) فرمودند يعنی علی(ع) نفس و جان من است. پس ما نیز باید به این واقعه اهمیت بیشتری بدهیم.
ایکنا: به عنوان عيدی، آيهای از آيات قرآن كريم را برای ما تلاوت كنید.چندين آيه با مضمون عيد ولايت است كه بسيار دوست دارم و از آنجا که فرموديد وظيفه ما به عنوان سادات سنگينتر است، اين آيه به ذهنم خطور كرد «یَومَ لا یَنفَعُ مالً وَ لا بَنون إلّا مَن أتَی الله بِقَلبٍ سَلیم» روز قیامت هیچ چیزی به كار انسان نميآيد مگر قلب سلیم و خالی از مریضی و بیماری، اگر آن قلب را بردیم چه اولاد پیامبر(ص) باشیم و چه نباشیم کارمان درست است، اما اگر که قلبمان مریض باشد «في قُلوبِهُم مَرَض» دیگر اولاد پیامبر بودن هم هیچ فایدهای به حالمان ندارد.
حرف آخر: به نظر من چون عید غدیر، عید امامت است و با توجه به اینکه پیامبر(ص) در سالهای پايانی عمرشان حدیث ثقلین را نقل كردهاند و فرمودند «من در میان شما کتاب خدا و اهل بیتم را به یادگار میگذارم و مادامی که به این دو باهم تمسک پیدا کنید گمراه نمیشوید»؛ نه تنها در عيد غدیر حتی در طول سال هر فعالیت قرآنی باید به اهل بیت(ع) پیوند بخورد. اگر بتوانیم در جامعه فرهنگسازی كنيم كه مثلا در هیئتهايمان که نماد ارادت به اهل بیت(ع) است قرآن و مضامين قرآنی هم بيايد، و در محافل قرآنی توانستیم با سبك زندگی اهل بیت(ع) هم آشنا شويم آن وقت موفقیم چون به حدیث پیامبر(ص) عمل کردیم.
فاطمه حبیبی