محسن ابوطالبی، رایزن فرهنگی ایران در کانبرا، پایتخت استرالیا که اخیرا از موزه اسلامی شهر ملبورن بازدید کرده است، در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در این باره گفت: چهارشنبه هفته گذشته(24 شهریورماه) در سفر به ملبورن از موزه اسلامی این شهر بازدید کردم.
ابوطالبی افزود: در یک روز عادی (البته غیر تعطیل) حدود 2 ساعتی که در موزه حضور داشتم، مراجعهکننده دیگری نبود. اکثر آثار موجود در موزه عکس است و اصل هیچ اثری به جز چند نسخه در آن ملاحظه نشد و تنها چند عکس مناسب از اصفهان در این موزه وجود داشت.
رایزن فرهنگی ایران در استرالیا تصریح کرد: اشعار ترجمهشده مولانا جلالالدین رومی به صورت کتاب در معرض فروش قرار داشت. به گفته یکی از مسئولان موزه، روزهای تعطیل مراجعان زیادی دارند و مدارس مختلف برای آشنایی دانشآموزان خود با اسلام به صورت گروهی از آنجا بازدید مینند. وی معتقد بود این امر تأثیر خوبی در همزیستی مسالمتآمیز و شناخت بیشتر مردم استرالیا از اسلام داشته است.
بخشهای مختلف موزه وی افزود: این موزه در فوریه 2014 در منطقه «تورن بری» شهر ملبورن در دو طبقه با استفاده از هنرهای روز ساخته شد و آثار موجود در آن در پنج بخش مختلف به نامهای «اعتقادات اسلامی»، «سهم اسلام در تمدن بشری»، «هنر اسلامی»، «معماری اسلامی» و «تاریخ مسلمانان استرالیا» به نمایش در آمده است.
1. اعتقادات اسلامی محسن ابوطالبی تصریح کرد: بخش اعتقادات اسلامی که ورودی موزه نیز محسوب میشود به معرفی اسلام طبق مستندات اهل سنت و اصول دین و بعضی از فروع آن پرداخته و اعتقادات مسلمانان را به طور خلاصه برای بازدیدکنندگان بیان کرده است و متناسب با آن به ارائه عکس، نقاشی، پورتره، کتاب و ... اقدام کرده است. موضوعاتی که در این بخش قابل ملاحظهاند عبارتند از حج، حقوق بشر، بیوگرافی پیامبر اسلام، پنج اصل اعتقادی، قرآن، تاریخ اسلام، فرق در اسلام، دین و فعالیتهای اجتماعی، موضوع حلال و شجره پیامبر(ص).
2. بخش «سهم اسلام در تمدن بشری» و آثار دانشمندان ایرانی ابوطالبی سهم اسلام در تمدن بشری را از دیگر بخشهای موزه برشمرد و گفت: این بخش به خدمات دانشمندان اسلامی به جهان بشریت پرداخته و نقش آنان در زمینههای مختلف علمی از جمله ریاضیات، پزشکی، ادبیات، تجارت و بازرگانی، نجوم و ... را بیان کرده است. نکته جالب نمایشدادن کتابهایی از ابن سینا، ابوریحان بیرونی و زکریای رازی در این بخش است.
3. هنر اسلامی به گفته رایزن فرهنگی ایران در استرالیا در این قسمت آثاری از هنرمندان مسلمان از جمله خطاطی، هنرهای تزئینی و تذهیب، نقش روی سرامیک و کاشی، تخته موجسواری با نقوش هندسی منتسب به هنر اسلامی، حجمهای هندسی، بوم اکرولیک و ... به نمایش درآمده است.
4. معماری اسلامی و نمایش آثاری از ایران وی با اشاره به آثار به نمایش درآمده در بخش معماری اسلامی موزه ملبورن ادامه داد: در این بخش آثار موجود در کشورهای اسلامی از جمله ایران به نمایش درآمده است که شامل سردرب مساجد، منارهها، کاشیکاری و ... است.
5. تاریخ مسلمانان استرالیا ابوطالبی تصریح کرد: در بخشی به نام تاریخ مسلمانان استرالیا نیز از دوره اولین مسلمانان یا همان ماهیگیران ماکاسار در اواخر قرن 16 و اوایل قرن 17 و ورود افغانهای مسلمان در اواخر قرن 18 و 19 سخن به میان آمده و تصاویری از این افراد و مساجد ساخته شده و خدمات مسلمانان به نمایش درآمده است.
نحوه تأسیس موزه محسن ابوطالبی در ادامه روند تأسیس موزه را یادآور شد و گفت: این موزه تبلیغات فراوانی را از ابتدای سال 2012 برای تأسیس خود در سراسر استرالیا آغاز و با تهیه ویدئویی از آثار مسلمانان در این کشور آن را نیاز ملی عنوان کرد. متولیان امر با برپایی سمینارهای مختلفی در مراکز ایالات مختلف به معرفی اهداف خود در این زمینه پرداختند و در نهایت با کمک دولت و چند کشور عربی موفق به ساخت این بنا شدند.
رایزن فرهنگی ایران در کانبرا در پایان بیان کرد: موزه در فضایی بسیار محدود و تقریباً در حومه شهر قرار گرفته است و هیچ سنخیتی با دیگر بخشهای فرهنگی شهر که موزهها در آن قرار دارند، ندارد.
عکس یادگاری محسن ابوطالبی، رایزن فرهنگی ایران در استرالیا در موزه













